با توجه به افزایش تعداد خودروهای فرسوده فعال در کشور، در هر آییننامه جدیدی که منتشر میشود بندی از آن به اسقاط خودرو مربوط میشود. پیش از این اسقاط این خودروها یکی از شرطهای واردات شده بود و حالا تولید انواع وسایل نقلیه نیز به ارائه گواهی اسقاط خودرو مشروط شده است.
تا جایی که تولیدکنندگان کامیونهای کشنده برای تولید هر دستگاه از این محصول باید ۱۶ گواهی اسقاط ارائه دهند. ارائه چنین شرط و شروطی باعث شده تا اکنون بازار سیاه اسقاط این خودروها حسابی داغ شود. البته برخی از فعالان چنین شرطهایی را شوی تبلیغاتی برای بالابردن قیمت اسقاط خودرو و البته خودروهای فرسوده میدانند.
برخی از فعالان این بازار نیز با سوءاستفاده از این بخشنامهها و قوانینی که یک شبه وضع شدهاند توانستهاند قیمت خودروهای از رده خارج نظیر پیکان ۷۵ را بهطور معمول تا ۳۵۰ میلیون تومان بالا ببرند. برخی نیز این خودروها را در سایتهای خرید و فروش اینترنتی تا سه میلیارد تومان هم قیمتگذاری کنند. با این حال همچنان مسئولان امر بدون توجه به چنین اتفاقاتی بر آتش تشکیل این بازارهای سیاه میدمند.
چنانکه در تاریخ ۲۴ مرداد ۱۴۰۲، مهران سالاریه، رئیس ستاد نوسازی ناوگان و اسقاط خودروهای فرسوده، نامهای را به کلیه تولیدکنندگان خودرو، مراکز اسقاط و بازیافت مجاز کشور و واردکنندگان خودرو ابلاغ و شروط مربوط به اسقاط خودرو را تعیین کرد.
اسقاط خودروهای فرسوده برای تولید جدید!
طبق ابلاغیه مورد اشاره که حتی تاریخ اصلاحیه ماده ۱۰ ساماندهی خودرو روی نامه به اشتباه، دی ماه ۱۴۰۲ خورده است، انواع گروههای خودرویی طبقهبندی شده و تعداد گواهی اسقاط خودرو مورد نیاز جهت پلاکگذاری هر خودرو اعلام شده است.