طلا که به عنوان سرمایهای امن در میان سرمایهگذاران مبادله میشود هفته گذشته وارد کانال ۱۷۰۰ دلار در انس جهانی شد اما اعلام نرخ بیکاری در آمریکا و موضعگیری جدید فدرال رزرو مبنی بر افزایش دوباره نرخ بهره تا سال ۲۰۲۳ در این کشور، مقاومت طلا در کانال ۱۷۰۰ دلار شکست و وارد کانال ۱۶۰۰ دلاری شد. این در حالی است که قدرتنمایی شاخص دلار آمریکا در برابر سایر بازارهای جهانی عامل مهم روند نزولی بازار طلا در ماههای اخیر بوده است.
تداوم سیاستهای نرخ بهره و به دنبال آن تقویت شاخص دلار بار دیگر توانست حمایت ۱۷۰۰ دلاری را از بازار طلا سلب کند. بر این اساس باید گفت بازارهای جهانی از جمله طلا، بیتکوین و شاخص دلار متاثر از عملکرد فدرال رزرو در کاهش تورم ایالاتمتحده به حرکت در میآیند. به دنبال این موضوع باید به نوسانات قیمتی طلا در پی نوسانات شاخص دلار در ماه اخیر اشاره کرد.
حرکت قیمت به چه سمتی است؟
اما سوال این است که بازارهای طلا، بیتکوین و شاخص دلار به چه سمتی حرکت خواهند کرد؟ در پاسخ به این سوال باید به پیشبینی برخی از تحلیلگران بازارهای جهانی اشاره کرد. آنها بر این باورند که با توجه به شرایط تورمی ایالاتمتحده و اولویت قرار دادن سیاستهای ضد تورمی در ماههای آتی، شاخص دلار به روند صعودی خود ادامه خواهد داد.
این موضوع رکود بازار طلا را نیز به دنبال خواهد داشت. سقوط طلا به کف کانال ۱۶۰۰ دلار نیز دور از انتظار نخواهد بود. همچنین پیشبینی میشود که سرمایهگذاران با توجه به نوسانات شاخص دلار و رکود در بازار طلا، داراییهای خود را به بازارهای ریسکی منتقل خواهند کرد. این امر در نهایت به رشد بیتکوین کمک بسزایی خواهد کرد.(دنیای اقتصاد)
برای عضویت در کانال رصد روز کلیک کنید