به گزارش رصد روز، براساس گزارش حسابرس مستقل هلدینگ خلیج فارس در پایان دوره ۶ ماهه منتهی به پایان آذرماه سال گذشته که بهتازگی بارگذاری شده، علاوه بر اینکه صنایع پتروشیمی خلیج فارس بدیهیترین قوانین سازمان بورس را در برخی موارد رعایت نکرده، بلکه حتی از اجرای صحیح مفاد اساسنامه شرکت نیز غفلت کرده است؛ مسألهای که بیتردید جای چکشکاری و تأمل بسیار دارد.
مهمترین موارد عدم رعایت ضوابط و مقررات وضعشده توسط سازمان بورس و اوراق بهادار در چارچوب چکلیستهای ابلاغشده به شرح زیر است:
۱. عدم ارزیابی اثربخشی هیئتمدیره، مدیرعامل، کمیتههای تخصصی هیئتمدیره و اعضای هیئتمدیره شرکتهای فرعی و وابسته و درج نتایج آن در یک سرفصل جداگانه در گزارش فعالیت هیئتمدیره؛
۲. عدم ارائه اقرارنامه توسط اعضای هیئتمدیره در ارتباط با آگاهی از الزامات مقرراتی، مسئولیتهای خود و همچنین موضوع عدم عضویت همزمان در کمیته شرکتهای ثبتشده نزد بورس یا نهادهای مالی.
اما مهمترین مسئله را باید در عدم رعایت مفاد اساسنامه صنایع پتروشیمی خلیج فارس جستجو کرد که نمیتوان بهسادگی از کنار آن گذشت:
۱. عدم رعایت ماده ۳۱ اساسنامه در خصوص تأیید صلاحیت اعضای هیئتمدیره (از جمله کیوان ایلکا) توسط سازمان بورس و اوراق بهادار؛
۲. عدم رعایت ماده ۳۶ اساسنامه در خصوص سهام وثیقه، بهنحویکه طبق نظر حسابرس مستقل، کیوان ایلکا، حسین قربانزاده و عبدالعلی علیعسگری فاقد سهام وثیقه مورد نیاز هستند و علیرغم الزام اساسنامه، این بند بهطور کامل نادیده گرفته شده است.
سؤال اساسی اینجاست؛ محمد شریعتمداری که روزی در وزارت صنعت، معدن و تجارت مسئولیت داشته، قربانزاده که ریاست سازمان خصوصیسازی را بر عهده داشته و حقوق خوانده است، و علیعسگری که سابقه مدیریت در صدا و سیما و همین هلدینگ را در کارنامه دارد، آیا از مفاد مندرج در اساسنامه صنایع پتروشیمی خلیج فارس بیاطلاعاند؟ یا باید ریشه مسئله را در جای دیگری جستوجو کرد و این موارد را نه از سر غفلت، بلکه حاصل رویکردی آگاهانه و ساختاریافته برای دور زدن قانون دانست؟
این گزارش تنها بخشی از چاکراههای مدیریتی در بزرگترین هلدینگ پتروشیمی کشور است؛ مجموعهای که بهجای حرکت در مسیر شفافیت، با بیتوجهی به اصول نظارتی و الزامهای حقوقی، زنگ خطر حاکمیت شرکتی را به صدا درآورده است.
برای عضویت در کانال رصد روز کلیک کنید