به گزارش رصد روز، پیش بینی وضع هوا فردا پنج شنبه ۳۱ شهریور ۱۴۰۱، سازمان هواشناسی با صدور هشدار وقوع سیلاب، آبگرفتگی معابر و برخورد صاعقه در ۱۳ استان از خیزش گردوخاک در ۵ استان کشور خبر داد.
رئیس مرکز ملی پیشبینی و مدیریت بحران مخاطرات وضع هوا ا تداوم رگبار باران در نقاط مختلف کشورطی روزهای آتی و خیزش گرد و خاک در شرق و غرب خبر داد.
صادق ضیاییان درباره شرایط جوی کشور اظهارکرد: بر اساس تحلیل آخرین نقشههای پیشیابی هواشناسی امروز(۳۰ شهریور) در برخی مناطق شمال و شرق هرمزگان، جنوب کرمان، شمال و غرب فارس، ارتفاعات جنوب سیستان و بلوچستان، بخشهایی از کهگیلویه و بویراحمد و چهارمحال و بختیاری و بخشهایی از اصفهان و پنجشنبه (۳۱ شهریور) در شرق هرمزگان، شمال فارس، شرق کهگیلویه و بویراحمد و بخشهایی از اصفهان بهویژه در ساعات بعدازظهر و اوایل شب افزایش ابر و رگبار پراکنده، گاهی رعد و برق و وزش باد شدید موقت پیشبینی میشود.
وی ادامه داد: با گذر امواج تراز میانی جو، امروز و با شدت بیشتر فردا، در برخی مناطق آذربایجان شرقی، آذربایجان غربی، اردبیل ، شمال ایلام، کردستان، زنجان، کرمانشاه و ارتفاعات البرز مرکزی و البرز غربی رگبار پراکنده، گاهی رعد و برق و وزش باد شدید موقت رخ میدهد.
رئیس مرکز ملی پیشبینی و مدیریت بحران مخاطرات وضع هوا افزود: جمعه ( اول مهر) در برخی مناطق شمال غرب و شنبه (۲ مهر) در برخی مناطق گیلان و شمال غرب کشور بارش پراکنده رخ میدهد. یکشنبه (۳ مهر) نیز در استانهای ساحلی خزر و برخی مناطق شمال غرب کشور شاهد بارش خواهیم بود.
به گفته ضیاییان امروز(۳۰ شهریور) شرایط برای شکلگیری توده گردوخاک روی کشور عراق مهیا است. از این رو از اواخر وقت امروز و طی روز پنجشنبه نفوذ گردوخاک و کاهش کیفیت هوا در شمال غرب و نوار غربی کشور انتظار میرود. جمعه در شمال غرب و شنبه و یکشنبه در جنوب غرب و نوار شرقی کشور، در برخی ساعات، سرعت وزش باد افزایش مییابد که خیزش گردوخاک در مناطق مستعد دور از انتظار نیست.
وی افزود: اواخر وقت جمعه شرق خلیج فارس و شنبه و یکشنبه خلیج فارس و دریای خزر مواج پیشبینی میشود.
رئیس مرکز ملی پیشبینی و مدیریت بحران مخاطرات وضع هوا درباره وضعیت جوی تهران طی دو روز آینده اظهارکرد: آسمان تهران فردا (۳۱ شهریور) صاف تا قسمتی ابری با احتمال وزش باد شدید در بعد از ظهر با حداقل دمای ۲۲ و حداکثر دمای ۳۳ درجه سانتیگراد و طی جمعه ( اول شهریور) صاف تا کمی ابری و گاهی وزش باد با حداقل دمای ۲۳ و حداکثر دمای ۳۳ درجه سانتیگراد پیشبینی میشود.
ضیاییان در پایان گفت: طی امروز و فردا ( ۳۰ و ۳۱ شهریور) اهواز با دمای ۴۱ درجه سانتیگراد گرمترین و ارومیه با دمای ۹ و ۱۱ درجه سانتیگراد سردترین مراکز استان کشور هستند.
بر اساس تحلیل نقشههای همدیدی و آیندهنگری سازمان هواشناسی امروز در برخی مناطق شمال و شرق هرمزگان، جنوب کرمان، شمال و غرب فارس، ارتفاعات جنوب سیستان و بلوچستان، بخشهایی از کهگیلویه و بویراحمد، چهارمحال و بختیاری، بخشهایی از اصفهان و پنجشنبه در شرق هرمزگان، شمال فارس، شرق کهگیلویه و بویراحمد و بخشهایی از اصفهان بهویژه در ساعات بعدازظهر و اوایل شب افزایش ابر، رگبار پراکنده، گاهی رعدوبرق و وزش باد شدید موقتی پیشبینی میشود.
همچنین با گذر امواج تراز میانی جو، امروز و با شدت بیشتر فردا در برخی مناطق آذربایجان شرقی، آذربایجان غربی، اردبیل، شمال ایلام، کردستان، زنجان،کرمانشاه و ارتفاعات البرز مرکزی و البرز غربی رگبار پراکنده، گاهی رعدوبرق و وزش باد شدید موقتی روی میدهد.
روز جمعه در برخی مناطق شمال غرب و شنبه هفته آینده در برخی مناطق گیلان و شمال غرب کشور بارش پراکنده پیشبینی میشود.
بر اساس اعلام سازمان هواشناسی یکشنبه هفته آینده نیز در استانهای ساحلی دریای خزر و برخی مناطق شمال غرب کشور بارش روی میدهد.
سازمان هواشناسی نسبت به تشدید بارش در چهار استان، افزایش ارتفاع موج در سواحل شمال و جنوب کشور و رگبار و رعد و برق همچنین خیزش گردوخاک در ۱۶ استان هشدار داد.
سازمان هواشناسی با صدور هشدار نارنجیرنگ از تشدید فعالیت سامانه بارشی و کاهش محسوس دما، بارش باران، رعدوبرق، وزش باد شدید و کاهش دید بر اثر بارندگی و مه در روز یکشنبه (۳۰ شهریورماه) در گیلان، مازندران، شرق اردبیل و غرب گلستان خبر داد.
براثر این مخاطرات احتمال بالا آمدن ناگهانی سطح آب رودخانهها و مسیلها، اختلال در تردد، آبگرفتگی معابر عمومی، صاعقه، احتمال رانش و ریزش کوه، آسیب به سازههای موقت، تاخیر و احتمال لغو پرواز و خسارت به محصولات کشاورزی وجود دارد.
سازمان هواشناسی برای کاهش آسیب احتمالی احتیاط در سفرهای برون شهری، اجتناب و پرهیز از تردد و اسکان درحاشیه مسیلها، اجتناب از فعالیتهای کوهنوردی و جابجایی عشایر کوچرو، محکم کردن سازههای موقت، تابلوهای تبلیغاتی و پوشش گلخانهها و انجام اقدامات پیشگیرانه از خسارت در صنعت کشاورزی را توصیه میکند.
این سازمان با صدور هشدار نارنجیرنگ دیگری نسبت به وزش باد نسبتا شدید همچنین افزایش ارتفاع امواج شنبه (۲ مهر) در ساحل و فراساحل بین ۱ تا ۱.۵ متر و بعدازظهر یکشنبه (۴ مهر) بین ۱.۵ تا ۲ متر در دریای خزر، مناطق ساحلی و دور از ساحل استانهای گیلان و مازندران هشدار داد.
براثر این مخاطرات احتمال خطر غرق شدن شناگران، آسیب به قفسها و تورهای صیادی، اختلال در ترددهای دریایی و خطر خسارت به شناورهای کوچک و سبک و تفریحی و مسافربر دور از انتظار نیست.
در ادامه این هشدار سازمان هواشناسی از افزایش وزش باد و ارتفاع امواج در ساحل ۱ تا ۱.۵ متر و در فرا ساحل ۱.۵ تا ۲ متر از صبح دوشنبه ( ۲ مهرماه) تا ظهر سهشنبه ( ۵ مهرماه) در خلیج فارس، مناطق ساحلی و دور از ساحل استانهای خوزستان و بوشهر و نواحی شرقی خلیج فارس خبر داد.
براثر این مخاطرات احتمال غرق شدن شناگران، آسیب به قفسها و تورهای صیادی، اختلال در ترددهای دریایی و خطر خسارت به شناورهای کوچک و سبک و تفریحی و مسافربر وجود دارد.
سازمان هواشناسی کشور برای کاهش آسیبها ممنوعیت از شنا، محدودیت درفعالیتهای دریایی ازجمله فعالیتهای تفریحی، اتخاذ محدودیت و تمهیدات لازم جهت تردد با شناورهای سبک و قایقهای صیادی، اندیشیدن تمهیدات پیشگیرانه برای خسارات احتمالی را توصیه میکند.
سازمان هواشناسی کشور همچنین با صدور هشدار زردرنگ از ادامه فعالیت سامانه بارشی و رشد ابرهای همرفتی، رگبار و رعد و برق و وزش باد شدید موقت در مناطق مستعد با گردوخاک خبر داد.
این وضعیت جوی روز چهارشنبه ( ۳۰ شهریورماه) در ارتفاعات استانهای البرز و تهران، روز پنجشنبه ( ۳۱ شهریورماه) در ارتفاعات استان تهران، جمعه ( ۱ مهرماه) در اردبیل، آذربایجان شرقی، آذربایجان غربی، کردستان، جنوب سیستان و بلوچستان و شمال و شرق هرمزگان، روز شنبه ( ۲ مهرماه) در اردبیل، گیلان، مازندران و روز یکشنبه ( ۳ مهرماه) در اردبیل، گلستان، شمال آذربایجان شرقی، ارتفاعات استانهای زنجان، قزوین، البرز، تهران، سمنان و خراسان شمالی پیشبینی میشود.
بر اثر این مخاطرات احتمال اختلال در تردد، احتمال بالا آمدن ناگهانی سطح آب رودخانهها و مسیلها، احتمال صاعقه، احتمال آبگرفتگی معابر، احتمال ریزش کوه، احتمال آسیب به سازههای موقت دور از انتظار نیست.
سازمان هواشناسی برای کاهش آسیب احتمالی احتیاط در تردد از حاشیه مسیلها، عدم توقف در حاشیه رودخانهها، احتیاط در تردد از جادههای کوهستانی، فعالیتهای کوهنوردی و جابجایی عشایر کوچرو و انجام اقدامات پیشگیرانه جهت جلوگیری از خسارت به صنعت کشاورزی را توصیه میکند.
در هشدار نارنجیرنگ سازمان هواشناسی پیشبیتی میشود که پدیدهای جوی اثرات منفی به دنبال داشته باشد و خسارتهای احتمالی را سبب شود. هشدار نارنجی برای آمادهباش دستگاههای مسئول برای مقابله با یک پدیده خسارتزا صادر میشود. همچنین هشدار زردرنگ به معنای این است که پدیدهای جوی رخ خواهد داد که ممکن است در سفرها و انجام کارهای روزمره اختلالاتی را ایجاد کند. این هشدار برای آگاهی مردم صادر میشود تا بتوانند آمادگی لازم را برای مواجهه با پدیدهای جوی داشته باشند که از حالت معمول کمی شدت بیشتری دارد. از سوی دیگر مسئولان نیز در جریان این هشدارها قرار میگیرند تا اگر لازم باشد تمهیداتی را بیندیشند.
اداره کل هواشناسی استان تهران نسبت به وزش باد شدید و خیزش گرد و خاک در مناطق جنوب و غرب استان و بارشهای رگباری در شمال تهران هشدار داد.
اداره کل هواشناسی استان تهران با صدور هشدار زردرنگ از وزش باد شدید و گرد و خاک و وزش باد شدید در مناطق جنوب و غرب و ایجاد گردو خاک از ظهر پنجشنبه(۳۱ شهریورماه) تا عصر جمعه( اول مهرماه) در مناطق جنوبی و غربی استان به ویژه شهرستانهای اسلامشهر، بهارستان، پاکدشت، پیشوا، قدس، ری، شهریار، رباط کریم، قرچک، ملارد، ورامین خبر داد.
بر اثر این مخاطره جوی ایجاد گردو خاک، کاهش کیفیت هوا و کاهش دید افقی و قائم، آسیب به سازههای نیمه تمام و احتمال سقوط اجسام از ارتفاع دور از انتظار نیست بنابراین خودداری از تردد افراد دارای بیماریهای تنفسی در محدوده خیزش گرد و خاک، عدم پرواز هواپیماهای سبک، استحکام سازههای کشاورزی بهویژه گلخانهها پیشبینی میشود.
در ادامه این هشدار، اداره کل هواشناسی از رشد ابرهای همرفتی و بارشهای رگباری بهویژه در ساعات عصر و اوایل شب از بعدازظهر چهارشنبه تا اواخر وقت پنجشنبه(۳۰ و ۳۱ شهریور) درمناطق شمال استان بهویژه ارتفاعات شمال شرق خبر داد.
در اثر این مخاطره جوی وقوع رگبار و رعد و برق و وزش تندبادهای موقتی دور از انتظار نیست.
این مخاطره جوی بارشهای رگباری شدید در بعضی ساعات، وزش تندبادهای موقت، لغزندگی جادههای کوهستانی، اختلال در تردد جادههای کوهستانی، رخداد صاعقه و سیلابی شدن مسیلها پیشبینی میشود.
اداره کل هواشناسی استان تهران برای جلوگیری از آسیبهای احتمالی احتیاط در تردد جادههای کوهستانی، عدم صعود به ارتفاعات در هنگام صاعقه، عدم اتراق در حاشیه و بستر مسیلها را توصیه میکند.
بر اساس اعلام اداره کل هواشناسی استان تهران، طی پنج روز آینده آسمانی صاف تا قسمتی ابری همراه با وزش باد و از شنبه (۲ مهرماه) کاهش نسبی دما پیشبینی میشود.
بر اساس بررسی دادهها و نقشههای پیشیابی هواشناسی، وضعیت جوی استان تهران طی پنج روز آینده، آسمانی صاف تا قسمتی ابری همراه با وزش باد، دربعضی ساعات بهویژه در ساعات بعداز ظهر در نیمهجنوبی گاهی افزایش سرعت باد به همراه گردوخاک و غبارآلود پیشبینی میشود.
طی امروز و فردا( ۳۰ و ۳۱ شهریورماه) در ارتفاعات استان بهویژه در ارتفاعات شرقی افزایش ابرناکی گاهی همراه با رگبار پراکنده باران با احتمال رعد و برق مورد انتظار است.
طی روز پنجشنبه(۳۱ شهریورماه) در سطح استان بهویژه بخشهای جنوبی و غربی گاهی وزش باد شدید و گردوخاک و کاهش نسبی کیفیت هوا پیشبینی میشود.
تا روز جمعه( اول مهرماه) روند افزایش نسبی دما و از روز شنبه هفته آینده (۲ مهرماه) روند کاهش نسبی دما مورد انتظار خواهد بود.
بر اساس اعلام اداره کل هواشناسی استان تهران، ایستگاه ورامین با بیشینه دمای ۳۷ درجه سانتیگراد گرمترین نقطه استان تهران در ۲۴ ساعت گذشته گزارش شده است.
آسمان تهران فردا ( ۳۱ شهریور) کمی ابری و در بعد از ظهر وزش باد شدید و گرد و خاک با حداقل دمای ۲۳ و حداکثر دمای ۳۵ درجه سانتیگراد و طی جمعه (اول مهر) کمی ابری وغبارآلود و گاهی وزش باد با حداقل دمای ۲۴ و حداکثر دمای۳۶ درجه سانتیگراد پیشبینی میشود.
هشدار زردرنگ به معنای این است که پدیدهای جوی رخ خواهد داد که ممکن است در سفرها و انجام کارهای روزمره اختلالاتی را ایجاد کند. این هشدار برای آگاهی مردم صادر میشود تا بتوانند آمادگی لازم را برای مواجهه با پدیدهای جوی داشته باشند که از حالت معمول کمی شدت بیشتری دارد. از سوی دیگر مسئولان نیز در جریان این هشدارها قرار میگیرند تا اگر لازم باشد تمهیداتی را بیندیشند.
توصیف سامانه اول: رشد ابرهای همرفتی همراه با رگبار و رعدوبرق و وزش باد شدید موقت
زمان شروع: سهشنبه ۱۴۰۱/۰۶/۲۹
زمان پایان: پنجشنبه ۱۴۰۱/۰۶/۳۱
نوع مخاطره: رگبار و رعدوبرق و وزش باد شدید موقت گاهی گردوخاک
منطقه اثر:
چهارشنبه ۱۴۰۱/۰۶/۳۰: آذربایجان شرقی، آذربایجان غربی، کردستان، زنجان، کرمانشاه، شمال ایلام، جنوب و غرب اصفهان، شرق چهارمحال و بختیاری، شرق کهگیلویه و بویراحمد، نیمه شمالی فارس، جنوب کرمان، شمال و شرق هرمزگان و ارتفاعات جنوبی سیستان و بلوچستان.
پنجشنبه ۱۴۰۱/۰۶/۳۱: آذربایجان شرقی، آذربایجان غربی، شمال اردبیل، کردستان، کرمانشاه، شمال ایلام، زنجان، قزوین، مرکزی، همدان، غرب و جنوب اصفهان، ارتفاعات البرز، ارتفاعات جنوب سیستان و بلوچستان، شرق و شمال هرمزگان، جنوب و غرب کرمان و شرق و شمال فارس.
اثر مخاطره: احتمال بالا آمدن ناگهانی سطح آب رودخانهها و مسیلها، احتمال صاعقه، احتمال آبگرفتگی محلی معابر، احتمال آسیب به سازههای موقت.
توصیه: احتیاط در تردد از حاشیه مسیلها و عدم توقف در حاشیه رودخانهها، احتیاط در فعالیتهای کوهنوردی و جابجایی عشایر کوچرو، اقدامات پیشگیرانه جهت جلوگیری از خسارت به صنعت کشاورزی.
توصیف سامانه دوم: خیزش و نفوذ گردوخاک
زمان شروع: اواخر وقت چهارشنبه ۱۴۰۱/۰۶/۳۰
زمان پایان: پنجشنبه ۱۴۰۱/۰۶/۳۱
نوع مخاطره: وزش باد، گردوخاک و انتقال گردوخاک
منطقه اثر: آذربایجان شرقی، آذربایجان غربی، کردستان، غرب و شمال کرمانشاه.
اثر مخاطره: وزش باد شدید و احتمال خیزش گردوخاک، احتمال کاهش کیفیت هوا و دید افقی، احتمال سقوط اشیا از ارتفاعات، احتمال خسارت به سازههای موقت و احتمال شکستن درختان کهنسال، احتمال اختلال در ناوگان حمل و نقل و احتمال آسیب به تأسیسات حساس به گردوغبار.
توصیه: پرهیز از ترددهای غیر ضروری در فضای باز بویژه برای سالمندان، کودکان و افراد آسیب پذیر با بیماریهای تنفسی، پایش شاخص آلودگی توسط دستگاههای ذیربط و اتخاذ تصمیم مطابق با مقررات، عدم توقف و پارک خودرو در اطراف درختان فرسوده و ساختمانها نیمه کاره و استحکام سازههای موقت از جمله تابلوهای تبلیغاتی و پوشش گلخانهها.