به گزارش رصد روز، مراسم تشییع پیکر شهید «اسماعیل هنیه» با حضور مقامات کشورها، چهرههای اسلامی و مردمی عربی روز جمعه پس از اقامه نماز بر پیکر وی در مسجد «محمد بن عبدالوهاب» دوحه در مقبره«امام الموسس» در «لوسیل» به خاک سپرده شد.
مراسم تشییع پیکر شهید «اسماعیل هنیه» با حضور مقامات کشورها، چهرههای اسلامی و مردمی عربی روز جمعه پس از اقامه نماز بر پیکر وی در مسجد «محمد بن عبدالوهاب» دوحه در مقبره«امام الموسس» در «لوسیل» به خاک سپرده شد.
خبرنگار پایگاه اطلاع رسانی فلسطین گزارش داد که هیئتهای رسمی زیادی به نمایندگی از کشورها و نهادها برای شرکت در مراسم تشییع پیکر هنیه وارد دوحه شدهاند.
وی افزود: از ساعات اولیه امروز دهها هزار تن از اقلیتهای فلسطینی، عربی و اسلامی به همراه قطریها برای وداع با هنیه و شرکت در نماز و تشییع پیکرش، در مسجد امام محمد بن عبدالوهاب حضور یافتند.
«محمد رضا عارف»، معاون اول رئیس جمهور ایران نیز در راس هیئتی در مراسم خاکسپاری شهید اسماعیل هنیه در دوحه حضور یافت.
«نعمان قورتولموش»، رئیس مجلس ترکیه نیز ریاست هئیت کشورش در این مراسم را برعهده دارد و «هاکان فیدان»، وزیر خارجه ترکیه نیز در هیئت کشورش حضور دارد.
«مراد العضایله»، دبیرکل اخوان المسلمین، «همام سعید»، دبیرکل سابق اخوان المسلمین و «عبدالحمید ذنیبات»، رئیس مجلس شورای این گروه، علاوه بر «وائل السقا»، دبیرکل موقت حزب جبهه کار اسلامی و «احمد الرزقان»، رئیس مجلس شورای این حزب از شرکتکنندگان این مراسم هستند.
منابع همچنین به روزنامه القدس العربی خاطرنشان کردند که مراسم تشییع پیکر هنیه شاهد حضور قبایل اردن به نمایندگی از شیخ «طراد الفایز» یکی از شخصیتهای برجسته عشایر این کشور نیز است.
پیکر شهید هنیه روز پنجشنبه پس از تکمیل مراحل بررسی شرایط ترور و تشییع وی در تهران وارد دوحه شد. روز پنجشنبه نیز نماز میت بر پیکر رئیس دفتر سیاسی جنبش حماس توسط آیتالله خامنهای در تهران اقامه شد.
پیشتر جنبش مقاومت اسلامی (حماس) همزمان با تشییع پیکر اسماعیل هنیه خواستار برگزاری «روز خشم» مردمی شده بود.
حماس در بیانیهای گفت: «ای تودههای مردم سرافراز فلسطین و ای تودههای ملت عرب و اسلامی ما از شما میخواهیم بعد از نماز جمعه برای روح فرمانده شهید اسماعیل هنیه نماز میت غیابی در تمام مساجد به منظور اعلام وفاداری به او، رسالتش و خون شهدا بخوانید.»
اسماعیل عبدالسلام هنیه (۹ بهمن ۱۳۴۰ – ۱۰ مرداد ۱۴۰۳) سیاستمدار فلسطینی و از رهبران حماس بود. او نخستوزیر تشکیلات خودگردان فلسطین از ۲۹ مارس ۲۰۰۶ تا ۱۴ ژوئن ۲۰۰۷ بود. او که در تهران زندگی می کرد، در بامداد چهارشنبه در محل اقامتش در تهران هدف حمله قرار گرفت و به همراه یکی از محافظانش شهید شد.
هنیه در سال ۱۹۶۲ در اردوگاه مخیم الشاطئ در نوار غزه به دنیا آمد. او در دانشگاه اسلامی غزه تحصیل کرد، و با مدرک لیسانس در رشته ادبیات عربی در سال ۱۹۸۷ فارغالتحصیل شد. در سال ۱۹۹۷ به ریاست دفتر حماس منصوب شد. هنیه در انتخابات فلسطین در سال ۲۰۰۶ پیروز شد و به این ترتیب دهمین نخستوزیر کشور فلسطین شد. تا اینکه محمود عباس در ۱۴ ژوئن ۲۰۰۷ هنیه را در اوج درگیری فتح و حماس از سمت خود برکنار کرد، اما هنیه این فرمان را نپذیرفت و به اعمال قدرت نخستوزیری در نوار غزه ادامه داد.در سپتامبر ۲۰۱۶، گزارشها حاکی از آن بود که هنیه جایگزین خالد مشعل به عنوان رئیس دفتر سیاسی حماس خواهد شد. او در ۶ مه ۲۰۱۷ به عنوان رئیس سیاسی حماس انتخاب شد.
اوایل زندگی و تحصیلات
هنیه در اردوگاه مخیم الشاطئ در نوار غزه تحت اشغال مصر بهدنیا آمد. پدر و مادر او پس از فرار از خانههای خود در نزدیکی اشکلون کنونی اسرائیل در طول جنگ اعراب و اسرائیل در سال ۱۹۴۸ پناهنده شدند.او در مدارس سازمان ملل متحد شرکت کرد و در سال ۱۹۸۷ از دانشگاه اسلامی غزه در رشته ادبیات عربی فارغالتحصیل شد. از سال ۱۹۸۵ تا ۱۹۸۶، او رئیس شورای دانشجویان به نمایندگی از اخوانالمسلمین بود.او همچنین در تیم فوتبال انجمن اسلامی به عنوان هافبک بازی میکرد. او تقریباً همزمان با آغاز انتفاضه اول فارغالتحصیل شد.
در زندان و تبعید
او در تظاهرات انتفاضه اول شرکت کرد و توسط دادگاه نظامی اسرائیل به زندان کوتاهی محکوم شد.او بار دیگر در سال ۱۹۸۸ توسط اسرائیل بازداشت و بهمدت شش ماه زندانی شد. در سال ۱۹۸۹ به مدت سه سال زندانی شد. پس از آزادی وی، در سال ۱۹۹۲، مقامات نظامی اسرائیل او را همراه عبدالعزیز الرنتیسی، محمود زهار، عبدالعزیز رنتیسی و ۴۰۰ فعال دیگر از رهبران ارشد حماس به لبنان تبعید کردند. این فعالان بیش از یک سال در مرج الظهور جنوب لبنان ماندند، جایی که به گفته بیبیسی: «حماس در معرض رسانههای بیسابقهای قرار گرفت و در سراسر جهان شناخته شد». اسماعیل هنیه یک سال بعد به غزه بازگشت و به ریاست دانشگاه اسلامی منصوب شد.
خانواده
هنیه متأهل و دارای ۱۳ فرزند است که سه نفر از آنها در سال ۲۰۲۴ کشته شدند. در اکتبر ۲۰۲۳ جنگندههای ارتش اسرائیل خانه هنیه در شهره غزه را بمباران کردند که طی این حادثه ۱۴ نفر از اعضای خانواده وی از جمله یک برادر و برادرزادهاش شهید شدند. در نوامبر ۲۰۲۳، طبق گزارشها، یک نوهٔ او در یک حمله هوایی اسرائیل در شهر غزه شهید شد. در اواخر همان ماه، نوه بزرگش در حمله اسرائیل شهید شد. سه تن از پسران و سه نوه او در حمله هوایی اسرائیل در نوار غزه در ۱۰ آوریل ۲۰۲۴ شهید شدند.
هنیه در غزه زندگی میکرد. اسماعیل هنیه رئیس دفتر سیاسی حماس و یکی از محافظان وی در اثر اصابت قرار گرفتن محل اقامت آنان در تهران در ۳۱ جولای ۲۰۲۴ شهید شد.
ترور
روابط عمومی کل سپاه پاسداران انقلاب اسلامی در اطلاعیهای اعلام کرد: اسماعیل هنیه رئیس دفتر سیاسی حماس و یکی از محافظان وی در اثر اصابت قرار گرفتن محل اقامت آنان در تهران شهید شدند.