گامی برای لغو تحریم‌های سوریه

خبرگزاری فرانسه جمعه ۳۰ آذر خبر داد که یک هیات آمریکایی وارد اقامتگاه احمد الشرع (ابومحمد الجولانی) سرکرده تحریرالشام و فرمانده اداره عملیات نظامی سوریه در دمشق شده است. پیشتر واشنگتن اعلام کرده بود که هیات بلندپایه‌ای از وزارت خارجه آمری...

به گزارش رصد روز،خبرگزاری فرانسه جمعه ۳۰ آذر خبر داد که یک هیات آمریکایی وارد اقامتگاه احمد الشرع (ابومحمد الجولانی) سرکرده  تحریرالشام و فرمانده اداره عملیات نظامی سوریه در دمشق شده است.

پیش‌تر واشنگتن اعلام کرده بود که هیات بلندپایه‌ای از وزارت خارجه آمریکا را برای دیدار با احمد الشرع، فرمانده «اداره عملیات نظامی» به سوریه اعزام کرده است.

این هیات شامل «باربارا لیف»، که بالاترین مقام وزارت خارجه آمریکا در امور خاورمیانه است، و «دانیل روبینشتاین»، دیپلمات کهنه‌کار آمریکایی که مسوولیت تعامل با سوریه را بر عهده دارد، است.

وب‌سایت «آکسیوس»پس از این ملاقات گزارش داد که دیدار احمد الشرع با هیات آمریکایی «مثبت و ثمربخش» بوده است.

این اولین دیدار رسمی یک مقام آمریکایی از سوریه بعد از بهار عربی در سال ۲۰۱۱ محسوب می شود که اهمیت آن ناظر بر سه موضوع مهم است:

موضوع اول؛ بازبینی صحنه جدید سوریه برای احیای روابط دیپلماتیک است که می تواند حضور نظامی و سیاسی ایالات متحده در ساختار جدید را تضمین کند. اگرچه آمریکا با وعده مقابله با داعش در شرق سوریه حضور نظامی محدودی دارد، اما احیای روابط دیپلماتیک می تواند نفوذ از دست رفته این کشور در طول دهه های گذشته را بازیابی کند.

موضوع دوم؛ به مدیریت سوریه جدید باز می گردد که نوعی تقسیم کار را بین آمریکا، ترکیه و اسرائیل و کشورهای عربی ترتیب داده است.

این فرمت بر اساس خروجی نشست عقبه در هفته گذشته صورت می گیرد و بازیگران شرکت کننده در این اجلاس به این جمع بندی رسیده‌اند که نباید سوریه کنونی را به حال خود رها کرد و بر اساس تجربه جنگ داخلی، حضور داعش، نفوذ ایران و روسیه و بازگشت دوباره درگیری بین گروه های داخلی، زمینه برای گام برداشتن سیستم جدید در یک نقشه راه فراهم شود.

موضوع سوم؛ رفع تحریم های سزار بر سوریه است که برای نزدیک به دو دهه کل ساختار اقتصادی این جمهوری عربی را تحت ااشعاع قرار داده است و حتی مانع از تجارت محدود سوریه با کشورهای عربی خلیج فارس مانند امارات و عربستان شده بود.

اماراتی ها در طول چند سال گذشته بعد از احیای روابط دیپلماتیک با بشار اسد و پذیرش حضور مجدد سوریه در اتحادیه عرب تلاش کردند تا ایالات متحده را برای فشار بر اسد و مساله بازسازی این کشور که نیاز به بودجه ۲۵۰ تا ۴۰۰ میلیارد دلاری دارد، متقاعد کنند اما راه به جایی نبردند.

سفر این هیات آمریکایی را می توان مقدمه بازگشت به سوریه، رفع تحریم ها و فشار بر حکومت جدید برای پیاده سازی مفاد قطعنامه ۲۲۵۴ دانست که بر اساس آن باید گفت وگوهای سوری-سوری شکل گیرد و زمینه شکل گیری دولت وحدت ملی با وجود همه اقوام و طوایف را فراهم کند.

برای عضویت در کانال رصد روز کلیک کنید

مطالب مرتبط

آخرین اخبار