به گزارش رصد روز، بیست و نهمین نشست سالانه سازمان ملل متحد در مورد مسائل اقلیمی، موسوم به کاپ ۲۹ در شرایطی در کشور آذربایجان در حال برگزاری است که طبق آمار منتشر شده در سال ۲۰۲۳، ایران با انتشار میزان کربن معادل ۹۳۷میلیون تن دی اکسیدکربن، در زمره آلودهکنندهترین کشورهای دنیا قرار دارد.
علیرغم وعدههای مکرر دولت سیزدهم در خصوص جمع آوری فلرها، متاسفانه اقدام خاصی در این خصوص صورت نگرفته و نه تنها سالانه حدود ۳/۵ میلیارد دلار عدم النفع برای کشور به همراه دارد بلکه وضعیت محیط زیستی کشور را در سطح جهانی بحرانیتر میکند.
فلر ها دودکشهایی هستند که در تأسیسات و چاههای نفتی، پالایشگاهها، پتروشیمیها، تأسیسات شیمیایی و لندفیلها جهت سوزاندن گازها استفاده میشوند.
فلرها حجم بسیار زیادی از گاز را در مدت کوتاهی به سوی اتمسفر رها میسازند. این امر زمینه را برای ایجاد اغتشاشات جوی فراهم میسازد. از طرفی به دلیل عدم وجود زمان کافی در فرآیند احتراق، گازهای نسوخته زیادی از فلر وارد محیط زیست میشود و نامشخص بودن بازده فلرها از جمله مهمترین مشکلات است و تحقیقات انجام شده تا به حال نشان میدهد حجم ترکیبات بالقوه سمی آزاد شده از احتراق ناقص بسیار بیش از حد انتظار است. همچنین از مشکلات بسیار مهم و قابل توجه فلر، ایجاد مسایل زیستمحیطی مانند اتلاف منابع، ایجاد گرمایش جهانی و بارانهای اسیدی است.
نفتی ها
برای عضویت در کانال رصد روز کلیک کنید