به گزارش اختصاصی رصد روز ، تغییر چهره نارنجی پوشان جاده مخصوص با توقف تولید پر فروش ترین محصول این شرکت خودروسازی اجتناب ناپذیر بود. پراید ۱۱۱ ، ۱۳۱ و ۱۳۲ که هرکدام میزان قابل توجهی از تیراژ تولید را به خود اختصاص داده بودند از خط تولید گروه خودورسازی سایپا کنار گذاشته شد و در ادامه نیز مونتاژ خودرویی با توجه به شرایط تحریم امکان پذیر نبود. در کنار این موضوع باید به اثرگذاری صنعت خودروسازی به عنوان بزرگترین ایجاد کننده ارزش افزوده نیز اشاره کرد. از دست دادن این تعداد از تیراژ تولید هرچند که شائبه های زیادی را درباره آینده تولید در گروه خودروسازی سایپا را مطرح کرد اما واکنش سرع سایپا به تغییرات صورت گرفته به هر شائبه ای پایان داد.
دومین خودروساز بزرگ کشور ۲۵۶ هزار و ۱۸۵ دستگاه محصول را طی ۹ ماه سال جاری تولید کرد این در حالیست که عملا همه انتظار داشتند با تغییرات صورت گرفته در این گروه خودرویی کاهش قابل توجهی در میزان تولید به وجود بیاید. پارس خودرویی ها هم که از شرکت های زیر مجموعه سایپا هستند ۷۲ هزار و ۷۴۰ دستگاه تولید داشتند که اگر کارشکنی هایی در ترخیص برخی از قطعات خودرویی نبود می توانست این میزان بیشتر باشد.
طراحی و تولید چند محصول جدید مانند شاهین ، آریا و اطلس در این گروه خودروسازی موجب خواهد شد تا عملا رنگ جاده های کشور در آینده ای نزدیک تغییرات زیادی را متوجه خود ببیند. سایپا در سال ۱۴۰۰ با شرایطی که گفته شد خواهد توانست تا عملا تحقق شعار نهضت تولید داخل و جهش تولید را توأمان اجرایی کند.
باید اذعان کرد که نارنجی پوشان در حال تجربه شرایط جدیدی هستند که در آن می توان به به آینده صنعت خودرو امیدوار بود اما سمپاشی های زیادی در این باره وجود دارد که می باید منتقدین را به مطالعه وضعیت احوال تولید در لوکوموتیو اقتصاد کشور دعوت کرد.