به گزارش رصد روز، کارشناس سازمان هواشناسی با اشاره به آغاز بارش برف و باران طی امروز در غرب و شمال غرب کشور از ورود سامانه ابرشی جدید به کشور طی روز چهارشنبه خبر داد.
امینحسین نقشینه با اشاره به افزایش آلایندههای جوی در شهرهای صنعتی و پرجمعیت، اظهار کرد: از بعدازظهر امروز سامانه بارشی غرب و شمال غرب کشور را تحت تاثیر قرار میدهد و بارشها به شکل برف و باران در استانهای غربی و شمال غرب کشور آغاز میشود.
وی ادامه داد:تا پیش از ظهر فردا سهشنبه گسترده بارشها به دامنههای جنوبی البرز و زاگرس مرکزی کشیده میشود.
وی افزود: سامانه بارشی جدید چهارشنبه بعدازظهر یا اواخر وقت کشور را مجددا از سمت غرب تحت تاثیر قرار میدهد. پیش بینی میکنیم پنجشنبه و جمعه نیمه غربی کشور بارش باران و برف داشته باشد.
وی تصریح کرد: همچنین پنجشنبه با شمالی شدن جریانات روی دریای خزر، برای سواحل شمالی بارش پیشبینی شده است.
کارشناس سازمان هواشناسی با بیان اینکه برای تهران طی پنجشنبه شب و صبح جمعه ۲۴ دیماه بارش پیشبینی میکنیم، افزود: شنبه نیز آسمان پایتخت بارانی خواهد بود که باعث بهبود کیفیت هوا میشود.
نقشینه یادآور شد: تا فردا کیفیت هوای تهران در شرایط ناسالم برای گروههای حساس است و در برخی ساعت میتواند ناسالم برای تمام گروهها باشد.
وی با بیان این که روزهای چهارشنبه و پنجشنبه دما در سواحل شمالی ۶ تا ۷ درجه گرم میشود، گفت: در هفته آینده بارشهای خیلی خوب برای غرب و جنوب غرب کشور پیشبینی میکنیم. در زاگرس مرکزی و زاگرس جنوبی بارشها نسبتا شدید خواهد بود که در روزهای آینده هشدارهای مربوط به آنرا صادر خواهیم کرد.
رییس مرکز ملی پیشبینی و مدیریت بحران مخاطرات وضع هوا از ورود سامانه بارشی جدید از غرب کشور و بارش برف و باران در شش استان طی امروز(۲۰دی ماه) خبرداد.
صادق ضیاییان اظهار کرد: بر اساس تحلیل آخرین نقشههای پیشیابی، امروز(۲۰دیماه) بهتدریج سامانه بارشی از غرب و شمال غرب وارد کشور و در استانهای آذربایجان شرقی، آذربایجان غربی، کردستان، کرمانشاه، لرستان و ایلام سبب بارش برف و باران رعد و برق و وزش باد شدید موقت میشود.
وی افزود:سه شنبه( ۲۱دیماه) این وضعیت در استانهای خوزستان، لرستان، ایلام، چهارمحال و بختیاری، کهگیلویه و بویر احمد، کرمانشاه، کردستان جنوب آذربایجان شرقی، آذربایجان غربی و ارتفاعات استانهای زنجان، قزوین، البرز و تهران پیشبینی میشود.
رئیس مرکز ملی پیشبینی و مدیریت بحران مخاطرات وضع هوا ادامه داد:چهارشنبه(۲۲دیماه) در شمال غرب بارش پراکنده رخ خواهد داد.
وی با اشاره به ورود سامانه بارشی جدید گفت:پنجشنبه (۲۳دیماه) سامانه بارشی جدید از شمال غرب وارد کشور میشود و شمال غرب، غرب، ارتفاعات جنوب غرب، غرب سواحل دریای خزر و دامنهها و ارتفاعات البرز مرکزی و برخی مناطق مرکزی کشور را تحت تاثیر خود قرار خواهد داد.
به گفته ضیاییان جمعه (۲۴دیماه) سامانه بارشی ضمن تقویت با حرکت شرقسوی خود به جنوب غرب، جنوب و شرق سواحل دریای خزر نیز کشیده خواهد شد و طی دو روز آینده در استانهای ساحلی خزر و اردبیل افزایش دما رخ خواهد داد.
رئیس مرکز ملی پیشبینی و مدیریت بحران مخاطرات وضع هوا درباره وضعیت جوی تهران طی دو روز آینده اظهارکرد: آسمان تهران فردا (۲۱دیماه) نیمه ابری و بهتدریج کاهش ابر، غبارآلود و در بعد از ظهر وزش باد با حداقل دمای۴ و حداکثر دمای۱۳ درجه سانتیگراد و طی روز چهارشنبه (۲۲دیماه) صاف تا قسمتی ابری و همراه با وزش باد در شب و غبارمحلی با حداقل دمای ۳ و حداکثر دمای ۱۴ درجه سانتیگراد پیشبینی میشود.
ضیاییان درپایان اظهار کرد: طی امروز و فردا (۲۰و۲۱دیماه) بندرعباس و اهواز با دمای ۲۲ درجه سانتیگراد گرمترین و ارومیه با دمای ۶و۷درجه سانتیگراد سردترین مراکز استان کشور هستند.
آسمان تهران فردا (۲۱دی ماه) نیمه ابری تا ابری وغبارمحلی وگاهی مه رقیق و بارش پراکنده با حداقل دمای ۶ و حداکثر دمای ۱۳ درجه سانتیگراد و چهارشنبه ( ۲۲ دی ماه) قسمتی ابری در صبح مه رقیق و در اواسط روز وزش باد و در نیمه شب ابری با حداقل دمای ۶ و حداکثر دمای ۱۴ درجه سانتیگراد پیشبینی میشود.
توصیف سامانه: نفوذ سامانه بارشی
زمان شروع: بعدازظهر دوشنبه ۱۴۰۰/۱۰/۲۰
زمان پایان: سهشنبه ۱۴۰۰/۱۰/۲۱
نوع مخاطره: بارش باران و برف، وزش باد شدید موقت.
منطقه اثر:
دوشنبه ۱۴۰۰/۱۰/۲۰ : آذربایجان شرقی، آذربایجان غربی، غرب کردستان، کرمانشاه، ایلام و لرستان.
سهشنبه ۱۴۰۰/۱۰/۲۱ : کردستان، کرمانشاه، ایلام، لرستان، شمال و شرق خوزستان، غرب چهارمحال و بختیاری.
اثر مخاطره: پدیده مه، لغزندگی و کاهش دید بویژه در جادههای کوهستانی، کاهش دما، احتمال آسیب به ماشین آلات کشاورزی، اختلال در عملیات عمرانی و احتمال تاخیر در پرواز.
توصیه: کاهش سفرهای غیر ضروری، به همراه داشتن تجهیزات زمستانی و سوخت کافی در سفر، احتیاط در صعود به ارتفاعات، عدم فعالیتهای عمرانی مانند بتن ریزی و جوشکاری، مدیریت در مصرف انرژی، تمهیدات لازم در جهت حفظ ماشین آلات کشاورزی و آمادگی دستگاههای امدادی برای عملیات برف روبی.