رئیس هیئتمدیره بانک صادرات ایران در جمع بازرسان و حسابرسان این بانک گفت: با نظارت مستمر و هدفمند با هدف اصلاح چرخههای معیوب، بازرسان و حسابرسان میتوانند موتور محرکه فعالیتهای موثر و رو به جلوی بانک باشند.
به گزارش رصد روز ، به نقل از روابطعمومی بانک صادرات ایران، یاسر مرادی در اختتامیه همایش بازرسان و حسابرسان بانک در اصفهان، با یادآوری اولویتهای تبیین شده برای دستیابی به اهداف بانک گفت: اولین نکته این است که بانک صادرات ایران به عنوان بانک منابعی شناخته شده است و تا منابع بانک رشد نکند، ارتقای بانک تحقق نخواهد یافت. یکی از مهمترین راهبردها، تحقق بانکداری دیجیتال است.
وی افزود: امروز رشد حوزه فناوری اطلاعات بانک صادرات ایران، ضروری است و سرمایهگذاری در حوزه فناوری اطلاعات، چابکسازی و دستیابی به سهم بیشتر از بازار منابع از اولویتهای بانک صادرات ایران است.
مرادی از خرید و نصب دستگاههای جدید برای بهبود عملکرد درگاههای بانکداری الکترونیک و سیستم های شعب خبر داد و افزود: با ایجاد نئوبانک صادرات ایران، سامانههای موازی دیگر جمعآوری شده و این امکان فراهم میشود که بسیاری از خدمات بانکی حتی درخواست تسهیلات تا سقف ۲۰۰ میلیون تومان، به صورت غیرحضوری ارائه شده و شعب خلوتتر میشود و با کاهش فعالیت شعب، ادغام آنها با سرعت بیشتری در دستور کار قرار خواهد گرفت.
وی پیشرو بودن بانک صادرات ایران در حوزه چکنو را یادآور شد و گفت: با توجه به گردش وجوه در حوزه خدمات و پخش و همچنین سختگیریهای موجود در بخش پایانههای فروشگاهی، چکنو، ابزاری مفید، امن و در دسترس برای نقل و انتقال پول است.
رییس هیئتمدیره بانک صادرات ایران با بیان این پرسش که امروز در بانک صادرات ایران با چه ریسکهایی مواجه هستیم، گفت: کلیه کارکنان خط اول دفاعی بانک هستند ضمن اینکه کنترل مالی، مدیریت ریسک، بازرسی و تطبیق در خط دوم و در خط سوم حسابرسی داخلی مستقر است.
وی ریسک نقدینگی را نیز مورد اشاره قرار داد و افزود: بانک صادرات ایران از گذشته مبتنی بر بانکداری خرد بوده و نمیتوان از بانکداری خرد در این بانک خدماتی عدول کرد.
مرادی بازرسان را چشمان تیزبین بانک عنوان کرد و خطاب به آنها گفت: اگر بخواهیم جایگاه واقعی بانک صادرات ایران را به عنوان یکی از بزرگترین و خوشنامترین بانکهای کشور که کارکنانش به عنوان نماد سختکوشی، تخصص و حسن خلق هستند، به دست بیاوریم، نیاز به یک جهش جدی در پیشبرد برنامههای کلان بانک صادرات ایران داریم.
وی با اشاره به اهمیت نقش حسابرسان و بازرسان در جذب منابع بانک گفت: امروزه به دلیل دشواریهای معیشتی، شرایط به مردم سخت میگذرد اما به هیچ وجه نباید بذر ناامیدی در جامعه بپاشیم و در این میان نقش بازرسان و حسابرسان در جلوگیری از توزیع ناعادلانه منابع در پرداخت تسهیلات از طریق به کارگرفتن سیاستهای درست، بسیار موثر است.
مرادی با بیان اینکه پذیرش مسئولیت در شرایط فعلی به سختی صورت میگیرد، گفت: حتی در مواردی با فرار از مسئولیت روبرو هستیم لذا نباید انگیزه مدیران دچار خدشه شود. کسی که برای اعتلا و ارتقای بانک مسئولیت قبول میکند و میجنگد، باید ضمن انجام نظارت بر کار او، با برخورد منطقی، معقول و انگیزشی مواجه شود. برخورد قهری و سلبی با سوء جریانهای ناخواسته به برند بانک و اقتصاد کشور لطمه میزند، لذا باید با اجتهاد صحیح بازرسان و حسابرسان، برخورد منطقی با این پدیدهها صورت گیرد و از برخورد قهری و سلبی اجتناب شود.
وی افزود: نظارت باید فرآیندی و سیستمی باشد. با آسیبشناسی فرآیندها، باید پیشنهادهای متعددی برای اصلاح فرآیندهای بانک تهیه و به مدیران بانک ارائه شود. با اصلاح فرآیندها میتوان به جای برخورد انفرادی با متخلفان، از بروز مشکلات زیادی جلوگیری کرد. از این رو پیشنهادهای تخصصی بازرسان و حسابرسان در این زمینه بسیار ارزشمند و کارگشا است.
وی در پایان تأکید کرد: امروز، بازرسان و حسابرسان هم به عنوان تکهای از پازل پیشرفت بانک لازم است در راستای اهداف کلان ترسیم شده برای ارتقای جایگاه بانک صادرات ایران در خدمترسانی به مردم نقش ایفا کنند و در واقع کمک و یار مدیران باشند و ضمن برخورد مناسب با تخلف متخلفین، راهکارهای نوین اصلاحی را به مدیران ارشد سازمان ارائه کنند به نحوی که همکاران خدوم و موثر بانک، واحدهای نظارتی را در کنار خود احساس کنند.