مریم محبی، کارشناس بازار سرمایه گفت: تا زمانی که ابهامات سیاسی در بازار وجود دارد بازار به همین صورت خواهد ماند البته ممکن است در روزهای محدودی شاهد روند مثبت در بازار باشیم اما به طور کلی شاخص کل و نمادهای شاخصساز تغییری نمیکنند.
وی افزود: بعد از مشخص شدن نتایج انتخابات هم بازار تا حدی به شرایط تعادلی برمیگردد اما به طور کلی روند بازار تغییری نمیکند. باید توجه داشته باشیم که انتخابات و برجام در حال حاضر ابهامات و شوکهای زیادی را به بازار تحمیل کردهاند.
این کارشناس و تحلیلگر بازار سرمایه در بخش دیگری درباره توافقات برجام و تاثیر آن در اقتصاد و بازار سرمایه گفت: به نتیجه رسیدن برجام زیاد خوشبین نیستم و فکر میکنم روند برجام به همین صورت فرسایشی ادامهدار شود و توافقی صورت نگیرد. اما اگر توافقات برجام شکل بگیرد گروههای حمل و نقل، بیمه و بانک بهتر از سایر گروهها خواهند بود اما اگر مذاکرات برجام به نتیجهای نرسد گروههای کامودیتی محور، فلزات اساسی و پترو پالایشیها میتوانند از گروههای پیشرو در بازار باشند.
وی درباره گزارشهای مالی منتشر شده شرکتها و آغاز فصل مجامع و تاثیر این عوامل در بازار گفت: سهمهایی که به مجمع میروند به خصوص سهمهای کوچک تر که قفل در صف فروش هستند سهامدار را مجبور میکنند که با این نمادها به مجمع بروند و بعد از آن با منفیهای سنگین بازگشایی میشوند و زیانهای جبران ناپذیری را متوجه سرمایههای مردم میکنند.
وی درباره این موضوع تشریح کرد: بازار در حال حاضر در کنار ابهاماتی که از سمت انتخابات و برجام به آن تحمیل شده است از مسائل بنیادی و دستکاریهای ساختاری هم رنج میبرد.
محبی همچنین درباره نرخ دلار و تاثیر آن در بازار گفت: قیمتهای فعلی دلار نرخهایی هستند که تا حدی تعدیل شدهاند اما با وجود تورم انتظاری در کشور و چاپ پول فزاینده و نبود گشایشهای اقتصادی، تمامی عوامل بنیادی برای رشد قیمت دلار وجود دارد و دلار کمتر از ارزش واقعی خودش در بازار قیمتگذاری شده است اما این مساله به معنی ارزشمند بودن دلار نسبت به معنی کم ارزش بودن واحد پولی ما است و به نظر میرسد قیمت واقعی دلار بین ۲۷ تا ۳۰ هزار تومان در کوتاه مدت نوسان داشته باشد.