آزادسازی منابع ارزی ایران در هاله‌ای از ابهام باقی ماند

حدود 6 ماه از زمانی که دولت سیزدهم مدعی آزادسازی منابع ارزی ایران در کره جنوبی و واریز شدن این پول به شعب بانک‌های ایرانی در قطر شد، می‌گذرد. با این حال نه تنها تاکنون این منابع وارد کشور نشده است، بلکه طبق اظهارات اخیر حسین امیرعبداللهیا...

به گزارش رصد روز، حدود ۶ ماه از زمانی که دولت سیزدهم مدعی آزادسازی منابع ارزی ایران در کره جنوبی و واریز شدن این پول به شعب بانک‌های ایرانی در قطر شد، می‌گذرد. با این حال نه تنها تاکنون این منابع وارد کشور نشده است، بلکه طبق اظهارات اخیر حسین امیرعبداللهیان، وزیر امروز خارجه کشور، آینده این منابع نیز در هاله‌ای از ابهام قرار دارد.

این در حالیست که دولت سیزدهم در ماه‌های گذشته، آزادسازی ۶ میلیارد دلار از منابع ارزی بلوکه شده کشور را دستاوردی بزرگ برای خود برمی‌شمرد اما با به سرانجام نرسیدن این موضوع، باید دید که دولتمردان چه واکنشی به انتقادات و پرسش‌های پیرامون آن خواهند داشت.

ایران منتظر زمان مناسب است!
وزیر امروز خارجه کشور در حاشیه سفر به نیویورک، با شبکه ABC NEWS به گفتگو پرداخت و بخشی از این گفتگو نیز به موضوع آزادسازی منابع ارزی بلوکه شده ایران اختصاص یافت.

امیرعبداللهیان در پاسخ به سوال مجری این شبکه درباره دسترسی ایران به این منابع و شیوه استفاده از آن، توضیح داد: «ما توافقی کردیم و واسطه این توافق دولت قطر بوده است. در مسیر درست خودش پیگیری می‌کنیم که بتوانیم از این منابع و دارایی‌هایمان استفاده کنیم. اگر طرف آمریکایی در تعهد خودش با هر توجیهی بدقولی بکند و بدعهدی قبلی خودش را تکرار کند، شرایط را سخت‌تر می‌کند و دیوار بی‌اعتمادی بین تهران و واشنگتن بلندتر خواهد شد.»

وی همچنین تاکید کرد که ایران منتظر زمان مناسب است و تست می‌کند که آیا این دارایی‌ها به راحتی مورد استفاده کشور قرار می‌گیرند یا با بدعهدی آمریکا مواجه شده‌اند.

واکنش همتی به اظهارات وزیر امور خارجه
پس از توضیحات وزیر امور خارجه، عبدالناصر همتی، رئیس اسبق بانک مرکزی و از منتقدان اصلی دولت، با انتشار متنی در فضای مجازی به این اظهارات واکنش داد و با طعنه به دولت سیزدهم نوشت: « مگر ۶ ماه پیش بعد از دو سال تعلل، آن را با عجله و در بدترین نرخ تبدیل و با افتخار آزاد نکردید؟ شما چرا به آمریکا اعتماد کرده و با انتقال ذخایر، یک میلیارددلار را از دست دادید؟»

سرنوشت منابع ارزی آزاد شده ایران به کجا می‌رسد؟
به نظر می‌رسد که این یک میلیارد دلاری که همتی به آن اشاره کرده، همان مبلغی است که به گواه کارشناسان، به واسطه مسیر پیچیده انتقال این منابع به ایران، تلف شد. در واقع، در حالی که گفته می‌شد که ارزش منابع ارزی ایران نزد کرده جنوبی بیش از هفت میلیارد دلار است، خبرها از واریز ۶ میلیارد دلار به حساب بانک‌های ایرانی در قطر حکایت داشتند.

از سویی دیگر نیز در این مدت ابهامات فراوانی درباره نحوه استفاده از این منابع نیز وجود داشته است. در حالی که مقامات ایرانی ادعا می‌کردند که دسترسی تمام و کمال به منابع دارند، طرف آمریکایی مدعی بود که این ارزها تنها به منظور واردات کالاهای اساسی و بشردوستانه قابل استفاده هستند. حالا البته به نظر می‌رسد که هر نوع استفاده از این ارز در ابهام قرار دارد و مشخص نیست که سرنوشت این منابع به کجا خواهد رسید.

برای عضویت در کانال رصد روز کلیک کنید

مطالب مرتبط

آخرین اخبار