به گزارش رصد روز، حضور گسترده افغانستانیها در ایران آن هم در طی چند دهه اخیر، چالشهای اقتصادی، اجتماعی و امنیتی را به وجود آورده است و یکی، دو سالی است که به طور ویژه جلوگیری از این پدیده، به مطالبه عمومی بسیاری از مردم تبدیل شده است و باید به انتظار نشست و دید آیا دولت چهاردهم و مجلس دوازدهم برای پایان دادن به این مشکل، اراده و برنامهای دارند یا به سنوات گذشته میباید شاهد شدت گرفتن این رویه خلاف منافع ملی باشیم؟
در همین خصوص، محمدجواد عسکری، نماینده داراب در مجلس گفت: هر کشوری در جهت منابع خود و مردمش میباید برای حضور مهاجرین، برنامهریزی اصولی و منطقی داشته باشد و اگر این عدمبرنامهریزی اتفاق بیفتد، حتماً کشورش دچار آسیب خواهد شد و ایران هم از این قاعده مستثنی نیست.
وی افزود: در خصوص حضور افغانستانیها در ایران، بخشی از این روند با بیبرنامگی صورت گرفته و دلیل اصلی آن این است که مرزهای ما آزاد و بعضاً باز بوده است. درست است ایران یک کشور مسلمان است و این موضوع هم در رابطه با مردم کشور افغانستان هم صدق میکند، اما قرار نیست به واسطه این نقطه مشترک، بیبرنامگی و حضور پرشمار مردمان آن کشور را در مملکت شاهد باشیم.
هویت افغانستانی ها باید برای مسئولان ما روشن باشد
عسکری تصریح کرد: وزارت کشور به عنوان متولی اصلی در این رابطه و همچنین وزارت امور خارجه به عنوان ذینفع باید این روندی که سالهاست اتفاق افتاده است را به طور جدی و با برنامهای که حاصل خردجمعی است، ساماندهی کنند؛ یعنی اگر قرار است افغانستانیها وارد ایران شوند باید براساس یک ساز و کار منطقی وارد شوند و هویت آنها بر مسئولان ما روشن باشد.
نماینده داراب اظهار داشت: اینکه از مهاجرت بیرویه افغانستانیها به ایران جلوگیری شود، با مشکل یا کمبود قانون مواجه نیستیم؛ موضوع حائز اهمیت، بیتدبیری است. قانون اساسی در این خصوص روشن توضیح داده است و کار نظارتی و اجرایی توام با ایراد است.
چالش حضور گسترده افغانستانیها در ایران
وی یادآور شد: اینکه امروز شاهد حضور گسترده افغانستانیها در ایران هستیم و این روند ادامه دارد، حتماً برای ما چالش و تهدید است و مسئولان باید دقت داشته باشند که این موضوع حساس، عمق پیدا نکند. یکی از تهدیدات اصلی در این رابطه، موضوع اشتغال است. وقتی چند میلیون افغانستانی وارد کشور میشوند، طبیعتاً به برخی شغلها ورود پیدا میکنند و این یعنی از بین بردن فرصت کاری که یک ایرانی میتوانست انجام دهد، آن هم در این شرایط که نیاز است خیلی از افراد و مخصوصاً جوانان وارد کار و درآمدزایی شوند.
عسکری خاطرنشان کرد: در کشور با بحران آب و برق مواجه هستیم و معنی ندارد که جمعیت بسیار زیادی از کشور افغانستان بدون ساز و کار دقیقی در ایران زندگی کنند و از این منابع ارزشمند ما، رایگان یا با هزینه خیلی کم، بهره ببرند. همین موضوعات در بخش نان و دارو هم وجود دارد و انشاا… در مجلس دوازدهم پس از استقرار دولت چهاردهم، روندهای اصولی را تعریف میکنیم تا بیش از این شاهد این بیبرنامگی نباشیم.
برای عضویت در کانال رصد روز کلیک کنید