به گزارش رصد روز ، محمدباقر قالیباف در دومین روز نظارت میدانی خود در استان سیستان و بلوچستان در دیدار با امام جمعه زاهدان و نماینده ولی فقیه، عضو مجلس خبرگان رهبری، علما و روحانیون اهلسنت و تشیع این استان، ضمن تقدیر از مهماننوازی مردم سیستان و بلوچستان عنوان کرد: یکی از مشکلاتی که امروز کشور با آن درگیر است، مسئله تحریم است که نمیتوان منکر آن شد، تحریم امروز حتی از تحریم دوران دفاع مقدس نیز متفاوتتر است، بهویژه طی دو تا سه سال اخیر با اقدامات مستکبرانه آمریکا، شرایط نسبت به گذشته بسیار متفاوت شده است.
رئیس مجلس شورای اسلامی تأکید کرد: طی سه دهه اخیر که در سطوح مختلف کشور توفیق خدمت داشتهام، با افراد متخصص بیطرفی در ارتباط بودم که موضوعات را بهصورت تخصصی مورد بررسی قرار دادهاند. یکی از موضوعاتی که مورد بررسی قرار گرفته حتی در مجمع تشخیص مصلحت نظام نیز ارائه شد، موضوع تأثیر تحریم بهویژه در حوزه نابسامانیهای اقتصادی است که حاصل این تحقیق نشان میدهد ۷۰ درصد نابسامانیهای اقتصادی ناشی از ضعف مدیریت در حوزه داخل و ۳۰ درصد مشکلات اقتصاد تحت تأثیر تحریمهاست.
وی با بیان اینکه “من نیز چنین اعتقادی دارم” تصریح کرد: مهمترین مشکل امروز کشور چالش مدیریتی است و باید در نظر داشت که با بهکارگیری ظرفیتهای کشور میتوان بسیاری از مشکلات را حل کرد.
قالیباف با یادآوری اینکه استان سیستان و بلوچستان نیز ظرفیتهای بسیار مختلفی در حوزههای دریا، شیلات، تبادلات تجاری، معادن و گردشگری دارد، اظهار کرد: در همه این حوزهها میتوان با استفاده از ظرفیتهای استان، بسیاری از مشکلات را حلوفصل کرد. مردم این منطقه نیز بسیار مهربان، صابر و شاکر هستند.
رئیس قوه مقننه کشورمان افزود: در حوزه خدمات شهروندی بهویژه در بخش آموزش و پرورش و بهداشت، شاخصهای استان در قیاس با سایر نقاط کشور غیرقابل قبول است، البته این شاخصها نسبت به سالهای ۵۶ و ۵۷ بسیار رشد داشته است، بهطور نمونه؛ زمانی در منطقه دشتیاری مجموعاً تعداد ۵۰ دانشآموز مشغول به تحصیل بودند، اما امروز شاهد تحصیل چندین هزار دانشآموز و حتی دانشجو در این منطقه هستیم.
وی یادآور شد: با وجود استعدادهای درخشانی که در استان وجود دارد، ولی بهدلیل همان چالش مدیریتی که عنوان شد، بسیاری از استعدادهای استان شکوفا نشده است، حتی با وجود تزریق بودجه، اما از ظرفیتها استفاده نشده و شرایط به حال مردم فرقی نکرده است.
قالیباف تأکید کرد: نکته قابل توجه دیگر این است که متأسفانه رویکرد ما امروز فاصله گرفتن از مردم شده است، در حالی که این مسئله یکی از نقاط قوت برجسته در اوایل انقلاب بود و مردم در تمامی امور مشارکت معناداری داشتند، ولی امروز مردم در اداره جامعه نقش حداقلی دارند. در حوزه اقتصاد و سیاست مردم فقط در شرکت در انتخابات مشارکت خود را نشان میدهند و در حوزه فرهنگی و اجتماعی نیز اشکالات جدی به موانع جلوگیری از مشارکت مردم وارد است.
در دفاع مقدس با حضور مردم، جبههها فرماندهی شد
رئیس مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: این در حالی است که پیروزی انقلاب اسلامی بهدست خود مردم شروع شد و نهایتاً به سرانجام رسید و فقط رهبری در رأس آن نقشی تعیینکننده و بسزا داشت، حتی با وجود ارتش و سپاه، دوران دفاع مقدس نیز با حضور مردم، جبهههای جنگ فرماندهی شد و به موفقیت رسید، حتی در حوزه نظامی نیز که امروز جزو ۵ قدرت بزرگ نظامی دنیا بهشمار میآییم، علت موفقیت ما حضور مردم در این عرصه است.
وی با ابراز اینکه متأسفانه مشارکت مردم در حوزه اقتصاد تنها حدود ۲۰ درصد بوده و ۸۰ درصد اقتصاد کشور دولتی است، اضافه کرد: این مسئله آسیبهای بسیاری از جمله مفاسد اقتصادی، بهرهبرداری پایین و آسیبهای دیگری بههمراه داشته است که باید در این حوزه تغییر رویکرد داشته باشیم، حتی در صحیفه امام خمینی(ره) به این موضوع تأکید شده است که “هر کجا مردم میتوانند کاری را انجام دهند، دولت دخالت نکند”، اما امروز کاملاً بهعکس عمل میشود.
قالیباف با تأکید بر اینکه “در مجلس یازدهم مصمم هستیم به دو موضوع مردممحوری و مدیریت جهادی توجه ویژه داشته باشیم”، تأکید کرد: اولویت در مجلس یازدهم مسائل اقتصادی در حوزه مدیریتی است و این مجلس در بخش نظارت کاملاً جدی خواهد بود و اولویت خود را بین بحث تقنین و نظارت، بحث نظارت قرار داده است.
رئیس قوه مقننه کشورمان با اشاره به نظارت میدانی امروز خود از پروژه ۴۶هزارهکتاری آبرسانی به زمینهای زراعی زابل، تصریح کرد: در همین پروژه شاهد بودیم که ایرادات جدی وجود داشت و حق با مردم بود، در این راستا مطالعات دقیقی حداقل از ۴۰ روز گذشته با مشورت کارشناسان صورت داده بودیم و دیدید که حرف ما نیز دقیقاً همان حرف مردم بود و این نمونه تنها یکی از موضوعاتی بود که روی آن کار کرده بودیم.
وی با تأکید بر اینکه “رسیدگی به مسائل مناطق محروم و اقشار مستضعف در اولویت ما قرار دارد”، گفت: بر همین اساس، حوزه نظارت میدانی اولویتبندی و از مناطق محروم و کمتربرخوردار آغاز شد.
قالیباف همچنین با تأکید بر اینکه “تمام تلاش ما این است در چارچوب اختیارات مجلس شورای اسلامی، توقع، انتظار و امیدی را که بین مردم ایجاد شده است پاسخگو باشیم”، یادآور شد: مقام معظم رهبری نیز این مجلس را مجلس امید و انتظار دانستند و ما باید پاسخگوی این انتظارات باشیم.
رئیس مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه نگاه مجلس همراه با محرومیتزدایی از مناطق کمتربرخوردار کشور است، ادامه داد: در این راستا علاوه بر نظارت بر ظرفیتهای دولتی و بهکارگیری حداکثری این ظرفیتها، از توان نیروهای جهادی که سالهاست با این بچهها سروکار دارند، استفاده خواهیم کرد. کار بچههای جهادی، برکت عجیبی دارد و بهیادگار میماند.
وی رسیدگی به وضعیت بازارچهها و مسائل مرزی استان را از دیگر اولویتهای استان برشمرد و گفت: حتماً این اعتقاد را داریم که مرزنشینان باید بتوانند معیشت خود را از مرز و پایانهها تأمین کنند، با همین نگاه در سال ۸۱ نیز به این استان آمدم و موضوع فعالیتهای مرزی را دنبال کردم، امروز نیز چنین اعتقادی را داریم.
قالیباف افزود: نهایتاً تا خردادماه ۱۴۰۰ مسیری را در مجلس طی خواهیم کرد که با نصب تجهیزات و امکانات مرزی، سرعت تبادلات اقتصادی در مرز استان ارتقا یابد و این حوزه ساماندهی شود.
نظارت مجلس مقطعی نخواهد بود
رئیس نهاد قانونگذاری کشورمان اظهار کرد: همچنین در نظر داریم در برنامه هفتم توسعه که مربوط به سالهای ۱۴۰۱ تا ۱۴۰۵ است، موضوعات زیرساختی از جمله توسعه فرودگاهها، راهآهن و راههای بینشهری استان دستخوش تحول شود، چرا که توسعه سیستان و بلوچستان و ارتباط استان با دنیا از طریق چابهار نهتنها برای کل کشور اثرگذاری دارد، بلکه آسیای میانه را نیز تحت تأثیر قرار خواهد داد.
وی با تأکید بر اینکه “انتظار دارم هر ۶ ماه در استان چنین احساسی بهوجود بیاید که تغییری صورت گرفته است”، گفت: نظارت ما بهصورت مقطعی نخواهد بود و قطعاً تداوم خواهد داشت تا سیاستگذاریها بهصورت کوتاهمدت و بلندمدت به نتیجه برسد.
تسنیم