اخیراً بانک مرکزی در جهت حمایت از پرداخت تسهیلات خرد ۶ اقدام را در دستور کار قرار داده و این در حالیست که بررسی ها نشان می دهد بانک صادرات پیش از این اقدام از سمت بانک مرکزی، در زمینه تسهیل گری پرداخت تسهیلات خرد و قرض الحسنه همواره پرچمداری کرده است
به گزارش اختصاصی رصد روز، مروری بر گزارشات چندساله اخیر شبکه بانکی نشان می دهد که یکی از مهمترین مطالبات مردم تسهیل فرآیند اعطای وام توسط بانکهاست. هرچند که طی یکی دوسال گذشته اقداماتی در این زمینه صورت گرفته اما همچنان نارضایتی ها زیادی در این خصوص وجود دارد که تا مرتفع شدن همه آنها انتظار می رود که مدیران بانکی با راهبردی مناسب که متناسب با شرایط بودجه ای بانکها باشد در تسهیل هرچه بیشتر پرداخت تسهیلات خرد مردم را یاری کنند.
این موضوع محور یکی از مهمترین مطالبات نمایندگان مجلس از شبکه بانکی را طی چندسال گذشته تشکیل می دهد و برخی از نمایندکان معتقدند که وامهای خرید و اجاره مسکن، وام ازدواج و… به سختترین شکل ممکن به متقاضیان پرداخت میشود چراکه بانکها از سیاست و رویه واحدی تبعیت نمیکنند بانک مرکزی نیز در اقدامی قابل به منظور تشویق شبکه بانکی در اعطای تسهیلات خرد معیاری تحت عنوان «سهم بانکها در زمینه تأمین مالی خرد» در ترازنامه بانکها ایجاد کرد.
توجه به این موضوع ضروری می نماید که بنا به گفته معاون نظارت بانک مرکزی تسهیلات خرد بانکها مطالبات غیر جاری کمتری نسبت به مطالبات غیرجاری کلان دارند.
بانک صادرات که تا پیش از دستورالعمل بانک مرکزی همواره یکی از پرچم داران پرداخت تسهیلات قرض الحسنه بود و از حیث پرداخت این تسهیلات همیشه جزو پهار بانک اول کشور محسوب می شود علاوه بر اینکه آمار قابل قبولی در پرداخت تسهیلاتی مانند وام ازدواج و فرزندآوری را از خود بجا گذاشته بلکه با تسهیل گری در زمینه پرداخت مطالبات و بخشش جریمه های دیرکرد در ماههای گذشته موفق شد تا بخشی زیادی از مطالبات غیرجاری خود را وصول کند.
بانک صادرات که در شرایط فعلی اقتصادی جدا از پرداخت تسهیلات عمومی و اختصاصی به مردم و بنگاهها تسهیلات تکلیفی زیادی را نیز به بخش های مختلف پرداخت کرده شرایط ویژه ای را برای پرداخت تسهیلات خرد در نظر گرفته است. اعتبار سنجی به شیوه های جدید در بانک صادرات و همچنین تسهیل گری در زمینه وثایق سبب خواهد شد تا بانک صادرات از حیث پرداخت تسهیلات خرد مانند گذشته نمایش قبال قبولی را ارائه کند به گفته سید ضیاء ایمانی مدیرعامل بانک صادرات این بانک با عملیاتی کردن دستورالعمل تسهیلگری وثایق تسهیلات خرد، امکان پرداخت تسهیلات بدون ضامن و با انتخاب وثایق توسط مشتری، برای متقاضیان دارای رتبه اعتباری برتر را فراهم کرده است.
بررسی ها نشان میدهد که مانده تسهیلات قرض الحسنه بانک صادرات در پایان تیرماه سال جاری بیش از ۶۱۸ هزار و ۷۳۳ میلیارد ریال بوده که نسبت به مدت مشابه سال قبل رشد ۷۱ درصدی داشته که این مسئله نشانگر اهمیت تسهیل گری در پرداخت تسهیلاتی این چنین در بانک صادرات است.
برای عضویت در کانال رصد روز کلیک کنید