پشت پرده انتشار فیشهای حقوقی جعلی مدیران بانک ایران زمین در آستانه تحول بزرگ

محمدحسین هاشمی: انتشار فیشهای حقوقی مدیران بانک ایران زمین در شرایط در فضای رسانه ای و مجازی خبرساز شده که بررسی ها حکایت جعلی بودن فیشها دارد اما روایت انتشار این دروغ پردازی برای سهامداران و سپرده گذاران بانک ایران زمین و  فعالان شبکه ب...

محمدحسین هاشمی: انتشار فیشهای حقوقی مدیران بانک ایران زمین در شرایط در فضای رسانه ای و مجازی خبرساز شده که بررسی ها حکایت جعلی بودن فیشها دارد اما روایت انتشار این دروغ پردازی برای سهامداران و سپرده گذاران بانک ایران زمین و  فعالان شبکه بانکی می تواند جالب توجه باشد.

به گزارش اختصاصی رصد روز، روز گذشته شاهد انتشار فیشهای حقوقی برخی مدیران بانک ایران زمین بودیم که با یک پیگیری ساده هم می شد نسبت به صحت سنجی آن اقدام کرد اما نکته جالب توجه اینجاست که علیرغم راههای متعدد جهت اعتبار سنجی آن اسناد هیچ یک از آنها امتحان نشد تا تیتر برخی رسانه ها با عتوان فیشهای نجومی به دنبال پیاده سازی اهدافی خاص باشد که انتفاع برخی ها را رقم می زند.

داستان انتشار فیشهای حقوقی جعلی مدیران بانک ایران زمین چیست؟

اگرچه بانک ایران زمین در صورتهای مالی خود همچنان با زیان انباشته روبروست اما از گزارشات حسابرس و سایر اطلاعیه هایی که در طی یکسال و نیم گذشته از این بانک منتشر شد به راحتی می شد فهمید که به زودی باید شاهد تغییرات بزرگی باشیم که می تواند برخی معادلات را عوض و ترکیب سهامداران آن را متحول کند.

بررسیها نشان می دهد که به زودی مطالبات بانک ایران زمین از مؤسسه اعتباری مولی الموحدین تسویه خواهد شد و برخی از املاکی که ارزش آنها از سال ۹۱ تغییری نکرده و با همان قیمت ۱۰ سال پیش در دفاتر مالی ثبت شده در روند تجدید ارزیابی قرار خواهند گرفت و بانک ایران زمین از زیان انباشته خارج خواهد شد. اما تسویه مطالبات بانک ایران زمین با مولی الموحدین سبب خواهد شد تا سبد سهامداران این بانک تغییر کرده و گویا این مسئله انتفاع برخی ها را با تهدید روبرو می کند و به زبان دیگر نفع برخی ها در عدم تغییر شرایط حاکم بر بانک ایران زمین است و در این زمینه سناریوی انتشار فیشهای حقوقی جعلی کلید خورد.

نکته ای که نباید از آن غافل شد توجه به قضیه مشابه دوسال گذشته است که در آن نیز با نقش آفرینی یکی از سهامداران بانک ایران زمین جریانی در رسانه ها در حال شکل گرفتن بود که در نهایت با شناسایی فرد خاطی و و تأیید دست داشتن در چند پروژه مخرب دیگر دستگاه قضایی و سایر نهادهای نظارتی با ورود به موقع به مسئله ضمن دستگیری فرد مورد نظر از اتفاقات بد بعدی جلوگیری کردند.

همزمانی هر دوی این اتفاقات در شرایطی که بانک ایران زمین قدمهای مؤثری را جهت خروج از زیان انباشته برداشته این سؤال را مطرح می کند که چرا هربار اخبار امیدوار کننده ای از این بانک شنیده می شود جریانی موازی سعی در پمپاژ و القای شرایطی بغرنج و اقدامات خارج از عرف در این بانک دارد؟

صحت سنجی فیشهایی که در برخی رسانه ها و در فضای مجازی منتشر شده آیا آنقدر سخت بود که هیچ تلاشی در این باره نشد؟ به نظر می رسد که که با وجود اینکه وظیفه اصلی مدیران بانک ایران زمین به دست آوردن رضایت خاطر سهامداران و سپرده گذاران است اما جریانی مسموم بر این اراده است تا با این بانک مانند ارثیه رفتار کند و هرطور دلش می خواهد منابع بانک را در خدمت منافع خود به کار گیرد.

انتشار فیشهای جعلی مدیران بانک ایران زمین جدا از اینکه به لحاظ اخلاقی، قانونی، شرعی و حرفه ای دارای ایرادهای بزرگیست موجب عادی سازی اقدامات غیراخلاقی در بخشهای مختلف و در رسانه ها خواهد شد و به نظر می آید دستگاه های نظارتی باید نسبت به آن واکنش نشان دهند ضمن اینکه کف مطالبات سایر سهامداران نیز بائ توجه به حساسیت مسئله شافیت سازی حداکثریست هرچند که به وضوح می توان جریان مخرب را شناسایی و هدف اقداماتشان را پیش بینی کرد.

برای عضویت در کانال رصد روز کلیک کنید

مطالب مرتبط

آخرین اخبار