به گزارش رصد روز، سازمان هواشناسی طی اطلاعیهای ضمن اشاره به تشدید فعالیت سامانه بارشی در کشور تا روز چهارشنبه، نسبت به بارش برف و باران در ۲۳ استان هشدار صادر کرد.بر اساس اعلام اداره کل هواشناسی استان تهران، از بعدازظهر دوشنبه (۲۹آذر) بارش باران و در برخی ساعات بارش باران و برف پیشبینی میشود و از سه شنبه شب (۳۰ آذر) کاهش دما بهویژه ارتفاعات تا ۷ درجه سلسیوس مورد انتظار است.
از بعدازظهر دوشنبه (۲۹آذر) تا ظهر سه شنبه (۳۰آذر) با ورود سامانه بارشی به استان، آسمانی ابری همراه با بارش باران و در برخی ساعات بارش باران و برف و برای ارتفاعات بارش برف کولاک برف و در برخی مراعات مه آلود، همراه با وزش باد و گاهی اوقات وزش باد نسبتا شدید پیش بینی می شود.
از اواخر وقت روز سه شنبه(۳۰آذر) تا پایان روز پنجشنبه(۲دی) آسمان، قسمتی ابری همراه با وزش باد خواهد بود.
با توجه به رخداد بارش و وزش باد، توقف انباشت آلاینده ها و نیز از سه شنبه شب(۳۰آذر) کاهش دما بهویژه ارتفاعات تا ۷ درجه سلسیوس مورد انتظار است.
بر اساس اعلام اداره کل هواشناسی استان تهران، ایستگاه فیروزکوه(امین آباد) با دمای ۳- درجه سانتیگراد سردترین نقطه استان تهران در ۲۴ ساعت گذشته گزارش شده است.
آسمان تهران نیز فردا (۲۹آذرماه) قسمتی ابری تا نیمه ابری و غبارآلود با بیشترین و کمترین دمای۱۲ و۳درجه سانتیگراد پیشبینی میشود.
آسمان پایتخت پس فردا(۳۰آذرماه) ابری،گاهی بارش باران و بتدریج کاهش ابر و وزش باد و دمای هوا در گرمترین و سردترین زمان به ۱۰و ۴ درجه سانتیگراد میرسد.
رئیس مرکز ملی پیشبینی و مدیریت بحران مخاطرات وضع هوا ضمن بیان این که طی امروز (۲۸آذرماه) در بیشترنقاط کشور بارش برف و باران پیش بینی میشود، از ورود سامانه بارشی جدید در روز چهارشنبه (۱دی) به کشور خبرداد.
صادق ضیاییان افزود: امروز در استانهای خوزستان، لرستان، جنوب ایلام، چهار محال و بختیاری، کهگیلویه و بویراحمد، شمال فارس، شمال بوشهر و برخی مناطق استانهای اصفهان، یزد، شمال خراسان جنوبی و جنوب خراسان رضوی بارش باران گاهی همراه با رعد و برق و در مناطق سردسیر و کوهستانی بارش برف پیش بینی می شود.
رئیس مرکز ملی پیشبینی و مدیریت بحران مخاطرات وضع هوا اضافه کرد: دوشنبه (۲۹آذر) در شمال غرب، غرب و جنوب غرب کشور، دامنههای البرز غربی و مرکزی، استانهای قم و مرکزی، شمال غرب فارس، شمال بوشهر و برخی مناطق اصفهان بارش رخ میدهد.
وی در ادامه گفت: دوشنبه(۲۹آذر) در شمال شرق خوزستان، چهارمحال و بختیاری، شرق و جنوب لرستان، غرب کردستان و غرب آذربایجان غربی بارش شدت خواهد داشت.
رئیس مرکز ملی پیشبینی و مدیریت بحران مخاطرات وضع هوا اضافه کرد: سه شنبه(۳۰آذر)، علاوه بر این مناطق در امتداد البرز شرقی در برخی نقاط استانهای مازندران، گلستان و سمنان و در برخی مناطق شمال شرق بارش پراکنده و وزش باد رخ میدهد و بهتدریج این سامانه از کشور خارج خواهد شد.
وی در ادامه گفت: چهارشنبه(۱دی) با ورود سامانه جدیدی به شمال غرب کشور، بارش برف و باران در شمال غرب و مناطقی از غرب کشور دوباره آغاز خواهد شد همچنین در اوایل شب با شمالی شدن جریان روی دریای خزر در گیلان و مازندران نیز بارش باران و کاهش نسبی دما شروع میشود.
به گفته ضیاییان پنجشنبه (۲ دی) در برخی مناطق شمال غرب بارش برف و در استانهای ساحلی خزر بارش باران و در مناطق کوهستانی امتداد البرز بارش برف رخ می دهد.
وی افزود: طی پنج روز آینده در نواحی کوهستانی و سردسیر کاهش دید به دلیل رخداد مه و کولاک برف پیشبینی میشود همچنین در نواحی مستعد بارش تگرگ دور از انتظار نیست. از یکشنبه (۲۸آذر) تا سه شنبه (۳۰آذر)، غرب خلیج فارس مواج پیشبینی میشود. چهارشنبه (۱دی) و پنجشنبه (۲دی) دریای خزر مواج میشود.
رئیس مرکز ملی پیشبینی و مدیریت بحران مخاطرات وضع هوا درباره وضعیت جوی تهران طی دو روز آینده اظهارکرد: آسمان تهران فردا (۲۹آذر) قسمتی ابری همراه با غبار صبحگاهی و بهتدریج ابری و اواخر وقت بارش باران و وزش باد و با حداقل دمای۴ و حداکثر دمای۱۴ درجه سانتیگراد و طی سه شنبه (۳۰آذر) ابری، همراه با وزش باد و بارش باران با حداقل دمای۶ و حداکثر دمای۱۱ درجه سانتیگراد پیشبینی میشود.
ضیاییان در پایان گفت: طی امروز و فردا (۲۸و ۲۹ آذرماه) بندرعباس با دمای۲۷ درجه سانتیگراد گرمترین وتبریز با دمای ۶ و ۷ درجه سانتیگراد سردترین مراکز استان کشور هستند.
اطلاعیههای سازمان هواشناسی به شرح زیر است:
توصیف سامانه: وزش باد شدید
زمان شروع: اواخر وقت دوشنبه ۱۴۰۰/۰۹/۲۹
زمان پایان: پیش از ظهر چهارشنبه ۱۴۰۰/۱۰/۰۱
نوع مخاطره: وزش باد شدید
منطقه اثر:
دوشنبه ۱۴۰۰/۰۹/۲۹: خوزستان، ایلام، کرمانشاه، کردستان، اردبیل.
سهشنبه ۱۴۰۰/۰۹/۳۰: گیلان، مازندران، گلستان، خراسان شمالی، خراسان رضوی، خراسان جنوبی، سمنان، مرکزی، قم، اصفهان، یزد، کرمان، شمال فارس، شمال سیستان و بلوچستان.
چهارشنبه ۱۴۰۰/۱۰/۰۱: جنوب سیستان و بلوچستان و هرمزگان.
اثر مخاطره: خسارت به گلخانهها و احتمال شکستن شاخه درختان
توصیه: استحکام نهالهای تازه کشت شده با نصب قیّم جهت مقاومت در برابر باد، خودداری از محلولپاشی و سمپاشی، استحکام و ترمیم سقف و سازههای گلخانهها، عایقبندی و محافظت از کندوها، استفاده از بادشکن جهت جلوگیری از شکستگی شاخه و تنه درختان و حتی ریشهکن شدن درخت با توجه به باد و سرما در مناطق سردسیر، دامداریها نسبت به خشک نگهداشتن سطح زمین و مسدود نگهداشتن دربهای سالنها اقدام نمایند، عدم انجام آبیاری جهت جلوگیری از سست شدن ریشه گیاهان به دلیل باد، عدم آهکپاشی در استخرهای خاکی که آب آن تخلیه شده به دلیل شدت بالای وزش باد
توصیف سامانه: تداوم فعالیت سامانه بارشی
زمان شروع: شنبه ۱۴۰۰/۰۹/۲۷
زمان پایان: چهارشنبه ۱۴۰۰/۱۰/۰۱
نوع مخاطره: بارش باران در مناطق گرمسیر گاهی رعد و برق، وزش باد شدید موقت و در ارتفاعات و نقاط سردسیر بارش برف.
منطقه اثر:
شنبه ۱۴۰۰/۰۹/۲۷: جنوب آذربایجان غربی، جنوب آذربایجان شرقی، جنوب اردبیل، زنجان، کرمانشاه، همدان، مرکزی، خوزستان، خراسان شمالی، قزوین، البرز، قم، تهران، شمال بوشهر و ارتفاعات سمنان.
یکشنبه ۱۴۰۰/۰۹/۲۸: خوزستان، شمال بوشهر، اصفهان، یزد، لرستان، خراسان شمالی، شمال خراسان جنوبی و خراسان رضوی.
دوشنبه ۱۴۰۰/۰۹/۲۹: آذربایجان غربی، آذربایجان شرقی، اردبیل، کردستان، کرمانشاه، خوزستان، شمال بوشهر، اصفهان، شمال فارس، همدان، مرکزی، قم، زنجان، قزوین، البرز، تهران و خراسان رضوی.
سهشنبه ۱۴۰۰/۰۹/۳۰: آذربایجان غربی، آذربایجان شرقی، اردبیل، کردستان، کرمانشاه، زنجان، همدان، مرکزی، قم، لرستان، خوزستان، بوشهر، نیمه شمالی فارس، اصفهان، قزوین، البرز، تهران، سمنان، خراسان شمالی، خراسان رضوی، شمال خراسان جنوبی و یزد.
چهارشنبه ۱۴۰۰/۱۰/۰۱: آذربایجان غربی، آذربایجان شرقی، اردبیل، کردستان، کرمانشاه.
اثر مخاطره: احتمال آبگرفتگی معابر، احتمال بالا آمدن سطح آب رودخانهها و مسیلها، احتمال برخورد صاعقه، کاهش دید، لغزندگی جادهها و احتمال تأخیر در پروازها.
توصیه: پرهیز از رفت و آمد غیر ضروری بین شهری، احتیاط در عبور از حاشیه مسیلها و رودخانهها، احتیاط در فعالیتهای کوهنوردی و عدم صعود عشایر کوچرو به ارتفاعات، آمادگی دستگاههای اجرایی برای برفروبی در مناطق سردسیر، تجهیز خودروها به ادوات زمستانی.