چگونه هر روز آدم بهتری باشم؟

مطمئناً تا به حال به این فکر کرده‌اید که آیا برای بهتر بودن، کلیدهایی وجود دارد؟ پاسخ این سوال پیچیده است. با این حال تلاش برای رسیدن به این هدف، هم برای اطرافیان و هم برای خودتان تأثیر تحول‌آفرینی به همراه خواهد داشت.

به گزارش رصد روز، سواد زندگی نوشت: «برای این که بخواهید فرد بهتری شوید، نباید منتظر تجربه موقعیت‌های خاص یا دشوار بمانید. شما هر روز این فرصت را دارید که به عنوان یک شخص رشد کنید و نسخه بهتری از خود شوید. مطمئناً تا به حال به این فکر کرده‌اید که آیا برای بهتر بودن، کلیدهایی وجود دارد؟ پاسخ این سوال پیچیده است. با این حال تلاش برای رسیدن به این هدف، هم برای اطرافیان و هم برای خودتان تأثیر تحول‌آفرینی به همراه خواهد داشت.

اکثر مردم علاقه‌مندند به فرد بهتری تبدیل شوند و حاضرند برای آن به طور منظم تلاش کنند. به هر حال هر تجربه زندگی، چه مثبت یا منفی، می‌تواند به ما کمک کند تا به انسانی بهتر تبدیل شویم. گاهی اوقات موفق می‌شویم، در حالی که زمان‌های دیگری هست که شما را به خط اصلی برمی‌گرداند. با این حال همان طور که سورن کی‌یرکگارد می‌گوید، مهم این است که تسلیم نشوید. خواستن آینده‌ای بهتر از خود شروع می‌شود.

کلیدهای هر روز فردِ بهتری بودن

اگر می‌خواهید راهکارهایی را برای «هر روز شخص بهتری بودن» یاد بگیرید، به خواندن ادامه دهید. در این درس سه رشته در هم متمرکز شده‌اند: انسان‌شناسی، فلسفه و روانشناسی. بر خلاف تصور عمومی، فرد بهتری‌ شدن تنها مربوط به روانشناسی مثبت نیست. در حقیقت، چندین رشته در موضوع تبدیل شدن به یک فرد بهتر دخیل هستند.

از طرف دیگر جزئیاتی وجود دارد که باید به خاطر بسپارید. این هدف باید یک آرزوی روزانه باشد. صادقانه بگویم، شما نمی‌توانید این کار را به طور کامل انجام دهید. به احتمال زیاد شما همیشه خود را خطاکار و دارای نقص می‌بینید و حق با شماست. روزی نخواهد بود که شما متوجه نقصی در درون خود نشوید که باید روی آن کار کرد. در حقیقت، آگاهی از این امر به خودی خود دستاورد مهمی است.

کلیدهای فلسفی فرد بهتری بودن

ارسطو گفت که همه قادر به خوبی و فضیلت هستند. با این حال باید مهربانی کنید تا عادت شود. در اینجا برخی از کلیدهای فلسفی دستیابی به این هدف ارائه می‌شود:

محتاط باشید

تدبیر به توانایی انعکاسی مربوط است. این بدان معناست که قبل از تصمیم‌گیری باید به همه چیز فکر کنید و با دیگران ضمن احترام و قدردانی که شایسته آن هستند، رفتار کنید.

اعتدال (کنترل عاطفی) داشته باشید

ضروری است که تمرین کنید و یاد بگیرید بر واقعیت‌های درونی خود مانند خشم، عصبانیت، خودخواهی یا نیاز به قدرت مسلط شوید تا آنگاه به موجودی نجیب تبدیل شوید.

عدالت داشته باشید

رعایت انصاف در هر کاری، احترام‌داشتن و تمیز بین درست و غلط برای فرد بهتری بودن ضروری است.

راسخ باشید

هر انسانی باید شهامت دفاع از اعتقادات خود را داشته باشد. تمرین کنید که از اصول و ارزش‌های خود عدول نکنید؛ ضمن این که به ارزش‌ها و اصول دیگران احترام می‌گذارید.

کلیدهای مردم‌شناسی فرد بهتری بودن

الیور اسکات کاری، انسان‌شناس دانشگاه آکسفورد و همکار موسسه انسان‌شناسی شناختی و تکاملی است. او در مطالعه‌ای که مجله Current Anthropology منتشر کرد به سوالاتی پرداخت که تعیین می‌کند چگونه فرد بهتری باشید. دکتر کاری این ابعاد را به عنوان قوانین اخلاقی تعریف کرد که در ۶۰ کشور مورد مطالعه قرار گرفته است. بیایید ببینیم آنها چه هستند.

• از افرادی که برایتان اهمیت دارند، مراقبت کنید. کلید این کار اتخاذ رفتارهایی است که به نفع آنها باشد و خوشبختی آنها را تضمین کند.

• به گروه / خانواده / اقوام / دوستان خود کمک کنید.

• یاد بگیرید که لطف‌ها را دریابید و آنها را جبران کنید.

• شجاع باشید و از ایستادن بر سر اصول خود و آن چه به آن اعتقاد دارید نترسید.

• به هر کس که باشد احترام بگذارید.

• داشته‌ها و منابع خود را به اشتراک بگذارید.

• به دیگران حسادت نکنید! روی خودتان متمرکز باشید.

کلیدهای روانشناسی فرد بهتری بودن

داروین به ما آموخت که همه ما با مجموعه‌ای از منابع به جهان می‌آییم که به ما کمک می‌کند – هر یک به طریقی – زنده بمانیم. همان طور که آبراهام مازلو می‌گوید، بقا، پایه و اساس است و «تحقق خود» در راس هرم سلسله مراتب نیازهای فرد قرار دارد. آبراهام مازلو بسیار به صفات افرادی علاقه‌مند بود که کاملاً با محیط سازگار عمل می‌کنند. به گفته وی، همه افراد، توانایی تحقق بخشیدن به خود را دارند و انگیزه ذاتی هر یک از ما این است که به بهترین فرد ممکن تبدیل شویم.

ادواردو پونست هم توضیح می‌دهد که بر خلاف سایر حیوانات، چرخه زندگی به ما امکان می‌دهد دو هدف متفاوت و در عین حال مرتبط را تعیین و دنبال کنیم: یکی نگهداری و مراقبت از بدن فرد است و دوم رضایت خاطر داشتن.

چهره‌هایی مانند آبراهام مازلو و مارتین سلیگمن به روشی جالب، کاربردی و مفید به این موضوع پرداختند. از نظر آنها فرد بهتر بودن به معنای سفر به مناطقی مانند هوش هیجانی و قدردانی است؛ جایی که ما کارکردهای «خود بودن» را در آن تجربه می‌کنیم. پس برای این که در هر شرایطی بهترین تلاش خود را بکنید، باید آرزو داشته باشید که به خود سازی واقعی برسید.

ابعادی که برای رسیدن به این هدف باید روی آنها کار کنید:

خودشناسی

شناختن خود، آستانه وجودی و هدف اصلی شما در همه زمان‌هاست. ارتباط با خودِ اصیل‌تان قطعاً شما را در سفر خودشناسی راهنمایی می‌کند.

پذیرش را تمرین کنید

چیزی که مطمئناً شما را از رنج نجات خواهد داد، یادگیریِ پذیرفتن مردم است، آن چه هستند. در نهایت، ما قادر به تغییر واقعیت‌ها نیستیم و تنها می‌توانیم آنها را همانگونه که هستند، بپذیریم.

احساسات خود را کنترل کنید

هیچکس به خاطر آن چه برای شما اتفاق می‌افتد مقصر نیست. در نهایت، شما مسئول خود هستید و باید مناسب رفتار کنید. این بدان معنی است که شما باید یاد بگیرید که احساسات خود را کنترل کنید. همچنین باید بتوانید نگرانی‌های خود را به‌روشی هوشمندانه پاسخ دهید.

ببخشید، تشکر کنید و تصدیق کنید

یادگیریِ بخشیدن دیگران (و خودتان) امری کلیدی است. همچنین یاد بگیرید که لطف دیگرتان را بشناسید و قدرشناس باشید.

همدل باشید

چیزهای کمی مانند چسبِ همدلی، همزیستی اجتماعی را بهبود می‌بخشد. همدلی با دیگران به شما قدرت می‌دهد و یاری‌تان می‌کند تا انسان بهتری باشید.

دلسوز دیگران باشید و به خودتان رحم و شفقت داشته باشید

شفقت بُعد مهمی است که باید آن را بخاطر بسپارید. به لطف آن شما می‌توانید به دیگران احترام بگذارید و رفتارهای پیشگیرانه‌ای ایجاد کنید که زندگی اطرافیان شما را بهبود بخشد. به همین ترتیب هیچ چیز به اندازه گفت‌وگوی دلسوزانه با خود برای احساس آسودگی مهم نیست.

خلاصه

واقعاً اهمیتی ندارد که کدام یک از رویکردهای سه گانه را برای استفاده و تمرین روزانۀ بهتر بودن انتخاب می‌کنید؛ چرا که هر کدام از آنها از ابعاد مشترکی که باید تمرین کنید پشتیبانی می‌کنند. به یاد داشته باشید که این امر پیچیده‌تر از آن چیزی است که شما فکر می‌کنید اما به هر حال، هر روز جای پیشرفت هست و می‌توان فرد بهتری شد.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

برای عضویت در کانال رصد روز کلیک کنید  

 

 

 

 

ایسنا

مطالب مرتبط