به گزارش رصد روز به نقل از روابطعمومی بیمه دانا، چهلودومین گردهمایی مدیران ستادی و شعب این شرکت با حضور مدیرعامل، اعضای هیئتمدیره، معاونان، مدیران ستادی و رؤسای شعبِ سراسر کشور در شهر اصفهان برگزار شد.
این گردهمایی به عنوان فرصتی برای مرور عملکرد گذشته، تبادل تجربیات و همفکری برای طراحی و مهندسی برنامههای آینده شرکت و نقطۀ عطفی در مسیر تحول بیمه دانا بود. در این گردهمایی، همگرایی بین صف و ستاد، تحولات دیجیتال، تقویت شبکه فروش و توجه ویژه به منابع انسانی بهعنوان محورها و دغدغههای اصلی، مورد بحث و تبادلنظر قرار گرفت.
دکتر رضا جعفری، مدیرعامل و نایبرئیس هیئتمدیره بیمه دانا، در آغاز گردهمایی ضمن خوشامدگویی به حاضران، بر ضرورت چابکسازی، تحول دیجیتال، تقویت شبکه فروش و بهبود روند خدمترسانی به مشتریان تأکید کرد و به تحلیل عملکرد سال ۱۴۰۳ و راهبردهای آینده پرداخت و افزود: بررسی مسائل کلیدی پیشروی صنعت بیمه، شناخت فرصتها و تهدیدهای پیشرو، وضعیت جایگاه بیمه دانا، شفافسازی چالشها و تجزیهوتحلیل نقاط ضعف و قوت و ارائه راهکارهای مؤثر در مسیر پیشرفت و تعالی شرکت و نیز تبادل تحربیات موفق بین مدیران حاضر از اهداف اصلی این گردهمایی است.
وی با اشاره به بیش از سه سال حضور خود در شرکت بیمه دانا و نقش همافزایی و کارتیمی در موفقیتهای سالهای اخیر، ضمن ارزیابی بودجه ابلاغی به شعب و همچنین اهمیت منابع انسانی و رشد پایدار گفت: توجه به سرمایه انسانی، رعایت اصول مشتریمداری، ارائه خدمات سریع به مشتریان، پرهیز از نرخشکنیهای غیرحرفهای و ارائه نرخهای فنی، مدیریت منابع، پیگیری وصول مطالبات و تقدیر از شبکه فروش در جهت ثباتبخشی به بازار از جمله اولویتهای شرکت در سال جاری است.
ایشان با بیان اینکه توسعۀ بازار یکی از مهمترین راهبردهای بیمه داناست که طی چند سال گذشته در دستور کار قرار گرفته است، تشریح کرد: خوشبختانه در این بخش نقطه ضعفی برای شرکت نمیبینم و در مسیر تحقق آن تا امروز همگی توفیقات خوبی داشتهایم که پرداختن به تمامی ابعاد و مبانی مدیریت ریسک، همچون حذف قراردادهای زیانده، وصول مطالبات، اصلاح شیوههای فروش اعتباری و استانداردسازی اعتبار به مشتریان از اصلیترین علل این موفقیتهاست که تأثیر بسیار مثبتی بر نقدینگی شرکت خواهد داشت.
مدیرعامل بیمه دانا در ادامه ضمن اشاره به برنامهها و سیاستهای سالجاری و توسعۀ بازار با هدف تأمین انتظارات همۀ ذینفعان افزود: مسیر توسعۀ بازار تا زمانی ادامه دارد که بتوانیم یک بازار توأم با حاشیۀ سود را در دستور کار داشته باشیم و ضمن دستیابی به ده درصدِ از سهم بازار و حقوق مالکانه ۱۵ درصدی، به پایداری در سودآوری نیز دست یابیم.
وی هدف اصلی مدیریت در نهادهای مالی را حداکثرسازی ثروت سهامداران از سود سالانه هر سهم و نیز ایجاد ارزشافزوده برای هر سهم عنوان کرد که باید با اهتمام به کار زیاد تحقق یابد.
رضا جعفری در ادامه با چابک خواندن بیمه دانا، آن را شرکتی توانمند، حرفهای، با نام و نشانی معتبر و دارای نیروی انسانی متخصص دانست و تصریح کرد: ارائه بیش از ۳۲ میلیون خدمت طی حدود سه سال به جامعۀ فرهیختۀ فرهنگیان (بهطور متوسط هر بیمهشده هشت بار از خدمات بیمه دانا طی هر سال استفاده کرده است)، حاکی از آن است که این شرکت استاندارد لازم و بینالمللی را در حوزۀ بیمهگری و ایفای تعهداتش دارد و مسیر سیاستی شرکت بهدرستی ترسیم شده است، بهگونهای که در این راه تنها به اصلاحاتی جزیی نیاز دارد که به اقتضای شرایط انجام میشود.
ایشان همچنین تقویت نظارت و جلوگیری از تخلفهای بیمهای را یکی از مهمترین اهداف بیمه دانا در سالجاری دانست و افزود: تقویت نظارتها و کنترلهای داخلی در تمام ارکان بیمه دانا اهمیت دارد؛ به همین منظور باید از ابزارهای هوشمند برای کنترل نظارتهای داخلی استفاده شود. استفاده از هوش مصنوعی در بخش شناسایی تخلفهای بیمهای در حوزه درمان و مراکز درمانی در دستور کار قرار گرفته و برآوردها نشان میدهد حدود ۲۰ درصد از میزان ضریب خسارات با فناوریهای نوین قابل کنترل است. همچنین لازم است مسیر خدمترسانی با هدف افزایش رضایتمندی بیمهگذاران و به کمک ابزار فناورانه کوتاه شود.
مدیرعامل بیمه دانا در ادامه این گردهمایی ضمن اشاره به مهمترین فرصتها و تهدیدهای پیشرو، گفت: ضروری است در مسیر توسعه و برنامهریزی، همواره فرصتها و تهدیدها مورد تحلیل و بررسی جدی قرار بگیرند و براساس این تحلیلها و شناخت صحیح از فرصتها برنامهریزی کرد.
وی توسعه و فروش بیمههای زندگی را بهعنوان مهمترین فرصت برای بقای شرکت توصیف کرد که باید چشمانداز مثبتی به بازارهای آن داشت.
رضا جعفری در بخش دیگری از سخنان خود همچنین به مهمترین برنامههای عملیاتی سالجاری پرداخت و تشریح کرد: افزایش سرمایه، حفظ جایگاه و تقویت برند و اعتبار شرکت، تولید محصولات جدید، حفظ پرتفوی کیفی و جذب بازارهای جدید با رویکرد توسعۀ بیمههای اموال و زندگی از جمله برنامههای در اولویت است.
وی همچنین در خاتمه ضمن تأکید بر رعایت اخلاق حرفهای و پایبندی به برنامهها و رعایت بخشنامهها و مقررات از سوی مدیران و کارکنان، بهکارگیری نوآوری و خلاقیت، تقویت نگرش تحولگرایی در خدمترسانی به مشتریان، حفظ کرامت مشتریان، ارتقای سطح بهرهوری، بهرهگیری از بازارهای نوین در کسبوکار بیمه، مدیریت و کنترل بهینه هزینهها، جانشینپروری و توانمندسازی از طریق آموزش مستمر، نظارت مستمر بر فرآیندهای تحت نظارت و رعایت اصول مدیریت ریسک را از جمله انتظارات و نیز چشمانداز توسعهای بیمه دانا خواند.
دکتر سیدمجتبی عطری، عضو هیئتمدیره بیمه دانا، هدف از برگزاری این سمینار را ایجاد فضایی جهت تبادل افکار در خصوص موضوعات مختلف بهمنظور دستیابی به اهداف عالی شرکت بیمه دانا و همچنین تشریح آمار و عملکرد شرکت بیمه دانا در سال گذشته دانست و بر لزوم توجه به منابع انسانی و جانشینپروری بهویژه با توجه به بازنشستگی تعدادی از همکاران در سالهای اخیر تأکید کرد و افزود: نیاز است تا با جایگزینی نیروهای متخصص جوان، روند توسعه و رشد شرکت همچنان ادامه یابد.
دکتر سیدداود حسینی، قائممقام مدیرعامل بیمه دانا نیز در این گردهمایی ضمن بررسی فرصتها، چالشها و پیوستن مدیران جدید، بر ضرورت پویایی شرکت و نقش کلیدی همه همکاران در ایجاد آن تأکید کرد و گفت: امیدوارم در سالجاری بتوانیم با حمایت و همدلی تمامی همکاران سال موفقی را برای شرکت رقم بزنیم، چراکه پویایی شرکت به نوع نگاه همه همکاران بستگی دارد و رعایت اخلاق حرفهای، مسئولیتپذیری اجتماعی، توجه و وفاداری نسبت به منافع شرکت مستلزم تعهد و پشتکار تکتک همکاران در همه سطوح شرکت است.
وی در ادامه بر توجه بیشتر بر مسائلی همچون تجمیع پرتفوی قراردادهای جدید در تمام رشتهها، مدیریت ریسک بهینه تأکید و به اصول مهم بیمهگری پرداخت و تشریح کرد: بازاریابی از سوی شعب، وصول مطالبات، توجه به نمایندگان و اثرگذاری حضور آنها، پرداخت به موقع خسارت بهعنوان مهمترین ابزار تبلیغی و برندسازی، قرارداد با مراکز درمانی در شهرستانها و توسعۀ قرارداد با مراکز دولتی و نیز نظارت بر بخش تخلفات، شش موضوع مهم در اصل بیمهگری است که چنانچه به درستی به آنها پایبند باشیم، میتوانیم همواره شرکت را به بهترین شکل ممکن و در مسیر درست خود هدایت کنیم.
فرشید جوان آملی، معاون مالی و اقتصادی نیز در این گردهمایی با اشاره به تشریح عملکرد حوزه مالی و اقتصادی شرکت بیمه دانا با بیان اینکه افزایش سرمایه در حال انجام است و مذاکراتی نیز در این زمینه صورت گرفته است، اظهار داشت: علیرغم رشد قابلملاحظهای که طی سالهای اخیر داشتهایم، نیازمند تأمین منابع برای تقویت هرچه بیشتر سرمایهگذاری هستیم که امیدواریم با اصلاح پرتفوی و جذب پرتفوهای سودآور به آن سطح مطلوب دست پیدا کنیم.
معاون مالی و اقتصادی با اشاره به بحث وصول مطالبات، با بیان اینکه مطالبات معوق شرکت، مبالغ بالایی است، افزود: تلاش ما بر این است که بخش اعظم این مطالبات را وصول کنیم و میزان نقدینگی شرکت را افزایش دهیم.
دکتر محمدحسن تدینی، معاون فنی بیمههای اشخاص نیز در بخش دیگری از این گردهمایی، ضمن تشریح عملکرد، برنامهها و سیاستهای این معاونت در سال گذشته و سالجاری، بر تمرکز شبکه فروش در حوزه جذب بیمهنامههای درمان خانواده تأکید کرد.
وی نظارت بر ارزیابان خسارت و مراکز درمانی را از اولویتهای کار مدیران و رؤسای شعب عنوان کرد و گفت: امیدوارم بتوانیم در سالجاری با نسبت بسیار مطلوب در حوزه درمان و اشخاص، در راستای جلب و جذب پرتفوی صنعت بیمه گام برداریم.
عباس عمرانپور، معاون فنی بیمههای اموال و مسئولیت نیز با بیان اینکه نقشۀ راه بودجه سال ۱۴۰۴ در روزهای پایانیِ سال گذشته به همه بخشها و مدیریتها ابلاغ شده است، اظهار داشت: یک توصیۀ مهم به همه مدیران و رؤسای شعب این است که طبق بودجه ابلاغشده، برنامه مناسبی تنظیم و تدوین کنند تا براساس آن به اهداف عالی شرکت دست یابند.
وی با بیان اینکه در سال ۱۴۰۳، بالغ بر ۴۰ هزار میلیارد تومان بیمهنامه فروخته شده است، افزود: در قبال مبلغ یادشده که از منابع درآمدیِ شرکت بود، مبلغ ۲۷ هزار میلیارد تومان به عنوان خسارت پرداخت شده است که رقم قابلتوجهی است.
ایشان در ادامه تصریح کرد: عملکرد شبکه فروش در حوزه فروش بیمههای اموال و مسئولیت در سال ۱۴۰۳ نسبت به سال ۱۴۰۲، ۵ درصد رشد داشته است که در نوع خود قابل تحسین است.
فرشید هادیاصل، معاون بازاریابی و شبکه فروش نیز در این گردهمایی، ضمن تشریح گزارش مختصری از آمار و عملکرد این معاونت طی سال گذشته و نیز سالجاری، با بیان اینکه ۶۲ درصد از سهمِ پرتفوی۴۰ هزار میلیارد تومانی در سال ۱۴۰۳، مربوط به تفاهمنامههایی است که مدیریت بازاریابی منعقد کرده است، اظهار داشت: پیشنهاداتی همچون ایجاد بانک اطلاعاتیِ بیمهگذاران و مشتریان به تفکیک شعب، تهیه لیستهای شرکتها، سازمانها و توزیع آنها در بین نمایندگان استانها و شبکه فروش براساس غربالگری قراردادهای جاری در شعب، انتخاب آن براساس عملکرد و برنامهریزی آموزش در حوزه بازاریابی و فروش و نظارت بر عملکرد شرکتهای ارزیاب خسارت از سوی این معاونت ارائه شده است.
محمد میرشکاری، معاون توسعه مدیریت و پشتیبانی نیز در این گردهمایی به ارائه گزارشی مختصر از آمار و عملکرد این معاونت در سال گذشته پرداخت و افزود: در سال گذشته تعدادی ساختمان خریداری شد و در زمینه تجهیز و نوسازی ساختمانها، هفت پروژه در دست اجرا داشتیم، از جمله پروژه بجنورد که در سال گذشته به بهرهبرداری رسید و سایر پروژهها نیز حداکثر تا پایان سالجاری به بهرهداری خواهند رسید.
بخش دیگری از این گردهمایی نیز به برگزاری کارگروههای تخصصی در حوزههای مختلف بیمهای اختصاص داشت که با ریاست محسن سیفپور و دبیری علی الوندی در حوزه بیمههای اموال و مسئولیت، بهرام رحیمینژاد در بیمههای اشخاص و حسن امیراحمدی در حوزههای مالی، اداری و فناوری اطلاعات برگزار شد. در این جلسات که مدیران ستادی نیز حضور داشتند، رؤسای شعب در فضایی باز و تعاملی به بررسی چالشهای میدانی، پیشنهادهای اصلاحی و انتظارات خود در حوزههای طرح شده پرداختند.
گفتنی است در پایان این گردهمایی، به جمعبندی مباحث و ارائه دستاوردهای کارگروهها پرداخته شد و نقشهراه عملیاتی برای همافزایی بیشتر ستاد و صف طراحی شد. این نقشهراه شامل برنامههای اجرایی، پروژههای تحول دیجیتال و ابتکارات جدید برای بهبود کیفیت خدمات بود. در نهایت، بیانیهای قرائت شد که طی آن، شرکتکنندگان پایبندی خود را به اجرای برنامههای راهبردی بیمه دانا اعلام کردند.