پیش بینی وضع هوا فردا پنج شنبه ۶ مرداد ۱۴۰۱ / هشدار قرمز هواشناسی برای استانهای جنوبی/ بارش های شدید در گیلان و گلستان
به گزارش رصد روز، پیش بینی وضع هوا فردا پنج شنبه ۶ مرداد ۱۴۰۱، سازمان هواشناسی با صدور هشدار قرمز برای استانهای جنوبی از وقوع سیلاب، طغیان رودخانهها، آبگرفتگی منازل، خسارت به محصولات کشاورزی در ۲۴ استان خبر داد. پیش بینی وضع هوا فردا پ...
به گزارش رصد روز،پیش بینی وضع هوا فردا پنج شنبه ۶ مرداد ۱۴۰۱، سازمان هواشناسی با صدور هشدار قرمز برای استانهای جنوبی از وقوع سیلاب، طغیان رودخانهها، آبگرفتگی منازل، خسارت به محصولات کشاورزی در ۲۴ استان خبر داد.
پیش بینی وضع هوا فردا پنج شنبه ۶ مرداد ۱۴۰۱
رئیس مرکز ملی پیشبینی و مدیریت بحران مخاطرات وضع هوا از تداوم بارشهای جنوب کشور خبر داد و گفت: تمام دستگاههای اجرایی و مردم باید هنگام صدور هشدار آماده کمکرسانی باشند.
صادق ضیاییان در پخش زنده اینستاگرام استانهایی را که در روزهای آتی درگیر بارشهای شدید هستند را نام برد و گفت: طی امروز (۵ مردادماه) در جنوب سیستان و بلوچستان، هرمزگان، کرمان، جنوب فارس همچنین استانهایی همچون یزد، اصفهان و جنوب بوشهر بارشهای شدید پیشبینی میشود.
وی افزود: طی امروز در استانهایی همچون استان و گیلان نیز شاهد بارشهایی خواهیم بود که از شدت بالایی برخوردار نیستند همچنین در استانهای تهران و البرز نیز بارندگی پیشبینی میشود.
رئیس مرکز ملی پیشبینی و مدیریت بحران مخاطرات وضع هوا ادامه داد: فردا (۶ مردادماه) در استانهای کرمان، هرمزگان و فارس بارش شدید باران پیشبینی میشود. با توجه به اینکه دو روز آینده روزهای تعطیل هستند و مردم به تفرجگاهها و اطراف رودخانهها میروند، از مردم درخواست میکنیم که در استانهای اعلام شده از اطراف رودخانهها دوری و از رفتن به محلهای پرخطر اجتناب کنند.
ضیاییان درباره بارشهای روز جمعه (۷ مردادماه) اظهار کرد: این بارشها روز جمعه در استانهای فارس، نیمهغربی کرمان، بوشهر، کهگیلویه و بویراحمد، اصفهان و یزد با شدت بیشتری ادامه دارد همچنین بارشهای شدیدی را در ارتفاعات تهران و البرز میتوانیم شاهد باشیم . در استانهای گیلان و گلستان نیز بارشهای شدیدی انتظار میرود.
وی ادامه داد: روز شنبه(۸ مردادماه) نیز این بارشها در فارس، کرمان، بوشهر و حتی در جنوب اصفهان ادامه دارد. این شرایط جوی روز یکشنبه (۹ مردادماه) برای البرز، مرکزی و استان قزوین پیشبینی میشود.
رئیس مرکز ملی پیشبینی و مدیریت بحران مخاطرات وضع هوا درباره صدور هشدارهای هواشناسی گفت: هنگام فعالیت این سامانههای جوی هشدارهایی صادر میشود که بر اساس استاندارد جهانی رنگبندی شدهاند. این هشدارها در هر رنگی اهمیت زیادی دارند و مردم باید به آنها توجه کنند.
رئیس مرکز ملی پیشبینی و مدیریت بحران مخاطرات وضع هوا ازبارش باران در نقاط مختلف کشور و خیزش گرد و خاک در شرق و شمال شرق ایران خبر داد.
صادق ضیاییان درباره شرایط جوی کشور اظهار کرد: بر اساس تحلیل آخرین نقشههای پیشیابی هواشناسی طی ۲۴ ساعت آینده در اردبیل، گیلان، مازندران، مناطقی از دامنههای جنوبی البرز واقع در زنجان، قزوین، البرز و تهران بارش پراکنده گاهی وزش باد شدید و رعدوبرق رخ میدهد و همچنین بارش در استانهای کرمان، فارس، هرمزگان و سیستان و بلوچستان ادامه خواهد داشت.
وی افزود: پنجشنبه(۶ مردادماه) بارش علاوه بر اردبیل، سواحل دریای خزر، جنوب شرق و جنوب به برخی مناطق مرکزی کشور و دامنههای زاگرس مرکزی نیز گسترش مییابد. جمعه (۷ مردادماه) ابرناکی و بارش در اغلب مناطق کشور بهجز مناطقی از غرب و شرق کشور ادامه خواهد داشت.
رئیس مرکز ملی پیشبینی و مدیریت بحران مخاطرات وضع هوا اضافه کرد: شنبه (۸ مردادماه) رگبار پراکنده در نوار شمالی بهویژه در ارتفاعات البرز مرکزی رخ میدهد همچنین در جنوب سیستان وبلوچستان، کرمان، شمال هرمزگان، فارس، بوشهر، کهگیلویه وبویراحمد، چهارمحال و بختیاری، جنوب خوزستان بارش با شدت کمتری نسبت به روزهای قبل ادامه خواهد داشت.
به گفته رئیس مرکز ملی پیشبینی و مدیریت بحران مخاطرات وضع هوا یکشنبه (۹ مردادماه) رگبار پراکنده در سواحل دریای خزر، ارتفاعات البرز مرکزی، هرمزگان، فارس، کهگیلویه وبویراحمد و چهارمحال و بختیاری رخ خواهد داد.
ضیاییان در ادامه اظهارکرد: طی سه روز آینده در شمال شرق و شرق کشور و برخی نقاط استانهای سمنان، تهران، البرز، قم، قزوین، مرکزی و شمال اصفهان وزش باد شدید و گردوخاک پیشبینی میشود که موجب کاهش کیفیت هوا و دید افقی در این مناطق خواهد شد. از روز جمعه وزش باد در شمال شرق و شرق کشور افزایش مییابد.
وی افزود:دریای عمان تنگه هرمز و خلیج فارس تا جمعه و پنجشنبه و جمعه دریای خزر مواج خواهد بود.
رئیس مرکز ملی پیشبینی و مدیریت بحران مخاطرات وضع هوا درباره وضعیت جوی تهران طی دو روز آینده اظهارکرد: آسمان تهران فردا (۶ مردادماه) غبارصبحگاهی و از بعد از ظهر نیمهابری و گاهی رگبار باران و وزش باد با احتمال رعد و برق با حداقل دمای ۲۷ و حداکثر دمای ۳۷ درجه سانتیگراد و طی جمعه (۷ مردادماه) نیمهابری و بهتدریج ابری و رگبار و رعد و برق و وزش باد با حداقل دمای ۲۳ و حداکثر دمای ۳۴ درجه سانتیگراد پیشبینی میشود.
ضیاییان در پایان گفت: طی امروز و فردا ( ۵و ۶ مرداد ماه) اهواز با دمای ۴۷ و۴۳ درجه سانتیگراد گرمترین و شهرکرد با دمای ۱۳ و ۱۲ درجه سانتیگراد سردترین مراکز استان کشور هستند.
وی در تعریف رنگبندی هشدارها اظهارکرد: هشدار زرد برای زمانی است که هنگام وقوع پدیده بخشی از مردم آسیب میپذیرند و بخشی دیگر این وضعیت را تجربه نمیکنند. بخش آسیبپذیرگروهی از مردم هستند که به طور مثال به واسطه شغل خود پدیده مورد تهدید قرار میگیرند. به عنوان مثال افرادی که هنگام عملیات عمرانی با جرثقیل کار میکنند، هنگام وقوع مخاطرهای که برای آن هشدار زرد صادر میشود، ممکن است دچار مشکل شوند. هنگام صدور هشدار سیلاب نیز بسیاری از مشاغل میتوانند دچار خسارت شوند اما در هشدار زرد یک محدوده کوچک جفرافیایی درگیر میشود.
ضیاییان درباره هشدارنارنجی اظهار کرد: دامنه هشدار نارنجی بسیار وسیع است و میتواند به لحاظ جغرافیایی منطقه وسیعتری را درگیر و خسارات بسیاری را وارد کند.
وی در تعریف هشدار قرمز گفت: این هشدار کمتر صادر میشود و هنگام صدور میتواند دامنه بسیار گستردهای را درگیر کند مانند سیل سال ۱۳۹۸ که فاجعه رخ داد و بخش عظیمی از کشور را درگیر کرد و تمامی مردم و نهادها به کمک سیلزدگان رفتند. در این شرایط انتظار داریم که آمادهباش و کمکها در سطح ملی اتفاق افتد و تمامی دستگاههای اجرایی آماده باشند و مردم نیز تمام تمهیدات را برای اینکه در معرض خطر قرار نگیرد، انجام دهند.
رئیس مرکز ملی پیشبینی و مدیریت بحران مخاطرات وضع هوا در مورد سامانه مونسون گفت: سامانه مونسون از مونسون هند نشأت میگیرد و بارشهایی به صورت فصلی از هند به شبه قاهره هند میرود و بارشهای که در حد سیل هستند، ایجاد میکند و بخش جنوبی کشور ما را نیر را تحت تاثیر قرار میدهد. بهتر است اسم آن را بارشهای موسمی بگذاریم چرا که رطوبت ایجاد میکند و این جریانهای رطوبتی را به کشور میآورد و جریانهای بارشی را در مناطق جنوبی به وجود میآورد.
ضیاییان در پایان اظهارکرد: اگر این رطوبتها بسیار زیاد باشد سیلهای بزرگ مقیاسی رخ میدهد و از مناطقی همچون دریای عمان میگذرند که موجب میشود حرکتهای صعودی در منطقه صورت و این رطوبتها در حالت اشباع قرار گیرد. در این صورت بارشها به صورت رگبار میشود که شدت بالایی دارند و میتواند آسیبهای زیادی به همراه داشته باشند.
بر اساس پیشبینی نقشههای همدیدی و آیندهنگری سازمان هواشناسی طی ۴ روز آینده در اردبیل، گیلان، مازندران، مناطقی از دامنههای جنوبی البرز واقع در زنجان، قزوین، البرز و تهران بارش پراکنده گاهی وزش باد شدید و رعدوبرق روی میدهد. همچنین بارشها در استانهای کرمان، فارس،هرمزگان و سیستان و بلوچستان ادامه خواهد داشت.
پنجشنبه علاوه بر اردبیل، سواحل دریای خزر، جنوب شرق و جنوب به برخی مناطق مرکزی کشور و دامنههای زاگرس مرکزی گسترش مییابد. روز جمعه ابرناکی و بارش در اکثر مناطق کشور بهجز مناطقی از غرب و شرق کشور ادامه خواهد داشت.
شنبه هفته آینده رگبار پراکنده در نوار شمالی بهیژه در ارتفاعات البرز مرکزی روی میدهد.
همچنین در جنوب سیستان و بلوچستان، کرمان،شمال هرمزگان، فارس،بوشهر، کهگیلویه و بویراحمد، چهارمحال و بختیاری و جنوب خوزستان بارش با شدت کمتری نسبت به روزهای قبل ادامه خواهد داشت.
بر اساس اعلام سازمان هواشناسی یکشنبه آینده بارشهای پراکنده در سواحل دریای خزر، ارتفاعات البرز مرکزی، هرمزگان، فارس، کهگیلویه و بویراحمد و چهارمحال و بختیاری روی میدهد.
طی سه روز آینده در شمال شرق، شرق و برخی مناطق استانهای سمنان، تهران، البرز، قم، قزوین، مرکزی و شمال اصفهان وزش باد شدید و گردوخاک پیشبینی میشود که موجب کاهش کیفیت هوا و دید افقی در این مناطق خواهد شد.
پیش بینی وضع هوای تهران فردا پنج شنبه ۶ مرداد ۱۴۰۱
بر اساس بررسی دادهها و نقشههای پیشیابی هواشناسی وضعیت جوی استان تهران، آسمانی ابری همراه با وزش باد و گاهی وزش باد شدید و احتمال توفان گرد و خاک در غرب و جنوب استان پیشبینی میشود.
بر اساس بررسی دادهها و نقشههای پیشیابی هواشناسی، وضعیت جوی استان تهران تا پنج روز آینده، آسمان قسمتی ابری تا نیمهابری در بعضی ساعات و بهویژه ارتفاعات ابری همراه با وزش باد گاهی همراه با وزش باد نسبتا شدید بهویژه عصر امروز و فردا (۵ و ۶مردادماه) در غرب و جنوب استان وزش باد شدید و خیزش گردوخاک و احتمال توفان گردوخاک، کاهش دید و کیفیت هوا پیشبینی میشود.
از بعدازظهر امروز تا پنج روز آینده در اکثر نواحی استان افزایش ابر، گاهی همراه با رگبار و رعدوبرق بهویژه نیمهشمالی، ارتفاعات و در مناطق مستعد با احتمال بارش تگرگ دور از انتظار نیست.عمده بارشها در روزهای پنجشنبه و جمعه(۶ و ۷ مردادماه) است.
امروز و فردا افزایش دما و از پنج شنبه شب کاهش نسبی دما پیشبینی میشود.
بر اساس اعلام اداره کل هواشناسی استان تهران، ورامین با بیشینه دمای ۳۹ درجه سانتیگراد گرمترین نقطه استان تهران در ۲۴ ساعت گذشته گزارش شده است.
آسمان تهران فردا ( ۶ مردادماه) قسمتی ابری و غبار صبحگاهی در بعد از ظهر افزایش ابر و گاهی وزش باد شدید و گرد و خاک با احتمال رگبار باران با حداقل دمای ۲۶ و حداکثر دمای ۳۸ درجه سانتیگراد و طی جمعه (۷ مردادماه) نیمهابری تا ابری و وزش باد و گاهی رگبار و رعد وبرق با حداقل دمای ۲۶ و حداکثر دمای ۳۵ درجه سانتیگراد پیشبینی میشود.
طبق هشدارهای هواشناسی و شرکت آب منطقهای تهران ساکنان استان تهران از امروز تا جمعه بههیچوجه در حاشیه رودخانهها اتراق نکنند چرا که امکان بروز سیلاب احتمالی وجود دارد.
شرکت آب منطقهای تهران اعلام کرد که بر اساس هشدار سطح نارنجی ادارهکل هواشناسی استان تهران مبنی بر تشدید سامانه بارشی طی روزهای چهارشنبه (۵ مرداد ماه) لغایت جمعه (۷ مرداد ماه) برای استان تهران (بهویژه نیمه شمالی و ارتفاعات)، رگبار باران، رعدوبرق و در مناطق مستعد احتمال بارش تگرگ پیشبینی شده است که احتمال بالا آمدن ناگهانی آب رودخانهها و جاری شدن رواناب در مسیلها را در پی خواهد داشت.
طبق این اطلاعیه، شهروندان و گردشگران از هرگونه تردد، استقرار و اتراق در حاشیه رودخانهها، مسیلها، دریاچه سدها و دیگر تأسیسات آبی پرخطر جداً خودداری کرده و به بنرهای هشدار سیل در حاشیه رودخانهها و محلهای ورودی مکانهای گردشگری که توسط شرکت آب منطقهای نصب شده است، توجه ویژهای داشته باشند،
ازاینرو، طبق هشدارهای سازمان هواشناسی و شرکت آب منطقهای تهران، ساکنان استان تهران از امروز تا جمعه بههیچوجه در حاشیه رودخانهها اتراق نکنند چرا که احتمال بروز سیلاب ناگهانی وجود دارد.
توصیف سامانه: تداوم، گسترش و تشدید فعالیت رگبارهای موسمی
نوع مخاطره: رگبار و رعدوبرق و وزش باد شدید(بهویژه در ساعات بعدازظهر)، تگرگ و صاعقه، خیزش گردوخاک شدید موقت در مناطق مستعد
منطقه اثر:
چهارشنبه ۱۴۰۱/۰۵/۰۵: جنوب سیستان و بلوچستان، غرب کرمان، شرق فارس، غرب یزد، هرمزگان.
پنجشنبه ۱۴۰۱/۰۵/۰۶: غرب کرمان، نیمه غربی اصفهان، نیمه شمالی فارس، بوشهر، سیستان و بلوچستان، غرب یزد، شرق کهگیلویه و بویراحمد و چهارمحال و بختیاری.
جمعه ۱۴۰۱/۰۵/۰۷: شمال شرق خوزستان، کهگیلویه و بویراحمد، فارس، جنوب اصفهان، جنوب کرمان و مرکز سیستان و بلوچستان.
اثر مخاطره: وقوع سیلاب، طغیان رودخانهها، آبگرفتگی گسترده، آبگرفتگی منازل در مناطق مستعد، اختلال در ناوگان حمل و نقل، کاهش شعاع دید، احتمال تخریب پل و مسدود شدن جاده و خسارت به صنعت کشاورزی، شکستن درختان و تیرهای برق.
توصیه: آماده باش دستگاههای امدادی و اجرایی مانند فرمانداریها، شهرداریها، راهداری، وزارت نیرو، وزارت جهاد کشاورزی و غیره جهت مقابله با خسارت احتمالی، تخلیه هموطنان از نواحی حادثه خیز مانند بستر رودخانهها و مسیلها، پاکسازی کانالها و آبراهها، بازگشایی دهانه پلها و پاکسازی آبروهای منازل، اجتناب از تردد و توقف در حاشیه مسیلها و جمع آوری وسایل و تجهیزات از اطراف رودخانهها، اجتناب از سفر به مناطق حادثهخیز، عدم جابجایی عشایر کوچرو و جمع آوری دامها از حاشیه رودخانهها.
توصیف سامانه: تداوم و گسترش رگبارهای موسمی و فعالیت سامانه بارشی
نوع مخاطره: رگبار و رعدوبرق، وزش باد شدید موقتی و در نقاط مستعد تگرگ
پنجشنبه ۱۴۰۱/۰۵/۰۶: خراسان جنوبی، زنجان، سمنان، همدان، نوار شرقی خوزستان، اردبیل، آذربایجان شرقی، آذربایجان غربی، شرق کردستان و خراسان شمالی.
جمعه ۱۴۰۱/۰۵/۰۷: خراسان رضوی، خوزستان، لرستان، زنجان، اردبیل، آذربایجان شرقی، آذربایجان غربی، کردستان، همدان و شرق کرمانشاه.
اثر مخاطره: احتمال صاعقه، احتمال آبگرفتگی معابر و جاری شدن روانآب به شکل محلی و محدود، احتمال بالا آمدن ناگهانی سطح آب رودخانههای فصلی، احتمال شکستن درختان کهنسال، احتمال سقوط اشیاء از ارتفاعات و احتمال تاخیر در پرواز.
توصیه: احتیاط در صعود به ارتفاعات، عدم پارک خودرو در اطراف درختان فرسوده و ساختمانهای نیمه کاره، پرهیز از اتراق در بستر رودخانهها و احتیاط در عبور از حاشیه مسیلها.