۷ عادتی که به سیستم ایمنی بدن آسیب می‌رسانند

برخی عادات روزانه ما می‌تواند علیه توانایی بدن برای مبارزه با ویروس‌ها و حتی برخی بیماری‌ها عمل کند.

به گزارش رصد روز، به نقل از «ایت دیس» نوشت: «با تداوم همه‌گیری بیماری کووید-۱۹ تقویت و پشتیبانی از سیستم ایمنی بدن بیش از پیش به یک اولویت اصلی تبدیل شده است. برخی عادات روزانه ما می‌تواند علیه توانایی بدن برای مبارزه با ویروس‌ها و حتی برخی بیماری‌ها عمل کند.

ما بر برخی عوامل مانند سن بالا که می‌توانند اثر منفی بر عملکرد سیستم ایمنی بدن داشته باشند، هیچ کنترلی نداریم. بر همین اساس تمرکز بر مواردی که می‌توان برای تقویت و پشتیبانی از سیستم ایمنی بدن انجام داد تا برای بدترین سناریوها در آینده آمادگی لازم وجود داشته باشد، اهمیت دارد.

کارشناسان دانشگاه هاروارد به‌تازگی راهنمای زندگی سالم ۲۰۲۰/۲۰۲۱ را منتشر کرده‌اند که در آن به مواردی که می‌توانند اثری منفی بر سیستم ایمنی بدن داشته باشند نیز اشاره شده است. در ادامه با هفت عامل کلیدی در این زمینه بیشتر آشنا می‌شویم.

مصرف بیش از حد غذاهای فرآوری شده

یک رژیم غذایی سرشار از غذاهای فرآوری‌شده و فاقد میوه‌ها و سبزیجات می‌تواند سیستم ایمنی بدن انسان را ضعیف کند. غذاهای فرآوری‌شده اغلب سرشار از چربی اشباع، نمک یا قندهای افزوده هستند. مصرف بیش از حد غذاهای فرآوری شده در بلندمدت می‌تواند به التهاب مزمن در بدن منجر شود که می‌تواند افت عملکرد سیستم ایمنی بدن را به همراه داشته باشد.

خواب ناکافی

کمبود خواب یا به طور کلی استراحت می‌تواند توانایی بدن برای مبارزه با عفونت را کاهش دهد. هنگامی که خواب هستیم، یک سیتوکین، مولکولی که برای عملکرد سیستم ایمنی اهمیت دارد، ترشح می‌شود که به مبارزه با عفونت کمک می‌کند. از این رو کمبود خواب و استراحت می‌تواند کاهش تعداد سیتوکین‌ها و دیگر سلول‌های ایمنی مهم را موجب شود.

مصرف نوشیدنی‌های الکلی

مصرف نوشیدنی‌های الکلی می‌تواند اثری منفی بر عملکرد سیستم ایمنی بدن داشته باشد. به طور خاص الکل می‌تواند فعالیت عادی سلول‌های ایمنی را مختل یا سرکوب کند. پرهیز از الکل برای بهبود عملکرد سیستم ایمنی بدن توصیه شده است.

سیگار کشیدن

به گفته مراکز کنترل و پیشگیری از بیماری آمریکا، سیگار کشیدن نه‌تنها می‌تواند به سیستم ایمنی بدن آسیب‌ رسانده و توانایی آن برای مبارزه با بیماری را کاهش دهد بلکه این عادت مضر می‌تواند تعادل سیستم ایمنی بدن را بر هم زده و خطر ابتلا به بیماری‌های خودایمنی را افزایش دهد.

عدم مدیریت استرس

استرس مزمن می‌تواند به صورت پنهانی به سیستم ایمنی بدن شما آسیب وارد کند. استرس که موجب ترشح هورمون کورتیزول می‌شود می‌تواند التهاب لازم برای فعال‌شدن سلول‌های ایمنی و فعالیت گلبول‌های سفید خون را سرکوب کند. گلبول‌های سفید خون که به نام لنفوسیت‌ها شناخته می‌شوند به مبارزه با عفونت کمک می‌کنند.

حمل وزن اضافه

چاقی و اضافه‌وزن با التهاب مزمن در بدن مرتبط است. آدیپوسیتوکین‌ها توسط آدیپوز یا بافت چربی ترشح می‌شوند که می‌تواند فرآیندهای التهابی را تقویت کند. در شرایطی که پژوهش‌ها در این زمینه ادامه دارند اما چاقی به عنوان یک عامل خطر مستقل برای ویروس آنفلوآنزا نیز شناسایی شده است. این احتمالا به دلیل اختلال در عملکرد سلول‌های T، نوعی از گلبول‌های سفید خون است.

کاهش وزن اضافه بدن می‌تواند به طور بالقوه بر طول عمر شما بیفزاید.

بیماری‌های مزمن

این یک عادت نیست. برای برخی افراد، بیماری‌های مزمن مانند اختلالات خودایمنی بدون در نظر گرفتن این که چقدر سالم غذا می‌خورند یا چند روز در هفته ورزش می‌کنند، اجتناب‌ناپذیر هستند. در بسیاری از مواقع افراد با یک بیماری خودایمنی متولد یا در ادامه زندگی خود بدون هشدار خاصی به آن مبتلا می‌شوند. برخی از این اختلالات می‌توانند به طور بالقوه سلول‌های ایمنی را از کار بیندازند و سیستم ایمنی را از تعادل خارجی کرده یا تضعیف کنند.

 

 

 

 

 

برای عضویت در کانال رصد روز کلیک کنید  

 

 

 

ایسنا

مطالب مرتبط

آخرین اخبار