به گزارش رصد روز، احمد بیگدلی، عضو کمیسون اجتماعی مجلس درباره شرایط صندوقهای بازنشستگی و مشکلاتی که گریبانگیر آنهاست گفت: هدف اصلی از تشکیل صندوقهای بازنشستگی، ایجاد منابع مالی برای تأمین هزینههای بازنشستگی افراد در آینده بوده است.
یکی از مشکلات صندوقهای بازنشستگی ورود به بنگاهداری است
او در ادامه توضیح داد: متأسفانه، یکی از مشکلاتی که صندوقهای بازنشستگی در سالهای اخیر با آن مواجه شدهاند، ورود به حوزه بنگاهداری و شرکتداری است که در این زمینه موفق نبودهاند. در واقع، این صندوقها به حیاط خلوتی برای برخی افراد تبدیل شدهاند و اقدامات آنها سود قابل توجهی برای خودشان به ارمغان نیاورده است.
عضو کمیسیون اجتماعی درباره برنامه دولت برای واگذاری اموال صندوق بازنشستگی کشوری به سازمان تامین اجتماعی عنوان کرد: دولت در تلاش بود تا خصوصا مشکل صندوق بازنشستگی کشوری را حل کند.
بدهی دولت به سازمان تأمین اجتماعی بین ۱۶۰ تا ۱۸۰ هزار میلیارد تومان برآورد شده است
او با اشاره به میزان بدهی دولت به سازمان تامین اجتماعی گفت: بدهی دولت به سازمان تأمین اجتماعی بین ۱۶۰ تا ۱۸۰ هزار میلیارد تومان برآورد شده و قرار بود اموال و داراییهای صندوق بازنشستگی کشوری به این سازمان واگذار شود.
با واگذاری اموال صندوق بازنشستگی کشوری به سازمان تامین اجتماعی، بدهی دولت به این سازمان صفر و مشکلات بازنشستگان هم حل میشود
بیگدلی درباره واگذاری اموال صندوق بازنشستگی کشوری به تامین اجتماعی توضیح داد: در صورت واگذاری اموال صندوق بازنشستگی کشوری به دولت، نه تنها دولت بدهی خود به تأمین اجتماعی را صفر میکند، بلکه مشکلات بازنشستگان نیز حل خواهد شد. در کنار این صندوق بازنشستگی کشوری به عنوان بزرگترین مجموعه بازنشستگی کشور از بنگاهداری و شرکتداری خارج میشود.
سازمان تامین اجتماعی قبول کرده که مسئولیت همین شرکتهای ورشکسته را قبول کند تا صندوق بازنشستگی دیگر بنگاهداری نکند
عضو کمیسیون اجتماعی مجلس در پاسخ به این سوال که چگونه با وجود مجموعهها و شرکتهایی که خود ورشکسته هستند قرار است مشکلات بازنشستگان و بدهیها حل شود، افزود: سازمان تامین اجتماعی قبول کرده که مسئولیت همین شرکتهای ورشکسته را قبول کند تا صندوق بازنشستگی دیگر بنگاهداری نکند.
او در ادامه تاکید کرد: با واگذاری اموال و داراییهایی صندوق بازنشستگی به سازمان تامین اجتماعی در کنار تسویه بدهی دولت به تامین اجتماعی، منابع خوبی هم در اختیار این سازمان قرار میگیرد تا مسائل مربوط به بازنشستگان، کارگران و … را حل کند.
با اجرای واگذاری اموال صندوق بازنشستگی کشوری به تامین اجتماعی، دولت کل بازنشستگان کشوری را زیرپوشش خود میبرد/ دولت الان هم بالای ۸۰ درصد از منابع همسانسازی و منابع مربوط به بازنشستگان را تامین میکند
بیگدلی افزود: از طرفی دولت کل بازنشستگان کشوری را زیرپوشش خود میبرد. چون دولت الان هم در بدبینانهترین حالت بالای ۸۰ درصد از منابع همسانسازی و منابع مربوط به بازنشستگان را برای جلوگیری از تنشهای بیشتر تامین میکند در حالی که وظیفهای در قبال این موضوع ندارد.
با پذیرش مسئولیت بازنشستگان صندوق بازنشستگی کشوری، دولت موظف میشود در بودجه سالانه خود حقوق، همسانسازی و افزایش حقوق بازنشستگان را در نظر بگیرد
این نماینده مجلس در ادامه توضیح داد: بر این اساس دولت موظف میشود در بودجه سالانه خود حقوق، همسانسازی و افزایش حقوق بازنشستگان را در نظر بگیرد و نمیتواند نسبت به آنها بیتوجهی کند و مکلف به تامین منابع لازم میشود.
بیگدلی درباره سرنوشت این برنامه بیان کرد: این راهکاری بود که در قانون بودجه مطرح شد اما مخالفتهایی درباره عدم امکان ارزیابی اموال و داراییها صورت گرفت و حذف شد.
قرار شده دولت لایحهای دوفوریتی برای واگذاری اموال صندوق بازنشستگی به مجلس ارسال کند
عضو کمیسیون اجتماعی مجلس با اشاره به این موضوع که قرار شد دولت در این باره یک لایحه دوفوریتی به مجلس ارسال کند، افزود: اگر دولت این موضوع را جدی پیش ببرد و مجلس آن را کارشناسی و تصویب کند فکر میکنم در آینده چالشهای صندوقهای بازنشستگی کشور و تامین اجتماعی حل خواهد شد. البته این موضوع نیازمند همکاری و همفکری بین دولت و سازمانهای مربوطه است.
برای عضویت در کانال رصد روز کلیک کنید