به گزارش رصد روز، پیش بینی وضع هوا فردا ۲۳ اسفند ۱۴۰۰، سازمان هواشناسی طی اطلاعیههایی از تداوم فعالیت سامانه بارشی در کشور خبر داد و نسبت به بارشهای سیلآسا و آبگرفتگی معابر در ۲۰ استان هشدار صادر کرد.
رئیس مرکز ملی پیشبینی و مدیریت بحران مخاطرات وضع هوا از وزش باد و خیزش گرد و خاک در اغلب نقاط کشور، بارش باران در استانهای مختلف و کاهش دما در نوار شمالی کشور خبر داد.
صادق ضیاییان درباره شرایط جوی کشور اظهار کرد: امروز (۲۲ اسفندماه) در غالب مناطق کشور وزش باد خواهیم داشت. از این رو در مناطق شمال غرب، غرب، جنوب غرب و مرکز کشور خیزش گرد و خاک تداوم دارد و این وضعیت در شمال شرق و شرق کشور نیز پیشبینی میشود.
وی افزود: طی این روز در استانهای چهار محال و بختیاری، کهگیلویه و بویر احمد، نیمه شرقی خوزستان، جنوب لرستان، شمال فارس، برخی نقاط استانهای یزد، اصفهان، خراسان شمالی و رضوی، اردبیل، گیلان، مازندران، نیمه شمالی آذربایجان شرقی و غرب آذربایجان غربی در برخی از ساعات روز بارش باران، رعد و برق، وزش باد شدید موقت و در ارتفاعات و نقاط سردسیر بارش برف پیشبینی میشود.
رئیس مرکز ملی پیشبینی و مدیریت بحران افزود: دوشنبه (۲۳ اسفندماه) در استانهای ساحلی خزر، اردبیل، شمال آذربایجان شرقی و استانهای واقع شمال شرق، شرق، مرگز و همچنین در استانهای لرستان، چهارمحال و بختیاری، کهگیلویه و بویر احمد لرستان و خوزستان بارش خواهیم داشت.
به گفته ضیاییان روزهای سه شنبه تا پنجشنبه (۲۴ تا۲۶ اسفندماه) نیز در نوار شمالی کشور و استانهای واقع در دامنههای جنوبی البرز مرکزی و استانهای واقع در دامنههای مرکزی زاگرس بارش رخ خواهد داد و در روز پنجشنبه کاهش محسوس دما در نوار شمالی کشور رخ خواهد داد.
وی اضافه کرد: دریای خزر تا روز پنجشنبه و خلیج فارس طی دو روز آینده مواج پیشبینی میشوند.
رئیس مرکز ملی پیشبینی و مدیریت بحران مخاطرات وضع هوا درباره وضعیت جوی تهران طی دو روز آینده نیز اظهار کرد: آسمان تهران فردا (۲۳ اسفندماه) نیمه ابری و از بعداز ظهر ابری و وزش باد و بهتدریج بارش باران با حداقل دمای ۱۲ و حداکثر دمای ۱۹ و برای روز سهشنبه (۲۴ اسفندماه) نیمه ابری تا ابری در بعضی ساعتها وزش باد و بارش باران با حداقل دمای ۱۰ و حداکثر دمای ۱۷ درجه سانتیگراد پیشبینی میشود.
ضیائیان در پایان گفت: طی امروز و فردا (۲۲ و ۲۳ اسفندماه) بندرعباس با دمای ۳۳ و ۳۴ درجه سانتیگراد گرمترین و امروز ارومیه و اردبیل با دمای ۴- و فردا اردبیل با دمای ۶- درجه سانتیگراد سردترین مراکز استان کشور هستند.
بر اساس اعلام اداره کل هواشناسی استان تهران عمده بارش باران از بعدازظهر سه شنبه و طی روز چهارشنبه (۲۴ و ۲۵ اسفندماه) مورد انتظار است و از بعدازظهر چهارشنبه بهویژه در بخشهای جنوبی استان وزش باد شدید تا خیلی شدید با احتمال خیزش موقتی گردوخاک پیشبینی میشود.
بر اساس بررسی دادهها و نقشههای پیشیابی هواشناسی، وضعیت جوی استان تهران طی پنج روز آینده آسمانی کمی ابری تا نیمه ابری گاهی همراه با وزش باد و در ساعات بعدازظهر در پارهای نقاط بهویژه در ارتفاعات گاهی با رگبار پراکنده واحتمال رعد و برق ، در بعضی مناطق بهویژه در بخشهای جنوبی گاهی همراه با وزش باد نسبتا شدید تا شدید پیشبینی میشود.
عمده بارش از بعدازظهر سه شنبه و طی روز چهارشنبه (۲۴ و ۲۵ اسفندماه) مورد انتظار است که در مناطق مستعد با احتمال بارش تگرگ و در ارتفاعات همراه با مه و بارش برف و باران خواهد بود.
از بعدازظهر چهارشنبه در سطح استان بهویژه بخشهای جنوبی وزش باد شدید تا خیلی شدید با احتمال خیزش موقتی گردوخاک پیشبینی میشود و از بعد از ظهر چهارشنبه تا پایان هفته کاهش نسبتا قابل ملاحظه دما در سطح استان و یخبندان شبانه سطح زمین در دامنهها و ارتفاعات مورد انتظار است.
بر اساس اعلام اداره کل هواشناسی استان تهران، ایستگاه آبعلی با کمینه دمای صفر درجه سانتیگراد سردترین نقطه استان تهران در ۲۴ ساعت گذشته گزارش شده است.
آسمان تهران نیز فردا (۲۳ اسفندماه) کمی ابری، گاهی وزش باد و در بعداز ظهر نیمهابری، گاهی ابری و رگبار باران بیشترین و کمترین دمای ۸ و ۱۹ درجه سانتیگراد پیشبینی میشود.
آسمان پایتخت پس فردا (۲۴ اسفندماه) نیمهابری و گاهی ابری و رگبار و رعد و برق و وزش باد و دمای هوا در گرمترین و سردترین زمان به ۹ و ۱۸ درجه سانتیگراد میرسد.
اداره کل هواشناسی استان تهران،با صدور هشدار زرد رنگ از نفود سامانه بارشی و در بعضی ساعات بهویژه ساعات بعدازظهر رگبار باران گاهی همراه با رعد و برق و تگرگ و وزش باد شدید موقتی در ارتفاعات، بارش باران و برف و مه گاهی کولاک برف از ظهر دوشنبه(۲۳ اسفندماه) تا چهارشنبه(۲۵ اسفندماه) خبر داد.
این پدیده جوی روز دوشنبه (۲۳ اسفندماه) در ارتفاعات استان، روز سه شنبه(۲۴ اسفندماه) در مناطق شمالی و مرکزی استان و روز چهارشنبه (۲۵ اسفندماه) در مناطق استان تهران پایدار است.
بر اثر حاکمیت این شرایط جوی لغزندگی و احتمال آبگرفتگی موقت معابر، محدودیت و اختلال در تردد در جادههای کوهستانی، وقوع مه و کولاک برف دور از انتظار نیست بنابراین اداره کل هواشناسی استان تهران احتیاط هنگام تردد درون شهری و جادهای بهویژه جادههای کوهستانی و گردنهها پرهیز از کوهنوردی و صعود به ارتفاعات و پرهیز از پرواز گلایدر را توصیه میکند.
اداره کل هواشناسی استان تهران در ادامه این هشدار از افزایش سرعت وزش باد و وزش باد شدید گاهی خیلی شدید در بخشهای جنوبی استان گاهی همراه با خیزش گرد و خاک بهویژه در بخشهای جنوبی استان از بعد از ظهر چهارشنبه (۲۵ اسفندماه) تا پنجشنبه(۲۶ اسفندماه) در مناطق استان تهران خبر داد.
در این شرایط جوی احتمال شکستن درختان فرسوده و نهالها، احتمال آسیب به سازههای موقت و سست، احتمال آسیب به پوشش گلخانهها و خطر سقوط اجسام و تابلوهای تبلیغاتی وجود دارد.
به توصیه اداره کل هواشناسی استان تهران، محکم کردن سازههای موقت و پوشش گلخانهها، پرهیز از پرواز گلایدر و هواپیماهای سبک در دستور کار قرار گیرد.
از چهارشنبه شب تا پنج شنبه کاهش محسوس دما حدود ۵ تا ۸ درجه سلسیوس در مناطق استان تهران رخ می دهد. در این شرایط یخبندان شبانه سطح زمین در نواحی شمالی استان، احتمال آسیب به لوله های آب و تاسیسات، احتمال آسیب به خودروها و ماشین آلات وجود دارد.
اداره کل هواشناسی استان تهران محافظت و پوشش لولههای آب و تاسیسات، استفاده از ضد یخ در خودروها و ماشین آلات، مدیریت حاملهای انرژی، کنترل دمای گلخانهها و اتخاذ سایر تمهیدات لازم در حوزه کشاورزی را توصیه میکند.
هشدار زرد رنگ به معنای این است که پدیدهای جوی رخ خواهد داد که ممکن است در سفرها و انجام کارهای روزمره اختلالاتی را ایجاد کند. این هشدار برای آگاهی مردم صادر میشود تا بتوانند آمادگی لازم را برای مواجهه با پدیدهای جوی داشته باشند که از حالت معمول کمی شدت بیشتری دارد. از سوی دیگر مسئولان نیز در جریان این هشدارها قرار میگیرند تا اگر لازم باشد تمهیداتی را بیندیشند.
اطلاعیههای سازمان هواشناسی بهشرح زیر است؛
توصیف سامانه اول: سامانه بارشی
نوع مخاطره: بارش باران، وزش باد شدید موقت، رعدوبرق، در ارتفاعات برف و رخداد مه و احتمال ریزش تگرگ در نواحی مستعد، روند کاهشی دما بهویژه در سواحل دریای خزر
منطقه اثر:
یکشنبه ۱۴۰۰/۱۲/۲۲: گیلان، غرب مازندران، خوزستان، لرستان، اصفهان، نوار شمالی یزد، خراسان رضوی، شرق و شمال اردبیل.
دوشنبه ۱۴۰۰/۱۲/۲۳: خوزستان، لرستان، چهارمحال و بختیاری، کهگیلویه و بویراحمد، نیمه غربی اصفهان، مرکزی، جنوب همدان، قم، تهران، البرز، گلستان، مازندران، گیلان، سمنان، شمال خراسان رضوی، خراسان شمالی، قزوین.
سهشنبه ۱۴۰۰/۱۲/۲۴: شرق لرستان، چهارمحال و بختیاری، شمال کهگیلویه و بویراحمد، آذربایجان غربی، آذربایجان شرقی، اردبیل، گیلان، مازندران، گلستان، خراسان شمالی، تهران، البرز، زنجان، ارتفاعات قزوین و سمنان، شمال مرکزی.
اثر مخاطره: اختلال در تردد، کاهش دید، لغزندگی جادهها بهویژه در مسیرهای کوهستانی و گردنهها، احتمال آبگرفتگی معابر شهری، احتمال بالا آمدن سطح آب رودخانهها، تأخیر و احتمال لغو پرواز
توصیه: احتیاط در سفرهای برونشهری، پرهیز از توقف کنار رودخانهها، بههمراه داشتن تجهیزات زمستانی در جادههای کوهستانی، احتیاط در فعالیتهای کوهنوردی و احتیاط در جابهجایی عشایر کوچرو
توصیف سامانه دوم: افزایش گرادیان فشاری
نوع مخاطره: وزش باد نسبتاً شدید تا شدید همراه با خیزش گردوخاک در مناطق مستعد
منطقه اثر:
یکشنبه ۱۴۰۰/۱۲/۲۲: یزد، اصفهان، شمال فارس، خراسان رضوی، شمال خراسان جنوبی.
دوشنبه ۱۴۰۰/۱۲/۲۳: یزد، اصفهان، شمال فارس، خراسان رضوی، شمال خراسان جنوبی.
سهشنبه ۱۴۰۰/۱۲/۲۴: اصفهان، شمال فارس، یزد، جنوب خراسان رضوی، خراسان جنوبی.
اثر مخاطره: احتمال خیزش گردوخاک، کاهش دید، کاهش کیفیت هوا، احتمال شکستن درختان فرسوده و نهالها و احتمال آسیب به سازههای موقت مانند گلخانهها و تابلوهای تبلیغاتی
توصیه: استحکام سازههای موقتی، احتیاط در تردد اطراف درختان فرسوده و ساختمانهای نیمهکاره و عدم پارک خودروها اطراف موارد ذکرشده
توصیف سامانه اول: افزایش سرعت وزش باد
نوع مخاطره: افزایش سرعت وزش باد همراه با بارش باران و افزایش ارتفاع موج بین ۱ تا ۱.۵ متر در سواحل و تا ۲ تا ۲.۵ متر در فراساحل.
منطقه اثر: دریای خزر، در نواحی ساحلی و دور از ساحل گیلان، مازندران و گلستان.
اثر مخاطره: خطر غرقشدن قایقهای سبک و تفریحی و آسیب به قفسها و تورهای صیادی و اختلال در تردد با شناورهای نیمهسنگین و احتمال خسارت به تأسیسات دریایی و ساحلی
توصیه: محدودیت در تردد قایقها و شناورهای سبک و تفریحی، احتیاط در فعالیتهای دریایی در مناطق فراساحل، احتیاط در تردد شناورهای نیمهسنگین و در نظر گرفتن تمهیدات لازم جهت پیشگیری از هرگونه خسارت
توصیف سامانه دوم: افزایش سرعت وزش باد
نوع مخاطره: افزایش سرعت وزش باد و ارتفاع موج بین ۱ تا ۱.۵ متر در سواحل و تا ۲ تا ۲.۵ متر در فراساحل
منطقه اثر: خلیج فارس، در نواحی ساحلی و دور از ساحل خوزستان و بوشهر.
اثر مخاطره: خطر غرقشدن قایقهای سبک و تفریحی و آسیب به قفسها و تورهای صیادی و اختلال در تردد با شناورهای نیمهسنگین و احتمال خسارت به تأسیسات دریایی و ساحلی
توصیه: محدودیت در تردد قایقها و شناورهای سبک و تفریحی، احتیاط در فعالیتهای دریایی در مناطق فراساحل، احتیاط در تردد شناورهای نیمهسنگین و در نظر گرفتن تمهیدات لازم جهت پیشگیری از هرگونه خسارت.