پیش بینی وضع هوا فردا ۲۲ اسفند ۱۴۰۰ / کاهش ۱۰ درجه ای دما و بارش باران در ۱۴ استان
سازمان هواشناسی طی اطلاعیههایی با اشاره به ادامه فعالیت سامانه بارشی و تشدید آن در برخی مناطق نسبت به وقوع سیلاب و کولاک برف در ۶ استان هشدار داد.رئیس مرکز ملی پیش بینی و مدیریت بحران مخاطرات وضع هوا از کاهش دما تا ۸ درجهای و بارش باران...
به گزارش رصد روز، پیش بینی وضع هوا فردا ۲۲ اسفند ۱۴۰۰، سازمان هواشناسی طی اطلاعیههایی با اشاره به ادامه فعالیت سامانه بارشی و تشدید آن در برخی مناطق نسبت به وقوع سیلاب و کولاک برف در ۶ استان هشدار داد.
پیش بینی وضع هوا فردا ۲۲ اسفند ۱۴۰۰
سازمان هواشناسی نسبت به بارش باران در نقاط مختلف کشور، وزش باد شدید در ۹ استان و افزایش ارتفاع موج تا ۲.۵ متر در دریای خزر و خلیج فارس هشدار داد.
سازمان هواشناسی با صدور هشدار زرد رنگ از ورود سامانه بارشی وبارش باران، وزش باد شدید موقت، رعدوبرق، در ارتفاعات بارش برف و رخداد مه و احتمال ریزش تگرگ در نواحی مستعد، روند کاهشی دما بهویژه در سواحل دریای خزر ازشنبه (۲۱ اسفندماه) تا سه شنبه(۲۴ اسفندماه) خبر داد.
این شرایط جوی روز شنبه در استانهای گیلان، خراسان رضوی، یزد، خوزستان، روز یکشنبه در استانهای گیلان، غرب مازندران، خوزستان، لرستان، اصفهان، نوار شمالی یزد، خراسان رضوی، شرق و شمال اردبیل، روز دوشنبه در استانهای خوزستان، لرستان، چهارمحال و بختیاری، کهگیلویه و بویراحمد، نیمه غربی اصفهان، مرکزی، جنوب همدان، قم، تهران، البرز، گلستان، مازندران، گیلان، سمنان، شمال خراسان رضوی، خراسان شمالی، قزوین و روز سه شنبه در شرق لرستان، چهارمحال و بختیاری، شمال کهگیلویه و بویراحمد، آذربایجان غربی، آذربایجان شرقی، اردبیل، گیلان، مازندران، گلستان، خراسان شمالی، تهران، البرز، زنجان، ارتفاعات قزوین و سمنان، شمال مرکزی قابل پیشبینی است.
بر اثر فعالیت این سامانه بارشی اختلال در تردد، کاهش دید، لغزندگی جادهها بهویژه در مسیرهای کوهستانی و گردنهها، احتمال آبگرفتگی معابر شهری، احتمال بالا آمدن سطح آب رودخانهها، تاخیر و احتمال لغو پرواز وجود دارد.
سازمان هواشناسی برای جلوگیری از هرگونه سیب و تخریب، احتیاط در سفرهای برون شهری، پرهیز از توقف در کنار رودخانهها، به همراه داشتن تجهیزات زمستانی در جادههای کوهستانی، احتیاط در فعالیتهای کوهنوردی و احتیاط در جابجایی عشایر کوچرو را توصیه میکند.
در ادامه این هشدار سازمان هواشناسی از افزایش گرادیان فشاری و وزش باد نسبتا شدید تا شدید همراه با خیزش گردو خاک در مناطق مستعد از شنبه(۲۱ اسفندماه) تا سه شنبه (۲۴ اسفندماه) خبر داده است.
این شرایط جوی روز شنبه در خراسان جنوبی، سمنان، خراسان رضوی، قم، مرکزی، روز یکشنبه در یزد، اصفهان، شمال فارس، خراسان رضوی، شمال خراسان جنوبی و روز سه شنبه در اصفهان، شمال فارس، یزد، جنوب خراسان رضوی، خراسان جنوبی دور از انتظار است.
براثر این مخاطره احتمال خیزش گرد و خاک، کاهش دید، کاهش کیفیت هوا، احتمال شکستن درختان فرسوده و نهالها و احتمال آسیب به سازههای موقت مانند گلخانهها و تابلوهای تبلیغاتی وجود دارد بنابراین سازمان هواشناسی نسبت به استحکام سازه های موقتی، احتیاط در تردد از اطراف درختان فرسوده و ساختمانهای نیمه کاره و عدم پارک خودروها در اطراف موارد ذکر شده را توصیه میکند.
سازمان هواشناسی با صدور هشدار زرد رنگ دیگری از افزایش سرعت وزش باد همراه با بارش باران و افزایش ارتفاع موج بین ۱ تا ۱.۵ متردر سواحل و تا ۲ و ۲.۵ متر در فرا ساحل در دریای خزر، در نواحی ساحلی و دور از ساحل گیلان، مازندران و گلستان از شنبه (۲۱ اسفندماه) تا سه شنبه (۲۴ اسفندماه) خبر داد.
در این شرایط جوی خطر غرق شدن قایقهای سبک و تفریحی وآسیب به قفسها و تورهای صیادی و اختلال در تردد با شناورهای نیمه سنگین و احتمال خسارت به تاسیسات دریایی و ساحلی دور از انتظارنیست و سازمان هواشناسی محدودیت در تردد قایقها و شناورهای سبک و تفریحی، احتیاط در فعالیتهای دریایی در مناطق فراساحل، احتیاط در تردد شناورهای نیمهسنگین و در نظر گرفتن تمهیدات لازم جهت پیشگیری از هر گونه خسارت را توصیه میکند.
از روز شنبه تا یکشنبه (۲۱ تا ۲۲ اسفندماه) نیز افزایش سرعت وزش باد و ارتفاع موج بین ۱ تا ۱.۵ متر در سواحل و تا ۲ تا ۲.۵ متر در فراساحل خلیج فارس، در نواحی ساحلی و دور از ساحل خوزستان و بوشهر پیشبینی میشود.
در این شرایط جوی خطر غرق شدن قایقهای سبک و تفریحی وآسیب به قفسها و تورهای صیادی و اختلال در تردد با شناورهای نیمه سنگین و احتمال خسارت به تاسیسات دریایی و ساحلی وجود دارد. به توصیه سازمان هواشناسی باید محدودیت در تردد قایقها و شناورهای سبک و تفریحی، احتیاط در فعالیت های دریایی در مناطق فراساحل، احتیاط در تردد شناورهای نیمه سنگین و در نظر گرفتن تمهیدات لازم جهت پیشگیری از هر گونه خسارت در دستورکار قرار گیرد.
رئیس مرکز ملی پیش بینی و مدیریت بحران مخاطرات وضع هوا از کاهش دما تا ۸ درجهای و بارش باران و گاهی رعد و برق و وزش باد در ۱۴ استان خبر داد.
درباره شرایط جوی کشور گفت: امروز و فردا(۲۱ و ۲۲ اسفندماه) در استانها چهارمحال و بختیاری، کهگیلویه و بویراحمد، نیمه شمالی فارس، شرق و جنوب خوزستان، برخی مناطق یزد، اصفهان، خراسان رضوی، شمال خراسان جنوبی، گیلان، مازندران، گلستان، آذربایجان شرقی، آذربایجان غربی و اردبیل بارش باران گاهی رعد و برق و وزش باد پیشبینی میشود.
وی افزود: طی این دو روز شدت بارش در چهارمحال و بختیاری و کهگیلویه و بویر احمد پیشبینی میشود که روز دوشنبه(۲۳ اسفندماه) با احتمال ریزش تگرگ همراه خواهد بود.
رئیس مرکز ملی پیشبینی و مدیریت بحران مخاطرات وضع هوا ادامه داد: دوشنبه بارش در شمال آذربایجان غربی، شمال آذربایجان شرقی، گیلان، مازندران، گلستان، ارتفاعات و دامنهای البرز در قزوین، البرز و تهران، برخی مناطق خراسان شمالی و خراسان رضوی، شرق لرستان، چهارمحال و بختیاری و کهگیلویه و بویراحمد پیشبینی میشود.
وی افزود: سهشنبه و چهارشنبه (۲۴ و ۲۵ اسفندماه) در شمال غرب، سواحل دریای خزر، شمال شرق، ارتفاعات و دامنههای جنوبی البرز و زاگرس مرکزی بارش پیشبینی میشود.
ضیاییان در ادامه گفت: از یکشنبه دمای هوا در سواحل شمالی کشور کاهش خواهد یافت بهویژه با توجه به نفود توده هوای به نسبت سرد از سه شنبه دمای هوا در این مناطق بین ۵ تا ۸ درجه و از چهارشنبه در شمال غرب بین ۵ تا ۷ درجه سانتیگراد و در دامنههای جنوبی البرز و غرب کشور بین ۳ تا ۵ درجه سانتیگراد کاهش خواهد یافت.
به گفته ضیاییان با توجه به کاهش قابل ملاحظه دما از روز سه شنبه بارش در دامنهها و ارتفاعات شمالی و جنوبی البرز همچنین مناطق سردسیر و کوهستانی شمال غرب به شکل برف پیشبینی میشود.
وی افزود: امروز آسمان برخی نقاط غرب و شمال غرب غبارآلود خواد بود و همچنین امروز و فردا شمال خلیج فارس مواج و متلاطم است.
رئیس مرکز ملی پیش بینی و مدیریت بحران مخاطرات وضع هوا درباره وضعیت جوی تهران طی دو روز آینده نیز اظهار کرد: آسمان تهران فردا (۲۲ اسفندماه) کمی ابری و گاهی وزش باد و دربعد از ظهر نیمه ابری وگاهی وزش باد شدید با حداقل دمای ۹ و حداکثر دمای ۱۳ و برای روز دوشنبه (۲۳ اسفندماه) کمی ابری همراه با وزش باد و از بعد از ظهر بهتدریج ابری و گاهی رگبار باران و وزش باد شدید با حداقل دمای ۱۰ و حداکثر دمای ۱۹ درجه سانتیگراد پیشبینی میشود.
ضیائیان در پایان گفت: طی امروز و فردا (۲۱ و ۲۲ اسفند ماه) بندرعباس با دمای ۳۱ درجه سانتیگراد گرمترین و ارومیه با دمای ۲- و۴- درجه سانتیگراد سردترین مراکز استان کشور هستند.
بر اساس بررسی دادهه و نقشههای پیشیابی هواشناسی ، وضعیت جوی استان تهران از امروز تا ظهر دوشنبه (۲۱ تا ۲۳ اسفندماه) نیمه ابری، گاهی ابری همراه با وزش باد و در پارهای نقاط بهویژه در ارتفاعات گاهی با بارش پراکنده با احتمال رعد و برق، در بعضی مناطق بهئویژه در جنوب غربی و شمال شرقی استان گاهی همراه با وزش باد نسبتا شدید تا شدید و در نواحی جنوبی در بعضی ساعتها کاهش ابر و آسمانی کمی ابری پیشبینی میشود.
از عصر دوشنبه تا اواخر وقت چهارشنبه (۲۳ تا ۲۵ اسفندماه) با نفوذ سامانه بارشی ، آسمانی ابری در بعضی ساعتها بارش باران گاهی رگبار و رعد و برق و وزش باد شدید و در ارتفاعات مه و بارش برف و باران مورد انتظار است.
همچنین از بعد از ظهر چهارشنبه تا پایان هفته کاهش قابل ملاحظه دما در سطح استان و یخبندان شبانه سطح زمین در دامنهها و ارتفاعات پیشبینی میشود.
بر اساس اعلام اداره کل هواشناسی استان تهران، ایستگاه آبعلی با کمینه دمای ۱ درجه سانتیگراد سردترین نقطه استان تهران در ۲۴ ساعت گذشته گزارش شده است.
آسمان تهران نیز فردا (۲۲ اسفندماه) قسمتی ابری، گاهی وزش باد و در بعداز ظهر نیمهابری با بیشترین و کمترین دمای ۲۰ و ۱۲ درجه سانتیگراد پیشبینی میشود.
آسمان پایتخت پس فردا (۲۳ اسفندماه) نیمهابری، از بعداز ظهر ابری و وزش باد و بهتدریج بارش باران خواهد بود و دمای هوا در گرمترین و سردترین زمان به ۱۹ و ۹ درجه سانتیگراد میرسد.
اطلاعیههای سازمان هواشناسی به شرح زیر است؛
توصیف سامانه اول: ادامه فعالیت سامانه بارشی
نوع مخاطره: برف، باران، رعدوبرق، احتمال تگرگ و وزش باد نسبتا شدید.
منطقه اثر:
شنبه ۱۴۰۰/۱۲/۲۱: نیمه جنوبی خراسان رضوی، نوار شمالی یزد، گیلان.
یکشنبه ۱۴۰۰/۱۲/۲۲: خراسان رضوی، شرق لرستان، غرب گیلان.
دوشنبه ۱۴۰۰/۱۲/۲۳: گیلان، مازندران، اردبیل، چهارمحال و بختیاری، شرق لرستان.
اثر مخاطره: اختلال در تردد، کاهش دید، لغزندگی جادهها بویژه در مسیرهای کوهستانی و گردنه ها، احتمال آب گرفتگی معابر شهری، احتمال بالا آمدن سطح آب رودخانهها، تاخیر و احتمال لغو پرواز.
توصیه: احتیاط در سفرهای برون شهری، پرهیز از توقف در کنار رودخانه ها، به همراه داشتن تجهیزات زمستانی در جاده های کوهستانی، احتیاط در فعالیتهای کوهنوردی و احتیاط در جابجایی عشایر کوچرو.
توصیف سامانه دوم: تغییر نوع توده هوا و افزایش گرادیان فشاری
نوع مخاطره: وزش باد نسبتا شدید تا شدید و در مناطق مستعد همراه با خیزش گردو خاک
منطقه اثر:
جمعه ۱۴۰۰/۱۲/۲۰: جنوب قم.
شنبه ۱۴۰۰/۱۲/۲۱: قم و مرکزی.
یکشنبه ۱۴۰۰/۱۲/۲۲: شمال فارس.
اثر مخاطره: احتمال خیزش گردوخاک، کاهش دید، کاهش کیفیت هوا، احتمال شکستن درختان فرسوده و نهالها و احتمال آسیب به سازههای موقت مانند گلخانهها و تابلوهای تبلیغاتی.
توصیه: استحکام سازه های موقتی، احتیاط در تردد از اطراف درختان فرسوده و ساختمانهای نیمه کاره و عدم پارک خودروها در اطراف موارد ذکر شده.
توصیف سامانه اول: تشدید فعالیت سامانه بارشی
نوع مخاطره: بارش باران، در ارتفاعات و مناطق سردسیر بارش برف، وزش باد شدید، رعدوبرق و در مناطق مستعد ریزش تگرگ
منطقه اثر:
شنبه ۱۴۰۰/۱۲/۲۱: چهارمحال و بختیاری، کهگیلویه و بویراحمد، شرق خوزستان، جنوب اصفهان، ارتفاعات خراسان رضوی و شمال غربی فارس.
یکشنبه ۱۴۰۰/۱۲/۲۲: چهارمحال و بختیاری، کهگیلویه و بویراحمد، جنوب و غرب اصفهان، ارتفاعات شمال غرب فارس.
اثر مخاطره: بالا آمدن سطح آب رودخانهها، جاری شدن روانآب در مسیلها، پدیده مه در ارتفاعات، کاهش دید، لغزندگی جادهها، اختلال در تردد، کولاک برف در ارتفاعات، تاخیر و احتمال لغو پرواز.
توصیه: اجتناب از سفرهای غیر ضروری، تجهیز خودروها به وسایل ایمنی و گرمایشی و همراه داشتن تجهیزات زمستانی از جمله زنجیر چرخ در جاده های برفگیر، اجتناب از فعالیتهای کوهنوردی، جلوگیری از جابجایی عشایر کوچرو، پاکسازی کانالها و آبراهها، آمادگی دستگاههای اجرایی و امدادی بویژه در مسیرهای کوهستانی.
توصیف سامانه دوم: تغییر نوع توده هوا و افزایش گرادیان فشاری
نوع مخاطره: وزش باد شدید تا خیلی شدید و گردخاک
منطقه اثر:
شنبه ۱۴۰۰/۱۲/۲۱: یزد، نیمه شمالی فارس، نیمه جنوبی اصفهان، نیمه شمالی و غربی کرمان، کهگیلویه و بویراحمد، چهارمحال و بختیاری
اثر مخاطره: تلاطم جریان باد در کوهستان در زاگرس مرکزی بهویژه در استان های کهگیلویه و بویراحمد، چهارمحال و بختیاری، غرب اصفهان و شمال غرب فارس، خیزش گردوخاک بویژه در نواحی بیابانی، کاهش دید و کیفیت هوا، آسیب به نهالها و شکستن درختان، خسارت به سازههای موقت مانند گلخانهها، تابلوهای تبلیغاتی و خسارت به ماشینآلات کشاورزی.
توصیه: اجتناب از پرواز با گلایدر، بالگرد و هواپیماهای سبک , پرهیز از صعود به ارتفاعات و فعالیت کوهنوردی بهویژه در البرز و زاگرس مرکزی، خاصه در استانهای کهگیلویه و بویراحمد، چهارمحال و بختیاری، غرب اصفهان و شمال غرب فارس، احتیاط در تردد بین شهری، مستحکم کردن سازههای موقتی، اجتناب از تردد و پارک خودرو در اطراف درختان و ساختمانهای نیمه کاره، محافظت از ماشینآلات کشاورزی، پرهیز از سم و محلول پاشی باغات و مزارع.