به گزارش رصد روز، فرشاد مومنی استاد تمام دانشگاه علامه طباطبائی با هشدار درباره وضعیت صندوقهای بازنشستگی کشور گفت: براساس لایحه بودجه ۱۴۰۳ گفته میشود عموم صندوق ها غیر از تامین اجتماعی دچار ورشکستگی تمام عیار شدهاند و بار مالی این ورشکستگی بر اسای لایحه ۱۴۰۳ چیزی بالغ بر ۴۵۳ هزار میلیارد تومان از منابع دولت را به خود اختصاص میدهد.
هیچ چاره ای برای این ورشکستگی اندیشیده نشده و از آن طرف سهم جمعیت بالای ۶۵ سال کشور مرتبا در حال افزایش است و نه دولت نه صندوق ها نمی توانند از عهده این هزینه ها بر بیایند و بنابراین به سمت یک راهکار کوته نگرانه میروند که اسم آن اصلاحات پارامترییک است که در واقع بیان محترمانه نقض عهد نسبت به تعهداتش در مورد بازنشستههاست.
الان که به دلیل بیکفایتیها و فسادها مشکل برای صندوقها ایجاد شده است میگویند ما فقط شریک غم بازنشستهها هستیم!
این فعال اقتصادی در ادامه بیان کرد: نمیشود قباحت فساد را در حدی بریزید که کسی صد میلیارد تومان دزدی کند همه نسبت به او احساس ترحم کنند که چرا بیشتر سوء استفاده نکرده است!
نگرش چرتکهای و سطحینگرانه در مبارزه با فساد به جای پرداختن به ریشههای فساد به تنبیه مفسدان در انظار عمومی دل بسته است.
فرشاد مومنی درباره مشکلات صندوقها گفت: کمبود منابع مالی علت نیست. ریشه بحران در اجرای سیاستهای تعدیل ساختاری است.
این اقتصاددان معروف با اشاره به سخنان وزیر اقتصاد درباره سود نبردن دولت از افزایش نرخ ارز نیز بیان کرد: برخی از مسئولان حرفهایی میزنند و ادعاهای عجیب و غریبی میکنند که شرم آور است.
چطور میشود که هر وقت کفگیر خزانه شما به ته دیگ میخورد دستی از غیب نرخ ارز را بالا میبرد؟
به جای اینکه مسئله را در کانون اصلی آن ببینند واکنشهایی نشان میدهند که شرم آور و شگفت آفرین است.