پیش بینی وضع هوا فردا سه شنبه ۴ مرداد ۱۴۰۱ / هشدار سطح قرمز هواشناسی برای ۴ استان / رگبار و رعد و برق در اکثر نقاط کشور /

پیش بینی وضع هوا فردا سه شنبه 4 مرداد 1401 ، سازمان هواشناسی با صدور اطلاعیه‌ای از تشدید فعالیت بارش‌های موسمی در ۴ استان خبر و نسبت به آب‌گرفتگی گسترده، آب‌گرفتگی معابر، احتمال تخریب پل‌ها و خسارت به کشاورزان هشدار داد.

به گزارش رصد روز، پیش بینی وضع هوا فردا سه شنبه ۴ مرداد ۱۴۰۱، سازمان هواشناسی با صدور اطلاعیه‌ای از تشدید فعالیت بارش‌های موسمی در ۴ استان خبر و نسبت به آب‌گرفتگی گسترده، آب‌گرفتگی معابر، احتمال تخریب پل‌ها و خسارت به کشاورزان هشدار داد.

پیش بینی وضع هوا فردا سه شنبه ۴ مرداد ۱۴۰۱

رئیس مرکز ملی پیش‌بینی و مدیریت بحران مخاطرات وضع هوا از وزش باد شدید، رگبار و رعد و برق در نقاط مختلف کشورو افزایش آلودگی هوای برخی استان‌ها خبر داد.

صادق ضیاییان درباره شرایط جوی کشور اظهارکرد: امروز (۳ مرداد) در شمال آذربایجان شرقی، آذربایجان غربی و اردبیل، سواحل دریای خزر و خراسان شمالی بارش پراکنده و در استان‌های خراسان جنوبی، سیستان و بلوچستان، هرمزگان، نیمه جنوبی کرمان و جنوب شرق فارس رگبار و رعد و برق و وزش باد شدید موقتی انتظار می‌رود.

وی افزود: روز سه‌شنبه (۴ مرداد) در مرکز و شرق سواحل خزر، ارتفاعات تهران و البرز، به‌ویژه ارتفاعات شرقی تهران و ارتفاعات سمنان بارش پراکنده و در استان‌های سیستان و بلوچستان، هرمزگان، کرمان و نیمه جنوبی فارس و جنوب خراسان جنوبی رگبار و رعدوبرق و وزش باد شدید موقتی رخ می‌دهد.

به گفته ضیاییان چهارشنبه (۵ مرداد) در استان‌های اردبیل، سواحل دریای خزر، زنجان، قزوین، البرز، تهران بارش پراکنده و در استان‌های سیستان بلوچستان، هرمزگان، کرمان، جنوب یزد، نیمه جنوبی و شرق فارس، جنوب خراسان جنوبی و جنوب بوشهر وقوع رگبار و رعد و برق و وزش باد شدید موقتی پیش‌بینی می‌شود.

وی خاطرنشان کرد: پنج شنبه (۶ مرداد) در اردبیل، استان‌های ساحلی دریای خزر، چهارمحال بختیاری، جنوب سمنان، ارتفاعات البرز غربی و مرکزی بارش پراکنده و در استان های سیستان و بلوچستان، هرمزگان، کرمان، یزد، جنوب خراسان جنوبی، فارس، بوشهر، اصفهان، کهکیلویه و بویراحمد رگبار و رعدوبرق و وزش باد شدید موقتی پیش‌بینی می‌شود.

به گفته ضیاییان جمعه (۷ مرداد) بارش‌ها در غالب مناطق جنوبی کشور و استان‌های واقع در دامنه زاگرس مرکزی و جنوبی، استان‌های ساحلی دریای خزر و استان‌های واقع در دامنه و ارتفاعات البرز مورد انتظار است.

به گفته رئیس مرکز ملی پیش‌بینی و مدیریت بحران مخاطرات وضع هوا، از امروز تا چهارشنبه شدت بارش در استان‌های واقع در جنوب شرق و جنوب کشور افزایش خواهد یافت و احتمال سیلابی شدن مسیل‌ها و طغیان رودخانه‌ها در استان‌های سیستان و بلوچستان، هرمزگان، کرمان و فارس طی این مدت وجود خواهد داشت.

وی افزود: این شرایط در روزهای پنج‌شنبه و جمعه علاوه بر مناطق فوق در بخش‌هایی از شرق، مرکز و جنوب غرب کشور نیز پیش‌بینی می‌شود.

رگبار و رعد و برق در نقاط مختلف کشور

به گفته ضیاییان امروز در برخی مناطق غرب، جنوب غرب و برخی نقاط استان های سمنان، تهران، البرز، قم، قزوین، مرکزی، شمال اصفهان و شرق یزد وزش باد شدید و گردوخاک پیش‌بینی می‌شود که موجب افزایش شاخص‌های آلودگی، کاهش کیفیت هوا و کاهش دید افقی در این مناطق خواهدشد.

وی خاطرنشان کرد: دریای عمان و تنگه هرمز از امروز تا پایان هفته، نواحی مرکزی و شرقی خلیج فارس از سه‌شنبه تا جمعه و دریای خزر امروز مواج پیش‌بینی می‌شود.

رئیس مرکز ملی پیش‌بینی و مدیریت بحران مخاطرات وضع هوا درباره وضعیت جوی تهران طی دو روز آینده اظهارکرد: آسمان تهران فردا (۴ مردادماه) صاف، تا کمی ابری و گاهی وزش باد با حداقل دمای ۲۳ و حداکثر دمای ۳۷ درجه سانتیگراد و طی چهارشنبه (۵ مردادماه ) آسمان کمی ابری تا نیمه ابری از بعدازظهر وزش باد شدید و احتمال گردوخاک و اواخر وقت بارش پراکنده  با حداقل دمای  ۲۵ و حداکثر دمای ۴۰ درجه سانتیگراد پیش‌بینی می‌شود.

ضیاییان در پایان گفت: طی امروز و فردا ( ۳ و ۴ مردادماه ) اهواز با دمای ۴۵ و ۴۶ درجه سانتیگراد گرم‌ترین و اردبیل و زنجان  با دمای ۱۱ و ۱۲ درجه سانتیگراد سردترین مراکز استان‌ کشور هستند.

سازمان هواشناسی نسبت به وزش باد شدید شرقی-جنوب‌شرقی همراه با تشدید فعالیت سامانه بارشی، وزش باد شدید و در نواحی مستعد توفان گردوخاک و در بستر رودخانه‌های خشک و توفان شن هشدار صادر کرد.

سازمان هواشناسی درباره وزش باد شدید شرقی – جنوب‌شرقی همراه با تشدید فعالیت سامانه بارشی و رگبار و رعدوبرق و افزایش ارتفاع موج بین ۲ تا ۲.۵ متر از سه شنبه تا چهارشنبه ( ۴ و ۵ مردادماه) دردریای عمان و تنگه هرمز، در نواحی ساحلی و دور از ساحل سیستان و بلوچستان و هرمزگان هشدار قرمز رنگ صادر کرد.

بر اثر این مخاطره غرق شدن شناگران، وارد شدن خسارت عمیق به شناورهای سبک و کشتی‌های نیمه سنگین پارک شده در ساحل و آسیب به قفس‌ها و تورهای صیادی پیش‌بینی می‌شود.

سازمان هواشناسی برای کاهش آسیب‌های احتمالی ممنوعیت شنا، تعطیل کردن فعالیت‌های دریایی، انجام عملیات مربوطه برای دوری از خسارت به شناورها، جمع‌آوری تورهای صیادی و قفس‌ها و سایر تمهیدات پیشگیرانه را توصیه می‌کند.

در ادامه سازمان هواشناسی با صدور هشدار نارنجی رنگ از وزش باد و خیزش گردوخاک و نفوذ گردوغبار، وزش باد شدید و در نواحی مستعد توفان گردوخاک و در بستر رودخانه‌های خشک و توفان شن از دوشنبه تا جمعه( ۳ تا ۷ مردادماه) خبر داد.

این مخاطره جوی روز دوشنبه در سمنان، خراسان رضوی، خراسان جنوبی، شرق یزد، شمال و شرق اصفهان، شمال سیستان و بلوچستان، تهران، البرز، ایلام، کرمانشاه، خوزستان و شمال بوشهر،سه‌شنبه در سمنان، شمال و شرق اصفهان، شرق یزد، خراسان جنوبی، خراسان رضوی، شمال سیستان و بلوچستان و جنوب خوزستان، چهارشنبه در خوزستان، ایلام، کرمانشاه، سمنان، خراسان رضوی، خراسان جنوبی،پنج‌شنبه درشمال سیستان و بلوچستان، شرق و جنوب خراسان رضوی، خراسان جنوبی و جنوب در شرق و جنوب سمنان، خراسان رضوی، خراسان جنوبی، شرق کرمان، شمال سیستان و بلوچستان پیش‌بینی می‌شود.

هشدار قرمز وزش باد شدید در جنوب کشور

بر اثر این مخاطره خیزش گردوخاک، کاهش شدید شعاع دید، کاهش کیفیت هوا، احتمال شکستن درختان کهنسال، احتمال خسارت به تاسیسات حساس به گردوخاک و صنعت کشاورزی، تاخیر و یا احتمال لغو پرواز پیش‌بینی می‌شود.

به توصیه سازمان هواشناسی اجتناب از فعالیت در فضای باز، اجتناب از قرار گرفتن در فضای باز حین بروز گرد و خاک، آمادگی دستگاه‌های اجرایی مرتبط مانند نیروهای امدادی، دانشگاه علوم پزشکی، فرمانداری‌ها و غیره، اجتناب از پرواز با بالگرد و هواپیماهای سبک و پرهیز از توقف خودرو در کنار درختان فرسوده و ساختمان‌های نیمه‌کاره در دستورکار قرار گیرد.

سازمان هواشناسی نسبت به خیزش گردوخاک، نفوذ گردوغبار و وزش باد شدید از دوشنبه تا پنج‌شنبه( ۳ تا۶ مردادماه) هشدار زرد رنگ صادر کرد.

این مخاطره روز دوشنبه در خراسان شمالی، قم، شرق کرمان، مرکزی، قزوین، لرستان و فارس،سه‌شنبه درتهران، البرز، قم، ایلام، کرمانشاه، خوزستان و یزد،چهارشنبه درشمال سیستان و بلوچستان، شرق و شمال اصفهان، شمال بوشهر، جنوب آذربایجان غربی، کردستان، تهران و البرز و پنج‌شنبه در سمنان، شمال و شرق اصفهان، شرق یزد، تهران و البرز پیش‌بینی می‌شود.

در این شرایط جوی کاهش شعاع دید، کاهش کیفیت هوا، احتمال سقوط سنگ از ارتفاعات، احتمال خسارت به سازه‌های موقت، احتمال اختلال در ناوگان حمل و نقل و احتمال شکستن درختان کهنسال پیش‌بینی می‌شود.

سازمان هواشناسی برای کاهش آسیب‌های احتمالی خودداری از قرارگیری در فضای باز برای افراد آسیب پذیر در مواقع بروز گردو خاک، پایش شاخص آلودگی توسط دستگاه‌های ذیربط و اتخاذ تصمیم مطابق با مقررات، مالچ پاشی و سایر اقدامات پیشگیرانه در کانون‌های کنار مراکز جمعیتی، عدم توقف و پارک خودرو در اطراف درختان فرسوده و ساختمان‌ها نیمه کاره و استحکام سازه‌های موقت از جمله تابلوهای تبلیغاتی و پوشش گلخانه‌ها را توصیه می‌کند.

سازمان هواشناسی در ادامه درباره وزش باد شرقی- جنوب‌شرقی و افزایش ارتفاع موج در ساحل حداکثر ۱.۵ متر و درفراساحل ۲متر از ظهر چهارشنبه تا اواخر وقت جمعه( ۵ تا ۷ مردادماه) در شمال خلیج فارس، نواحی ساحلی و دور از ساحل استان‌های خوزستان و بوشهر هشدار زردرنگ صادر کرد.

بر اثر این مخاطره احتمال غرق شدن شناگران، احتمال آسیب به قفس‌ها و تورهای صیادی و احتمال خسارت به قایق و شناورهای کوچک وجود دارد.

سازمان هواشناسی پرهیز از شنا، احتیاط و محدودیت در فعالیت‌های دریایی، به‌ویژه تردد با شناورهای سبک و قایق‌های صیادی و تفریحی و در نظر گرفتن تمهیدات لازم توسط کلیه فعالان دریایی را توصیه می‌کند.

هشدار قرمز رنگ بالاترین سطح هشدار است که در آن پیش‌بینی می‌شود که یک پدیده جوی خسارت‌های وسیعی به دنبال داشته باشد. از این‌رو سازمان هواشناسی با صدور هشدار قرمز به دستگاه‌های مختلف اعلام می‌کند که وارد عمل شوند و اقداماتی را برای کاهش خسارات وقوع پدیده‌های جوی انجام دهند.در هشدار نارنجی‌رنگ سازمان هواشناسی پیش‌بینی می‌شود که پدیده‌ای جوی اثرات منفی به دنبال داشته باشد و خسارت‌های احتمالی را سبب شود. هشدار نارنجی برای آماده‌باش دستگاه‌های مسئول برای مقابله با یک پدیده خسارت‌زا صادر می‌شود. هشدار زردرنگ به معنای این است که پدیده‌ای جوی رخ خواهد داد که ممکن است در سفرها و انجام کارهای روزمره اختلالاتی را ایجاد کند. این هشدار برای آگاهی مردم صادر می‌شود تا بتوانند آمادگی لازم را برای مواجهه با پدیده‌ای جوی داشته باشند که از حالت معمول کمی شدت بیشتری دارد. از سوی دیگر مسئولان نیز در جریان این هشدارها قرار می‌گیرند تا اگر لازم باشد تمهیداتی را بیندیشند.

توفان گردو خاک و کاهش کیفیت هوا در غرب و نیمه جنوبی تهران

پیش بینی وضع هوای تهران فردا سه شنبه ۴ مرداد ۱۴۰۱

اداره کل هواشناسی استان تهران از وزش باد شدید وخیزش گرد و خاک و کاهش کیفیت هوا به ویژه در غرب و نیمه جنوبی تهران خبر داد.

بر اساس بررسی داده‌ها و نقشه‌های پیش‌یابی هواشناسی وضعیت جوی استان تهران تا فردا (۴ مردادماه) آسمان صاف تا قسمتی ابری در نیمه‌شمالی و ارتفاعات، نیمه‌ابری و در برخی مناطق همراه با غبار رقیق و وزش باد، گاهی وزش باد شدید همراه با خیزش گردوخاک و احتمال توفان گردوخاک و کاهش دید و کیفیت هوا به‌ویژه در غرب و نیمه‌جنوبی استان پیش‌بینی می‌شود.

برای فردا (۴ مردادماه) نواحی شمال شرق و ارتفاعات و تا پایان هفته در اکثر نواحی استان افزایش ابر، گاهی همراه با رگبار پراکنده باران و وزش باد شدید به‌ویژه در روز چهارشنبه(۵ مردادماه) و احتمال رعدوبرق و در مناطق مستعد ارتفاعات شرقی استان، احتمال بارش تگرگ مورد انتظار است همچنین برای امروز(۳ مردادماه) کاهش دما سپس تا پنجشنبه(۶ مردادماه) افزایش نسبی دما پیش‌بینی می‌شود.

بر اساس اعلام اداره کل هواشناسی استان تهران، ورامین با بیشینه دمای ۴۳ درجه سانتیگراد گرمترین نقطه استان تهران در ۲۴ ساعت گذشته گزارش شده است.

آسمان تهران فردا ( ۴مردادماه) صاف و غبار صبحگاهی و گاهی وزش باد با حداقل دمای ۲۶ و حداکثر دمای ۳۸ درجه سانتیگراد و طی ‌چهارشنبه (۵ مردادماه) نیمه‌ابری و گاهی وزش باد شدید در بعد از ظهر گرد و خاک و در اواخر وقت بارش پراکنده با حداقل دمای ۲۷ و حداکثر دمای ۴۰ درجه سانتیگراد پیش‌بینی می‌شود.

اداره کل هواشناسی استان تهران با صدور هشدار نارنجی رنگ از فعالیت سامانه بارشی همرفتی، رگبار باران، رعدوبرق و احتمال بارش تگرگ در مناطق مستعد به‌ویژه ارتفاعات شمال شرقی از چهارشنبه تا اواخر وقت جمعه (۵ تا ۷ مردادماه) استان تهران به‌ویژه نیمه شمالی و ارتفاعات خبر داد.

بر اثر این مخاطره بالا آمدن آب رودخانه‌ها، آبگرفتگی معابر، جاری شدن روان آب در مسیل‌ها، احتمال برخورد صاعقه، اختلال در تردد درون و برون شهری و لغزندگی جاده‌ها دور از انتظار نیست و نسبت به عدم توقف در حاشیه رودخانه‌ها و بستر مسیل‌ها، اجتناب از فعالیت کوهنوردی و جابجایی عشایر، پاکسازی دهانه پل ها و آبروها و احتیاط در تردد درون و برون‌شهری پیش‌بینی می‌شود.

در ادامه این هشدار اداره کل هواشناسی استان تهران از وزش باد شدید تا خیلی شدید، خیزش گردوخاک و نفوذ گردوغبار انتقالی از استان‌های همجوار و کاهش کیفیت هوا از چهارشنبه تا پنجشنبه(۵ تا ۶ مردادماه) در استان تهران به‌ویژه نیمه جنوبی و غربی استان خبر داد.

بر اثر این مخاطره احتمال سقوط اجسام، کاهش شعاع دید، کاهش کیفیت هوا، احتمال خسارت به سازه‌های موقت، احتمال اختلال در ناوگان حمل و نقل و احتمال شکستن درختان فرسوده وجود دارد.

اداره کل هواشناسی استان تهران برای کاهش آسیب‌ها عدم تردد در فضای باز برای افراد آسیب پذیر، عدم توقف و پارک خودرو در اطراف درختان و ساختمان‌های نیمه‌کاره و استحکام سازه‌های موقت از جمله تابلوهای تبلیغاتی و پوشش گلخانه‌ها و آمادگی دستگاه‌ها و ارگان‌های امدادرسان را توصیه می‌کند.

در هشدار نارنجی‌رنگ سازمان هواشناسی پیش‌بینی می‌شود که پدیده‌ای جوی اثرات منفی به دنبال داشته باشد و خسارت‌های احتمالی را سبب شود. هشدار نارنجی برای آماده‌باش دستگاه‌های مسئول برای مقابله با یک پدیده خسارت‌زا صادر می‌شود.

اطلاعیه سازمان هواشناسی به شرح زیر است؛

توصیف سامانه: تشدید فعالیت رگبارهای موسمی

زمان شروع: بعدازظهر دوشنبه ۱۴۰۱/۰۵/۰۳

زمان پایان: بعدازظهر پنجشنبه ۱۴۰۱/۰۵/۰۶

نوع مخاطره: رگبار و رعدوبرق شدید توام با وزش باد شدید و رخداد سیلاب

منطقه اثر:

هواشناسی فردا سه شنبه 4 مرداد 1401

دوشنبه ۱۴۰۱/۰۵/۰۳: سیستان و بلوچستان، جنوب کرمان، هرمزگان.

سه‌شنبه ۱۴۰۱/۰۵/۰۴: سیستان و بلوچستان، کرمان، شرق و شمال هرمزگان.

چهارشنبه ۱۴۰۱/۰۵/۰۵: سیستان و بلوچستان، هرمزگان، کرمان و نیمه جنوبی فارس.

پنج‌شنبه ۱۴۰۱/۰۵/۰۶: کرمان، دامنه و ارتفاعات در سیستان و بلوچستان و نیمه جنوبی فارس.

اثر مخاطره: وقوع سیلاب، طغیان رودخانه‌ها، آب‌گرفتگی گسترده، آبگرفتگی منازل در مناطق مستعد، اختلال در ناوگان حمل و نقل، کاهش شعاع دید، احتمال تخریب پل و مسدود شدن جاده و خسارت به صنعت کشاورزی، شکستن درختان و تیرهای برق.

توصیه: آماده باش دستگاه‌های امدادی و اجرایی مانند فرمانداری ها، شهرداریها، راهداری، وزارت نیرو، وزارت جهاد کشاورزی و غیره جهت مقابله با خسارت احتمالی، تخلیه هم‌وطنان از نواحی حادثه خیز مانند بستر رودخانه ها و مسیل ها، پاک‌سازی کانال‌ها و آبراه‌ها، بازگشایی دهانه پل‌ها و پاک‌سازی آبروهای منازل، اجتناب از تردد و توقف در حاشیه مسیل‌ها و جمع آوری وسایل و تجهیزات از اطراف رودخانه‌ها، اجتناب از سفر به مناطق حادثه‌خیز، عدم جابجایی عشایر کوچ‌رو و جمع‌آوری دام‌ها از حاشیه رودخانه‌ها .

 

 

برای عضویت در کانال رصد روز کلیک کنید

مطالب مرتبط

آخرین اخبار