به گزارش رصد روز ، سهامداران در حالی به استقبال پاییز میروند که نظر اکثر نظرخواهی ها برای معاملات امروز ریزشی است. از چهار دوربین روند اولین روز معاملاتی در فصلی که آخرش باید جوجهها را شمرد بررسیشده است. نکته قابلتأمل اینکه حتی خوشبینان امیدی به رشدهای پرشتاب ندارند عاملی که میتواند دستانداز شاخص برای باز پس گیر رکوردها باشد.
رویکرد مثبت: با جمع شدن صف فروش برخی نمادها بهخصوص خودرو و روند قیمت دلار در بازار آزاد و نیما این شانس وجود دارد که شاخص ساز امروز قوی ظاهر شود و بازار پاییز را مثبت شروع کند.
رویکرد منفی: ابهامات سیاسی و فشار عرضه در بازار باعث میشود جو ریزشی باشد و شاخص کل در یک روز مانده به پایان کاری هفته نیز به روند نزولی خود ادامه دهد اما این نزول میتواند بهسرعت روز قبل نباشد زیرا احتمال دارد تقاضا در روز سهشنبه نسبت به دیروز بیشتر افزایش یابد.
گزارشهایی که درباره سودآوری شرکتها تهیهشده است عموماً قیمت دلار را برای پایان سال در محدوده ۲۷ هزار تومان میدیدند اما اکنون در نیمه سال دلار به این قیمت رسیده است. این قیمت دلار میتواند درامد برخی شرکتها را اصلاح کند و در مقایسه با بهار بهطور قابلملاحظهای پایین بیاورد؛ بنابراین با این قیمت سهام و درآمد مورد انتظار برخی شرکتهای صادرات محور ارزندگی بالایی پیدا میکنند و این شرکتها هر آن ممکن است به فریاد شاخص کل برسند.
رویکرد منفی: طبیعتاً رشد قیمت دلار میتواند به نفع حداقل یکسوم شرکتهای بورسی باشد اما پرسش اصلی این است که رشد ۲۱۰ درصدی بورس در نیمه اول سال بر چه پایهای صورت گرفته است؟ زیرا در همین بازه دلار ۷۰ درصد رشد کرده است. این مقایسه نشان میدهد باوجود درستی اثر افزایش دلار بر شرکتهای صادرات محور بورس این اثر قبلاً در بازار سهام پیشخور شده است ونمی توان به قطعیت گفت بازار با دلار ۲۷ هزارتومانی صعودی میشود. به نظر میرسد بازار مجدداً وارد فاز خرسی شده و روند ریزش تا رسیدن به سطوح بنیادی ادامه دارد. پس از رسیدن به سطوح بنیادی در صورت ادامه روند نوسان در بازار امکان دارد بازار در ماههای آیند مجدداً به سطح این شاخص بازگردد.
رویکرد مثبت: بازارها در این مقطع تحت تأثیر انتظارات است هر چه انتظارات منفی بر فضا حاکم شود امکان رشد قیمتها نیز بیشتر است. بورس تهران نیز از این قاعده استثنا نیست اگر فضای حاکم بر اقتصاد ایران همراه با نا اطمینانی و عدم قطعیتهای بیشتری باشد شاهد رشد دوباره شاخص کل خواهیم بود اما این رشد شاخص بههیچوجه خبر خوبی برای اقتصاد ایران نخواهد بود.
از نگاه تحلیل گران فنی خط نزولی بازار هنوز شکسته نشده است، محدوده یکمیلیون و ۵۰۰ هزار واحد و محدوده یکمیلیون و ۴۵۰ هزار واحد را میتوان بهعنوان اعداد مهم حمایتی شاخص کل در نظر گرفت. این محدودههای حمایتی هرکدام بهنوبه خود، بسیار قدرتمند بوده و امید بسیار زیادی برای متوقف شدن اصلاح قیمتها هست؛ اما اگر این محدوده شکسته شود بازار وارد روند ریزشی میشود بر اساس پیشبینیهای فنی نقطه مقاومت در بازار محدوده یکمیلیون و ۵۵۶ هزار واحد قبلی است که در فاز قبلی ریزش از بازار حمایت کرد و شکسته نشد.
در صورت شکسته شدن این نقطه حمایت بعدی یکمیلیون و ۵۰۰ هزار واحد است که محدوده حساسی در بازار است. در صورت شکسته شدن این محدوده بازار امکان ریزش تا سطوح پایینتر را نیز دارد.
اقتصاد نیوز