قیمت دلار در آخرین هفته اردیبهشت با کاهش همراه بود و محدوده حمایتی را نیز از دست داد. این اسکناس متاثر از رویدادهای سیاسی و شایعه توانست به کانالهای پایین قیمتی برگردد. باید دید با شروع خرداد بازارساز چه خوابی برای مدیریت بازار ارز دیده است.
به گزارش رصد روز، روند قیمت دلار در هفته آخر اردیبهشت این اسکناس را تا کانال ۵۰ هزار تومانی برد اما در نهایت در محدوده ۵۱ هزار تومانی به کار خود پایان داد. دلار متاثر از رویدادهای سیاسی و شایعه در مسیر نزولی قرار گرفت.
علاوه بر آن پیشفروش خودرو و فروش دلار و طلا توسط متقاضیان این بازار برای جفت و جور کردن هزینه سپردهگذاری، بازار دلار را فروشنده کرد و متقاضی برای خرید ارز آب رفت.
در حالی که در هفتههای اخیر قیمت دلار از کانال ۵۵ هزار تومانی به محدوده ۵۱ هزار تومانی رسیده و بازدهی این بازار در هفتههای جاری نیز منفی بود، اما تحلیلگران معتقدند متغیرهای کلان اقتصادی تغییری نکرده و تورم در مسیر صعودی قرار دارد.
این در حالی است که هفته گذشته منابع غیررسمی از تورم ۵.۲ درصدی فروردینماه خبر دادند. این مقدار تورم دومین رکورد را در بازه ۱۰ ماهه زده است. آماری که بانک مرکزی با وجود گذشت نزدیک به یک ماه هنوز آن را منتشر نکرده است.
معاملهگران بازار ارز معتقدند شایعات مربوط به سفر پادشاه عمان به ایران و اینکه وی حامل پیام آمریکا در خصوص برجام است توانسته در بازار اثر بگذارد. آنها میگویند شدت تاثیر این اخبار سوای درستی یا نادرستی آن در شبکههای اجتماعی بالاست.
در هفته گذشته برخی معاملهگران افزایشی تلاشهایی در تقابل با بازارساز برای کمک به صعود قیمت دلار انجام دادند. در همین راستا خبر ممنوعیت معامله با دلار در عراق با امید به محدودیت عرضه اسکناس آمریکایی در تهران مطرح شد. اما بازیگران بازار ارز این موضوع را مربوط به ماههای گذشته دانستند و مدعی شدند خبر جدیدی نیست.
در هفته آخر اردیبهشت، فعالان بازار ارز وزن اخبار مثبت در جهت کاهش قیمت دلار را سنگینتر از سیگنالهای افزایشی عنوان کردند. همچنین به عقیده آنها فعلا شایعه است که بازار را در مسیر نزولی قرار داده و تا زمانی که انتظارات تورمی افزایشی است و متغیرهای کلان اقتصادی تغییری نکرده نباید انتظار کاهش قابل توجه و ثبات قیمت دلار را داشت.
کف حمایتی ۵۱ هزار و ۲۰۰ تومانی دلار در هفته گذشته شکسته شد و با وجود نوسان صعودی قیمت دلار در روز پنجشنبه، این اسکناس نتوانست به محدوده مذکور برگردد. روز پنجشنبه قیمت دلار با رقم ۵۱ هزار و ۱۳۰ تومان بسته شد.
معاملهگران بازار ارز فعلا کانال ۵۱ هزار تومانی را کف مقاومت این اسکناس میدانند و منتظرند تا روز جمعه طرح پیشفروش خودرو تمام شود و مقداری نیز تب و تاب شایعات بخوابد. آنها معتقدند جریان پولهای خاکستری که در بازار خودرو سرشان بدون کلاه مانده دوباره به بازار ارز، طلا و سکه برمیگردند و خریدار میشوند؛ بنابراین این روند کاهشی کوتاهمدت است.
موضوع سرمایهگذاری ۴۰ میلیارد دلاری روسیه در ایران و تقویت روابط این دو کشور تحریمشده دوباره مطرح شده است. مشخصشدن جزئیات سفر هیثم بنطارق پادشاه عمان به تهران، صحبتهای رئیس کل بانک مرکزی در خصوص آزادسازی منابع بلوکهشده ایران و پایان پیشفروش خودرو اخباری هستند که میتوانند در هفته آینده قیمت دلار را به کانالهای بالاتر یا پایینتر بکشانند.
تلاش سیاستگذار در هفتههای گذشته با هدف ممانعت از رشد شارپی دلار بوده و دو هفته ابتدایی اردیبهشت نیز دلار پیوسته در نوسان افزایشی قرار داشته است. اما باید دید سیگنالهای سیاستگذار که معاملهگران معتقدند بیش از ۳۰ سال است در قالب شایعه برای کنترل قیمت دلار مطرح میشود چیست و چه خوابی برای خردادماه دیده است؟