به گزارش رصد روز، یکی از روشهای تازه کلاهبرداری که برای چند تن رخ داده از این قرار است که فردی با آنها تماس گرفته و با صدایی بسیار شبیه یکی از دوستان و بستگانشان از آنها تقاضای واریز فوری پول کرده است، اما وقتی آنها پول را واریز کردهاند و برای تأیید واریز پول با آن دوست یا فامیل خود تماس گرفتهاند، متوجه شدهاند که اصلا وی چنین تماسی با آنها نگرفته و از آنها کلاهبرداری شده است.
این تماسها با افراد ادامه داشت تا اینکه دست برقضا در یکی از این تماسها فردی که با صدای شبیهسازیشده آن فرد با دوستش تماس گرفته بودند، در کافهای کنار همان دوستش حضور داشت و بدین ترتیب ماجرای کلاهبرداری لو رفت.
مشخص شد افراد کلاهبردار وقتی گوشی تلفن فردی را هک و به دفترچه تلفن وی دسترسی پیدا کردهاند با استفاده از هوش مصنوعی یا دستگاه تغییر صدا از سیمکارتی که ناشناس بوده با افراد تماس تلفنی گرفتهاند تا بیشتر اعتماد فرد را جلب و درخواست پول کنند. اما اینکه چگونه میتوان در مقابل این تکنولوژی، از جامعه در مقابل تبهکاران حفاظت کرد، نیازمند آموزش و اطلاعرسانی دستگاههای ذیربط است.
سرهنگ رامین پاشایی رئیس مرکز امداد و فوریتهای سایبری پلیس فتا فراجا در این باره گفت: توصیه ما به مردم این است که برای در امان ماندن از دام کلاهبرداران سایبری به تماسها و پیامکهای درخواست واریز پول از سوی دوستان و بستگانشان اعتماد نکنند و به محض دریافت چنین پیامها یا تماسهایی بلافاصله خودشان با آن فرد تماس بگیرند و در صورت واقعی بودن درخواست، پول را واریز کنند.
وی همچنین در پاسخ به این سؤال که آیا امکان شناسایی و دستگیری این افراد کلاهبردار وجود دارد یا خیر گفت: بیتردید این افراد قابل شناسایی و ردیابی هستند و با روشهای مختلف از جمله شماره کارتی که پول به آن واریز شده، دستگیر خواهند شد.