به گزارش رصد روز، سهام شرکت پتروشیمی خارک در تابلوی فرعی بازار اول بورس تهران با نماد شخارک شناخته میشود. ارزش بازاری سهام شرکت پتروشیمی خارک در حال حاضر ۲۷ هزار و ۲۷۰ میلیارد تومان است. شرکت گروه پتروشیمی تابان فردا به تنهایی بیش از ۳۹ درصد از سهام شرکت پتروشیمی خارک را تحت تملک دارد. شرکت سرمایهگذاری نفت و گاز و پتروشیمی تامین و شرکت سهامی صندوق بازنشستگی کشوری از دیگر سهامداران عمده خارک به شمار میروند. در هشت ماهه امسال تمام فروش پتروشیمی خارک به صورت صادراتی بوده و این مجموعه در بازارهای داخلی عرضهای نداشته است. متانول و پنتان پلاس اصلیترین محصولات پتروشیمی خارک به شمار میروند و در این هشت ماهه فروش بالایی را به ثبت رساندهاند. پتروشیمیهای کشور در سال جاری چالشهای متعددی را بابت تعیین نرخ گاز خوراک و سوخت خود تجربه کردهاند.
فروش پتروشیمی خارک ۱۷ درصد افزایش یافت!
شرکت پتروشیمی خارک در سال جاری رشد فروش اندکی را پشت سر گذاشته است. شرکت پتروشیمی خارک در سال ۱۴۰۰ با ۹ هزار و ۲۰۶ میلیارد تومان فروش، به طور متوسط ماهانه ۷۶۷ میلیارد تومان درآمدزایی کرده است. شخارک در سال ۱۴۰۱ بیش از ۲۱ درصد رشد درآمدزایی داشت و با ۱۱ هزار و ۱۹۷ میلیارد تومان فروش به متوسط ماهانه ۹۳۳ میلیارد تومانی دست پیدا کرد.
بیشترین میزان فروش ماهانه شرکت پتروشیمی خارک در سال ۱۴۰۰ به دی ماه با هزار و ۳۴۹ میلیارد تومان درآمد عملیاتی تعلق گرفت و در سال ۱۴۰۱ با هزار و ۶۸۰ میلیارد تومان به بهمن ماه تعلق داشت و مرداد ماه ۱۴۰۱ با ۱۵۵ درصد بیشترین میزان افزایش فروش به نسبت ماه مشابه در سال قبل را به خود اختصاص داد.
اعتیاد اقتصاد ایران به تورم
شرکت پتروشیمی خارک در هشت ماهه طی شده از سال جاری نشان داده که عملکردی مشابه به نسبت هشت ماهه ابتدایی سال قبل در زمینه درآمدزایی داشته است. این شرکت تا انتهای آبان ماه امسال ۸ هزار و ۴۰ میلیارد تومان فروش داشته که به نسبت فروش ۶ هزار و ۸۶۳ میلیارد تومانی هشت ماهه ابتدایی سال ۱۴۰۱ رشد ۱۷ درصدی و به زبان دیگر، افزایش هزار و ۱۷۷ میلیارد تومانی داشته است. در این هشت ماهه، بیشترین میزان فروش به مهر ماه با هزار و ۴۴۲ میلیارد تومان تعلق گرفته و بیشترین افزایش فروش ماهانه نسبت به ماه مشابه در سال قبل نیز به مرداد ماه با ۹۳ درصد رشد تعلق گرفته است.
سقوط حاشیه سودخالص پتروشیمی خارک
شرکت پتروشیمی خارک در سالهای قبل با حاشیه سود ناخالص فصلی ۴۲ درصدی و حاشیه سود خالص ۳۴ درصدی سودآوری میکرد. شخارک در تابستان امسال شاهد ریزش شدید حاشیه سود خالص خود بود که نمونه مشابه آن آخرین بار در زمستان ۱۴۰۰ اتفاق افتاده بود.
شرکت پتروشیمی خارک با ثبت حاشیه سود خالص ۱۴ درصدی در تابستان نشان داد که ۲۰ درصد به نسبت متوسط این معیار در فصلهای دو سال گذشته ریزش داشته و حتی نسبت به حاشیه سود خالص تابستان سال قبل با افت ۸ درصدی مواجه است.
شخارک در تابستان امسال سود خالص ۳۹۵ میلیارد تومانی به ثبت رساند که ۲۵ درصد کمتر از تابستان سال قبل بود. کاهش سودخالص تابستان درحالی اتفاق افتاد که درآمدزایی این شرکت در تابستان امسال ۱۷ درصد بیشتر از تابستان ۱۴۰۱ بوده است. عملکرد بهار امسال این مجموعه نیز با ۱۷ درصد سوداوری کمتر به نسبت بهار سال قبل همراه بوده است.