۲ میلیون و ۴۰۰ هزار تن برنج داخلی برداشت خواهیم کرد

وی با اشاره به اینکه از تولید برنج سال گذشته رقم چندانی در انبار‌ها نیست، گفت: این درحالی است که آماری از مازاد برنج وارداتی نداریم و نمی‌دانیم که در کجا مصرف می‌شود.

به گزارش رصد روز ، جمیل علی زاده شایق دبیر انجمن برنج کشور سطح زیر کشت برنج را مناسب ارزیابی کرد و گفت: علی رغم آنکه طی چند سال اخیر کشت برنج در استان هایی همچون خوزستان ممنوع بود، اما امسال دولت اجازه کشت به کشاورزان این استان را داده است.

وی افزود: امسال استان‌های گلستان، ایلام، چهارمحال و بختیاری، کهگیلویه و بویر احمد، اصفهان و گرگان به دلیل بارندگی‌های مناسب ۳ تا ۴ سال اخیر وارد چرخه کشت برنج شده اند. هر چند دولت نسبت به کشت برنج در استان‌های گلستان و گرگان به سبب رقابت با کشت‌های دیگر حساسیت داشت، اما مردم به توصیه‌های دولت توجه چندانی نداشتند.

علی زاده شایق با بیان اینکه سال گذشته ۲ میلیون و ۴۰۰ هزار تن برنج تولید شد، گفت: امسال میزان تولید به سبب بارندگی‌های مناسب و کشت در استان‌های ممنوعه بیش از سال گذشته خواهد بود و به عبارت دیگر امسال حداقل تولید ۲ میلیون و ۴۰۰ هزار تن خواهد بود.

این مقام مسئول درباره آخرین وضعیت واردات برنج بیان کرد: بار‌ها اعلام کرده ایم که مصرف کنندگان برنج ایرانی و خارجی ۲ گروه کاملا جدا از یکدیگر هستند به طوریکه افرادی که بودجه آن‌ها اجازه می‌دهد به سراغ برنج‌های وارداتی نمی‌روند.

دبیر انجمن برنج کشور ادامه داد: زمانیکه برآورد می‌کنیم امسال تولید برنج حداقل ۲ میلیون و ۴۰۰ هزار تن است، بنابراین حداکثر نیاز کشور به ذخیره سازی ۷۰۰ هزار تن بیشتر نخواهد بود، این درحالی است که  واردات برنج ادامه دارد.

به گفته وی، طی ۲ تا ۳ هفته اخیر واردکنندگان اعلام کردند که ۵۰۰ هزارتن برنج در گمرکات مانده است و  از دولت برای ترخیص این میزان برنج کمک خواستند که با این وجود جای این سوال مطرح است که چقدر برنج وارد شده که هم اکنون ۵۰۰ هزار تن آن در انبار‌ها باقی مانده است.

دبیر انجمن برنج کشور با اشاره به اینکه آماری از مازاد برنج‌های وارداتی نداریم، افزود: تصور ما این است که امسال بیش از ۱.۵ میلیون تن برنج خارجی وارد شده است، در حالیکه ما این میزان نیاز نداریم.

وی با اشاره به اینکه از تولید برنج سال گذشته رقم چندانی در انبار‌ها نیست، گفت: این درحالی است که آماری از مازاد برنج وارداتی نداریم و نمی‌دانیم که در کجا مصرف می‌شود.

دبیر انجمن برنج کشور با انتقاد از کاهش تعرفه گمرکی واردات برنج بیان کرد: دولت برای حمایت از تولید داخل تعرفه گمرکی را به ۱۵۰ درصد افزایش داده بود که امسال مجددا تعرفه گمرکی بین ۴ تا ۲۰ درصد شده است که این امر بیانگر عدم کنترل دولت بر میزان واردات است .

علی زاده شایق درباره آخرین جزئیات بازار برنج اظهار کرد: در حال حاضر بهترین نوع برنج با کیفیت بالا بدون خرده و ناخالصی در کارخانه‌های شمال ۲۴ تا ۲۴ هزار و ۵۰۰ تومان است که با احتساب هزینه‌های حمل و نقل و انبارداری و سود عادلانه حداکثر در تهران ۲۵ هزار تومان باید عرضه شود.

دبیر انجمن برنج در پایان تصریح کرد: هم اکنون در فروشگاه‌های بزرگ در تهران، برنج با قیمت‌های بالا عرضه می‌شود، این درحالی است که این برنج‌ها به سبب فقدان نظارت دارای ناخالصی و خرده هستند.

 

باشگاه خبرنگاران

مطالب مرتبط

آخرین اخبار