به گزارش اختصاصی رصد روز ، با انتشار صورتهای مالی بانکها و مؤسسات اعتباری در نه ماهه سال جاری چیزی که خیلی زیاد مورد مداقه گویی کارشناسان قرار گفت کسب درآمدهای قابل توجه از محل مبادلات ارزی بانکها بود. این موضوع سبب شد تا جریانی در فضای مجازی با عنوان نقش بانکها در افزایش نرخ ارز به راه بیفتد و بسیاری از کارشناسان حوزه مالی در این باره اظهار نظر کردند. افزایش نرخ ارز بدون شک در افزایش دارایی بانک و قیمت سهام آن مؤثر است اما چیزی که باید در این میان مورد توجه قرار گیرد این است که چه افردی از این کار سود می برند و چه گروهی متضرر می شوند؟ شبکه های ارز فردایی و دلالان آن که بخشی از آنها از مشتریان دانه درشت برخی از بانکها هستند در افزایش نرخ ارز نقش پر رنگی ایفا می کنند به این منظور بانک مرکزی محدودیت تراکنشهای بانکی را وضع کرد تا با کاهش سرعت گردش پول از افزایش تورم تا حدودی جلوگیری شود اما عملاً در بسیاری از بانکها این اتفاق نیفتاد.
حجم قابل توجه درآمدهای ارزی بانکهای مختلف مؤید این موضوع است که این مسئله نیازمند بازنگری جدی و نظارت متمرکزتری است. در بررسی های بعمل آمده در خصوص حجم درآمدهای ارزی بانکها و مؤسسات اعتباری بانک ایران زمین تنها بانک نه ماهه سال جاری بود که از محل مبادلات ارزی درآمدی را برای خود ایجاد نکرد و من حیث مجموع کلیه درآمدهای بانک ایران زمین مربوط به اهم فعالیتهای بانکی بود.
از مجموع ۳۴.۶۶۵ میلیارد ریال درآمدهای بانک ایران زمین درآمدهای ارزی هیچ نقشی در ثبت این رقم نداشته که این موضوع برای سایر بانکها نیز می تواند مورد نظر باشد. این مسئله که از آن می توان به دستگیری از نظام ارزی کشور تعبیر کرد نقش خوبی در کنترل نرخ ارز خواهد داشت اما اینکه تنها یک بانک در کشور به این کار اقدام می کند این سؤال را مطرح خواهد کرد که آیا همراهی سایر بانکها در این بخش نتایج بهتری را رقم نخواهد زد؟