به گزارش رصد روز، بازار مسکن یکی از مهمترین بازارهای اقتصادی در هر کشوری است. این بازار شامل خرید، فروش و اجاره ملکها مانند خانهها، آپارتمانها، ویلاها و مغازهها میشود. بازار مسکن تحت تأثیر عوامل مختلف اقتصادی، اجتماعی و سیاسی قرار دارد.
بازار مسکن از چندین بخش تشکیل شده است که شامل خریداران، فروشندگان، مشاوران املاک، تولیدکنندگان ساختمان و متخصصان حقوقی میشود. این بازار طبق روند و تغییرات بازارهای دیگر، ممکن است به صورت رو به رشد یا کاهش باشد.
طبق آمارهای منتشر شده از آخورین وضعیت بازار مسکن، احتمالا تا اواسط بهار ۱۴۰۳ مسکن جای مناسبی برای سرمایهگذاری نخواهد بود. در ادامه به دلایل کاهش قیمت مسکن اشاره می کنیم:
نرخ تورم بالا: نرخ ارز ثابت نگه داشته شده و در عین حال رو به بالا نشان میدهد که ایران همچنان تورم بالایی را تجربه میکند. تورم بالا میتواند قدرت خرید را از بین ببرد و املاک و مستغلات را برای خریدار عادی کمتر مقرون به صرفه کند و به طور بالقوه منجر به کاهش تقاضا و قیمت مسکن شود.
تحریمهای اقتصادی: ایران تحت تحریمهای اقتصادی مختلفی قرار گرفته است که میتواند بر اقتصاد آن از جمله بخش املاک و مستغلات تأثیر بگذارد. تحریمها میتواند منجر به کاهش سرمایهگذاری خارجی و رشد اقتصادی شود و با کاهش تقاضا منجر به کاهش قیمت مسکن شود.
ثبات نرخ ارز: ثبات در نرخ ارز ممکن است نشان دهنده مداخله دولت برای تثبیت ارز باشد. در حالی که این امر میتواند به طور موقت از بازار مسکن حمایت کند، ممکن است در درازمدت پایدار نباشد، به خصوص اگر منجر به کاهش ذخایر خارجی شود، که در نهایت میتواند باعث کاهش ارزش و تاثیر منفی بر قیمت مسکن شود.
قدرت خرید مصرفکننده: نرخ بالای مبادله در برابر دلار امریکا نشاندهنده این است که ریال ایران بهطور قابلتوجهی قدرت خرید کمتری دارد که میتواند بر توانایی مصرفکنندگان در خرید مسکن تأثیر بگذارد و در نتیجه تقاضا را کاهش دهد و به طور بالقوه منجر به کاهش قیمتها شود.
روندهای اقتصادی جهانی: محیط اقتصاد جهانی، از جمله قیمت نفت و روابط بینالملل، میتواند بر اقتصاد ایران و بازار مسکن تأثیر بگذارد. هر گونه روند منفی اقتصاد جهانی میتواند اقتصاد ایران را بیشتر تحت فشار قرار دهد و منجر به کاهش بالقوه قیمت مسکن شود.