به گزارش رصد روز، در روز یکشنبه، خاویر مایلی از حزب آزادیخواه به عنوان رئیس جمهوری جدید آرژانتین انتخاب شد. مایلی در گذشته در مورد بیت کوین رویکرد مثبتی داشته است و قیمت دارایی کریپتو با قبول شکست رقیب مایلی در دور دوم انتخابات از مرز ۳۷۰۰۰ دلار عبور کرده و به حدود ۳۷۵۰۰ دلار افزایش یافت. خاویر مایلی، یک چهره پوپولیست که خود را یک آنارکو-کاپیتالیست و آزادیخواه مینامد، در آرژانتین و در میان وفاداران به ارزهای دیجیتال حامیان زیادی پیدا کرده است که تا حدی به خاطر پیشنهادهای اقتصادی رادیکال خود مانند حذف بانک مرکزی این کشور است.
مایلی با ارزهای رمزنگاری شده، به ویژه محبوبترین آنها، بیتکوین، رفتار دوستانهای دارد. از این رو نتیجه انتخابات توسط طرفداران بیتکوین در سراسر جهان مثبت ارزیابی شد. در مصاحبهای با روزنامه آرژانتینی کلارین، او علیه بانکهای مرکزی و سیاستمداران ابراز انزجار کرد و افزود که بیت کوین واکنش طبیعی در برابر «کلاهبرداری بانکهای مرکزی» است.
او گفت: «آنچه بیتکوین نماینده آن است، بازگشت پول به سازنده اصلی آن یعنی بخش خصوصی است.»
این اقتصاددان ۵۳ ساله ممکن است با بیتکوین دوست باشد، اما مانند نایب بوکله، رئیس جمهوری السالوادور در سال ۲۰۲۱، از تبدیل آن به ارز قانونی حمایت نمیکند. مایلی گفته است که قصد دارد اقتصاد آرژانتین را دلاری کند تا با تورم بیش از ۱۴۰ درصدی که این کشور آمریکای جنوبی با آن مواجه است مبارزه کند.
با این حال، برخی از چهرههای شاخص ارزهای دیجیتال به رئیس جمهوری منتخب تبریک گفتهاند، از جمله مایکل سیلر، بنیانگذار مایکرو استراتژی و آرتور هیز، بنیانگذار صرافی ارز دیجیتال بیتمکس.
همزمان مت ماکسیمو، مدیر دارایی صندوق سرمایهگذاری گری اسکیل، در مورد تأثیر احتمالی پیروزی مایلی نوشت: «تحقیقات گری اسکیل این را گامی معنادار به جلو برای پذیرش کریپتو میداند، زیرا بیتکوین به سمت ایفای نقش خود بهعنوان یک ابزار مبادله فوقمستقل برای تسریع در یک سیستم مالی در دسترستر و فراگیرتر نزدیکتر میشود.»
در حالی که دیدگاه های آزادیخواهانه مایلی در مورد اقتصاد در میان آرژانتینیها محبوبیت پیدا کرده است، مواضع رادیکال این سیاستمدار در مورد مسائل دیگر باعث نگرانی و بیمیلی شدن دیگران شده است. مایلی فعالانه با آموزش جنسی و اهداف فمینیستی مخالفت کرده است و گفته است که انسانها عامل تغییرات آب و هوایی جهانی نیستند، که در تضاد با اجماع علمی تقریباً متفق القول است.