به گزارش رصد روز ، «ریشهکنی تورم و گرانی باید در دستور کار مسئولان قرار گیرد. تحریم و فشارهای فرامرزی اثر دارند ولی بیتوجهی به مشکلات مردم اثر بیشتری در اقتصاد کشور و گرانیها دارد برای مثال قیمت بازاری خودرو میبایست درصدی مثلا حدود ۱۰ درصد بالای قیمت کارخانه باشد که عنوان هم شد ولی لغو شد. ایران را دوست داریم و خواهان سربلندی آن هستیم لذا خواهان برخورد با گرانیهای اخیر هم هستیم.»
در این مورد سهیل معمارباشی، مدیرکل صنایع حمل و نقل وزارت صمت گفت: در حال حاضر حدود ۸۰ درصد خودروهای تحویلی توسط خودروسازان مربوط به تعهدات معوق این شرکت ها است.
وی با بیان اینکه حدود ۸۰ درصد خودروهای تحویلی توسط خودروسازان مربوط به تعهدات معوق این شرکت ها است، اظهار داشت: اتفاقاتی که در بازار خودرو میافتد تابعی از شرایط عرضه خودرو نیست و از شرایط فعلی اقتصاد کلان کشور پیروی میکند.
وی گفت: میزان تقاضای خودرو در کشور سالانه حدود یک میلیون میباشد و روزانه حدود دو هزار و ۷۰۰ تقاضای جدید برای خودرو ایجاد میشود.
مدیرکل صنایع حمل و نقل وزارت صمت درباره میزان تولید خودرو در کشور افزود: تولید خودرو امسال در مقایسه با سال گذشته ۲۰ درصد افزایش و عرضه خودرو هم حدود ۵ درصد افزایش داشته که ۱۵ درصد مابقی، تولید ناقص خودروسازان است و همچنین شرکت ایران خودرو امسال حدود ۴۰ درصد افزایش تولید داشته است.
به گزارش فارس، به این ترتیب ۷۵ درصد خودروهای اضافی تولید شده، ناقص هستند.
معمارباشی گفت: خودروسازان طرحهای توسعهای را متوقف نکرده اند و ملزم به عرضه خودروی ارزان قیمت با موتور کم مصرف هستند که در ایران خودرو و سایپا در حال پیگیری است و تا پایان سال نمونه این خودرو در بازار عرضه خواهد شد.
وی افزود: صنعت خودرو یک صنعت بین المللی است و تولید بعضی قطعات خودرو اگر در تیراژ بین المللی تولید نشود، اقتصادی نخواهد بود.
فارس