یکی از چالش هایی که امروز در بازار سرمایه وجود دارد بحث ریسک های بازار است مواردی مانند نوسانات نرخ ارز، اخبار و غیره. علاوه بر این بحث قیمت که مدت هاست درگیر بنگاه های اقتصادی بوده و مشکلات خاص خود را دارد. اما با وجود همه این موارد، چشم انداز بازار سرمایه مثبت است. اصولاً شرکت های خوبی در بازار سرمایه داریم و با وجود تحریم های سخت و نوسانات ارزی، این روند همچنان رو به افزایش است
به گزارش اختصاصی رصد روز، شرکت تامین سرمایه کیمیا، با بهرهگیری از تخصص و تجربههای کارکنان خود، به بررسی و ارزیابی پروژههای معدنی و صنایع معدنی میپردازد و بر ارائه تسهیلات مالی و سرمایهگذاری در این حوزه تمرکز دارد. این شرکت اهداف و برنامههای استراتژیکی دارد تامین سرمایه کیمیا به عنوان دوازدهمین شرکت تامین سرمایه با سرمایه ۲۰۰۰ میلیارد تومانی در سال گذشته فعالیت خود را آغاز کرد تا نقطه عطفی در تامین مالی معادن و صنایع معدنی کشور باشد
ما معتقدیم که با تامین منابع مالی قوی و پایدار برای شرکتهای معدنی، امکان توسعه بهینه صنایع معدنی و افزایش تولید و اشتغال در این بخش وجود خواهد داشت. به همین دلیل، تلاش ما در شرکت تامین سرمایه کیمیا بر این است که با کمک و مشارکت مناسب به شرکتهای معدنی، بتوانیم برنامههای توسعه را پشتیبانی کرده و در پروژههای بلندمدت در این حوزه سرمایهگذاری کنیم.
با توجه به اینکه صنعت معدن در کشورمان ظرفیت بالایی دارد و به عنوان یکی از مهمترین بخشهای صنعتی شناخته میشود، ما در شرکت تامین سرمایه کیمیا معتقدیم که نقش ما در توسعه این صنعت بسیار مهم است. با ارائه خدمات مالی و سرمایهگذاری مناسب، میتوانیم به توسعه پایدار این صنعت کمک کرده و در ایجاد اشتغال و رشد اقتصادی کشور سهم بسزایی داشته باشیم.
همچنین، شرکت تامین سرمایه کیمیا با توجه به نیازهای مالی متفاوت شرکتهای معدنی و صنایع معدنی، بستهها و طرحهای متنوعی را ارائه میدهد.
فرح آبادی خاطرنشان کرد: یکی از چالش هایی که امروز در بازار سرمایه وجود دارد بحث ریسک های بازار است مواردی مانند نوسانات نرخ ارز، اخبار و غیره. علاوه بر این بحث قیمت که مدت هاست درگیر بنگاه های اقتصادی بوده و مشکلات خاص خود را دارد. اما با وجود همه این موارد، چشم انداز بازار سرمایه مثبت است. اصولاً شرکت های خوبی در بازار سرمایه داریم و با وجود تحریم های سخت و نوسانات ارزی، این روند همچنان رو به افزایش است
وی گفت: همانطور که می دانید ایران از نظر ذخایر نفت و گاز جزو اولین ها در جهان است. نفت و گاز ایران رتبه اول جهان را دارد. از نظر ذخایر معدنی و زیرزمینی در دنیا جایگاه خوبی داریم. ایران کشور جوانی است. در واقع هماهنگی بین انسان و منابع طبیعی می تواند به رشد و توسعه کسب و کارهای اقتصادی کمک کند.
فرح آبادی گفت: در سه سال گذشته رشد نقدینگی کنترل شده است. رشد نقدینگی در ۴ ماهه نخست امسال به ۲۷ درصد کاهش یافت. اگر یک سه ماهه را مقایسه کنیم، در سه ماهه ۱۴۰۱، ۱۴۰۰ و ۱۳۹۹ نسبت به پایان سال، نرخ رشد نقدینگی از ۹.۹ درصد در سال ۱۳۹۸ به ۶ درصد در سال جاری کاهش یافته است که حاصل سیاست های انقباضی بانک مرکزی است.
مدیرعامل شرکت تامین سرمایه کیمیا گفت: مبادلات خوبی با توجه به شاخص هایی مانند دیپلماسی فعال منطقه ای انجام می شود. به طور کلی، اتفاقات مثبتی در حال رخ دادن است. چیزی جز حمایت از بازار سرمایه و در نتیجه دادن اعتبار به شرکت های بزرگ باقی نمی ماند.
وی توضیح داد: یکی از رسالت های اصلی بازار سرمایه تامین مالی بلندمدت است. بانک ها ناتوان هستند و کفایت سرمایه لازم را برای اعطای وام را ندارند. ناترازی ها به وضوح مشخص است. حتی بانک های دولتی در سال های اخیر زیان انباشته زیادی دارند. لذا بانک ها از اعطای وام و تسهیلات حتی به بنگاه های کوچک ناتوان هستند. اما در بازار سرمایه تامین مالی سریع انجام می شود. ناترازی در سه سطح دارایی ها و بدهی ها، درآمدها و هزینه ها، منابع و مصارفی که در بانک ها وجود دارد، بانک ها را از رقابت با بازار سرمایه خارج می کند. اوراقی که در بازار منتشر شده بالغ بر ۶۵۰ همت است. در سه سال گذشته هر سال رقم بالای ۲۰۰همت در بازار انتشار اوراق داشتیم. در سال ۹۹، ۲۰۰ همت، سال ۱۴۰۰، ۲۵۰ همت، سال ۱۴۰۱، ۲۹۸ همت اوراق منتشر شده است. اگر چه که بخش عمده ای از این اوراق، اسناد خزانه هستند. دولت نیز برای فعالیت ها وپروژه های خود و نیز برای بنگاه های اقتصادی از این طریق تامین مالی انجام می دهد.
فرح آبادی گفت: یکی از مواردی که به عنوان شاخص توسعه یافتگی در بازارهای سرمایه محسوب می شود وجود صندوق های سرمایه گذاری حرفه ای است. در دنیا سرمایه گذاری مستقیم روند کاهشی دارد. افراد برای خرید و فروش سهام مستقیما به نهادها، شرکت ها و ناشران مراجعه نمی کنند. زیرا دارای ریسک است اما ابزارها و نهادهایی برای سرمایه گذاری غیرمستقیم طراحی شده که به تشکیل سرمایه کمک می کند. از سال ۸۶ اولین صندوق سرمایه گذاری شروع به فعالیت کرد، بیش از یک دهه این صندوق ها فعال هستند و اعتماد سرمایه گذار را جلب می کنند. این صندوق ها مامن و محلی برای تشکیل و هدایت درست سرمایه هستند. ما در تامین سرمایه کیمیا اولین مجوز را برای صندوق فیکسینگهام را دریافت کردیم که در هفته آینده پذیره نویسی آن شروع می شود. صندوقی که نگاه حرفه ای و تخصصی به حوزه سرمایه گذاری دارد. اوراقی که منتشر می کند را در قالب سرمایه گذاری در حوزه صنایع معادن و معدنی خواهد بود.
وی عنوان کرد: شرکت ملی مس ایران دارای ۱۶میلیارد یورو پروژه است. طبق هدف گذاری صورت گرفته، حدود ۹ میلیارد یورو از بانک و بازار سرمایه تامین مالی می شود. انتشار اوراق پروژها به خصوص پروژه تبریز را که از حاشیه سود بالایی برخوردار است در دستور کار خود دارد. بخشی از منابع این صندوق صرف سرمایه گذاری در اوراقی خواهد شد که تامین مالی حوزه مسکن، ماشین آلات و حوزه های معدنی را شامل می شود. متاسفانه در چندسال گذشته نرخ رشد تشکیل خالص سرمایه در کشور روند خوبی نداشته است. به عنوان مثال متوسط نرخ رشد تشکیل سرمایه در حوزه معدن و صنایع معدنی در ۱۰ سال گذشته زیر ۲۴ درصد بوده که این رقم در سال ۱۴۰۰، منفی ۷ درصد بوده است. اوایل دهه ۹۰، در بخش معادن و صنایع معدنی بیش از ۷۰ درصد نرخ رشد تشکیل سرمایه داشتیم. این روند در سال ۱۴۰۰ منفی ۷ درصد بوده است. طبیعتا باید بخش معدن نیز تجهیز شود. ماشین آلات و تجهیزات لازم خریداری شوند تا بخش معدن نیز حداقل از نظر مس که کالای غیرقابل تحریم است و به دلیل استفاده گسترده در خودروهای الکترونیکی، خودروهای خودران، اتوبوس های خودران تجهیز شود.
فرح آبادی ادامه داد: رسالت اصلی فاندینگ کیمیا تسهیل در ایجاد سرمایه در صنعت معدن به ویژه در بخش کاتد مس است. با انتشار اوراق قرضه، به تجهیز منابع کمک می کند. تامین سرمایه کیمیا با این ماموریت شروع به تامین بازار سرمایه کرد. سال گذشته برای پروژه تولید ۴۴۰ هزار تن کاتد در منطقه سونگون آذربایجان به مبلغ ۵۸۰ میلیون دلار موافقت سرمایه گذاری عمده را از سازمان بورس دریافت کرد و کار به خوبی پیش می رود. انتشار اوراق موازی استاندارد و راه اندازی صندوق کاتدی ۳۰۰۰ تنی هدف اصلی ما در سال جاری است. انتشار مقادیر دوره ای اوراق صکوک اسلامی برای تامین مالی بخش مس رایج است.
وی تصریح کرد: برنامه تولید سرمایه در عمل این است که در حوزه های مختلف به سرعت در حال ورود است. علاوه بر ابزارهای سنتی موجود، قصد داریم وجوه بخشهای متمرکز بر معدن و صنایع معدنی را به بازار معرفی کنیم. همچنین روی صندوق های کالایی کار می کنیم. همانطور که می دانید اکثر محصولات این شرکت در معرض نور خورشید، سرما و گرما قرار دارند. به همین دلیل، شرکت ممکن است با مشکلات عملکرد بالا مواجه شود. هزینه های کالا این مشکل را حل می کند. گواهی سپرده مشکلات مالیاتی دارد و این مشکلات با اصلاح قانون حل نمی شود. تلاش می کنیم این قانون را اصلاح کنیم تا امکان داد و ستد اوراق بهادار در بورس فراهم شود و تاثیر بیشتری در این زمینه داشته باشیم. حدود ۷ میلیارد یورو از پروژه ۱۶ میلیارد یورویی شرکت مس باید در سال آینده تحویل شود. البته نگاه ویژه ای به شرکت های سرمایه گذاری به عنوان شاخه اصلی مالی دارد. هدف ما کمک به موسسات مالی با طراحی ابزارهای جدید است.