بیمه این گروه از بازنشستگان رایگان شد

مرتضوی، وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی: میلیون نفر بیمه شده اصلی داریم و تقریبا ۶ میلیون نفر نیز بازنشسته داریم. به گزارش رصد روز، به منظور ارتقاء خدمات رفاهی در بخش درمان و کاهش هزینه‌های درمانی برای بازنشستگان امکان بهره‌مندی از  بیمه ب...

مرتضوی، وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی: میلیون نفر بیمه شده اصلی داریم و تقریبا ۶ میلیون نفر نیز بازنشسته داریم.

به گزارش رصد روز، به منظور ارتقاء خدمات رفاهی در بخش درمان و کاهش هزینه‌های درمانی برای بازنشستگان امکان بهره‌مندی از  بیمه بازنشستگان وجود دارد. خدمات بیمه بازنشستگان به صورت جبران بخشی از هزینه‌های درمانی بیمه شدگان است.صندوق بازنشستگی برای جبران و پرداخت بیشتر هزینه های درمان به  بازنشستگان طرح تکمیلی بیمه بازنشستگان را اجرایی کرده است.بسیاری از بازنشستگان از این طرح ناراضی هستند و معتقدند بیمه بازنشستگان از کارایی لازم برخوردار نیست. در ادامه به آخرین خبر از بیمه بازنشستگان می پردازیم.

مرتضوی، وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی بیان کرد: تمام بیمه شدگان تامین اجتماعی در مراکز تامین اجتماعی، درمانشان در سه سطح و هزینه داروهایشان رایگان است.

در باقی مراکز درمانی، ۱۰ درصد هزینه گرفته میشود.

برای بیماران بالای ۶۵ سال، چه در بیمارستان های تامین اجتماعی و چه در باقی مراکز درمانی، هزینه درمان رایگان است.

بسیاری از کارمندان برای انجام امور مربوط به بازنشستگی در صندوق‌های مختلف بیمه‌گر دچار مشکل بودند زیرا قانونی که اجازه دهد سوابق بیمه در صندوق‌های مختلف تجمیع شود وجود نداشت و این امر برای بیش از ۳میلیون نفر مشکل ایجاد کرده‌بود.

این قانون چندی پیش در مجلس اصلاح شد. نکته مهم در اصلاح این قانون این بود که بیمه شدگان دیگر نیاز ندارند برای به روزرسانی سوابق بیمه ای و یا انتقال بیمه مبالغ حق بیمه را به نرخ روز پرداخت کنند. این امر را می‌توان یکی از قوانین موثر مجلس برای مردم دانست. صندوق‌های دولتی و غیردولتی عمومی همگی مشمول این قانون می‌شوند. این قانون بیشترین گره را از کار کارمندانی باز می‌کند که ارتباطشان با سازمان متبوع قطع شده ، یا به هر دلیل انفصال دائم از خدمت خورده ، اخراج شده و یا بازخرید کرده و یا حتی تبدیل وضعیت داشته‌اند.

دبیر اجرایی خانه کارگر قزوین گفت: کمبود نیرو باعث شده برخی داروخانه‌های تامین اجتماعی قزوین مسئول فنی نداشته باشند و علوم پزشکی هم اخطار داده که چون داروخانه‌های تأمین اجتماعی مسئول فنی ندارند، سهمیه‌ی دارو به آن‌ها تعلق نگیرد. این چه کاری است؟ چرا همیشه مشکلات بر سر بیمه‌شدگان سازمان تأمین اجتماعی آوار می‌شود؟

عیدعلی کریمی (دبیر اجرایی خانه کارگر قزوین) در اعتراض به سیاستهای سازمان تامین اجتماعی گفت: مدیرعامل سازمان تأمین اجتماعی دستور بستن داروخانه‌های شبانه روزی درمانگاه‌های تأمین اجتماعی را داده‌‍اند. بستنِ داروخانه‌های شبانه روزی باعث می‌شود کارگران و بازنشستگانی که شب به دارو نیاز پیدا می‌کنند، مجبور شوند هزینه‌ی دارو را آزاد پرداخت کنند.

وی افزود: ممکن است هزینه‌ی این داروها به قدری بالا باشد که فرد نتواند آن دارو را تهیه کند. این اقدامات بازی با جان مردم است. ما از رئیس سازمان تامین اجتماعی و وزیر کار می‌خواهیم این دستور را لغو کنند.

وی در ادامه با اشاره به کمبود نیرو در داروخانه‌ها گفت: کمبود نیرو باعث شده برخی داروخانه‌های تامین اجتماعی قزوین مسئول فنی نداشته باشند و علوم پزشکی هم اخطار داده که چون داروخانه‌های تأمین اجتماعی مسئول فنی ندارند، سهمیه‌ی دارو به آن‌ها تعلق نگیرد. این چه کاری است؟ چرا همیشه مشکلات بر سر بیمه‌شدگان سازمان تأمین اجتماعی آوار می‌شود؟

کریمی گفت: آیا جذب نیروی فنی خیلی سخت است که دستورِ قطع کردنِ سهمیه‌ی دارو می‌دهند؟! ما به مدیرعامل تامین اجتماعی می‌گوییم هر چه سریع‌تر مسئول فنی برای داروخانه‌های تأمین اجتماعی قزوین جذب کند تا بیمه‌شدگان دچار مشکل نشوند.

دبیر اجرایی خانه کارگر قزوین گفت: مشکل دارو بدونِ این دستورالعمل هم وجود دارد و با این دستورها مشکلات بیشتر می‌شود. این درحالیست که کارگران و بازنشستگان بارها هزینه‌ی بیمه پرداخت می‌کنند اما جایی که باید نمی‌توانند از آن استفاده کنند.

این فعال کارگری گفت: کارگران و بازنشستگان با وجود داشتنِ بیمه تأمین اجتماعی و بیمه تکمیلی بخش زیادی از هزینه‌ی درمان را خود پرداخت می‌کنند.

کریمی گفت: ما در قزوین دو بیمارستان و شش درمانگاه نیم‌بند تأمین اجتماعی داریم. آزمایشگاه یکی از درمانگاه‌ها تعطیل شده است. چرا باید این اتفاق بیفتد؟ چرا به جای اینکه اوضاع روز به روز بهتر شود، بدتر می‌شود؟!

وی با اشاره به بدهی دولت به سازمان تأمین اجتماعی گفت: سال گذشته ۹۰هزار میلیارد تومان برای سازمان تأمین اجتماعی در نظر گرفته شد اما این بدهی هنوز پرداخت نشده است. وقتی این بدهی‌ها پرداخت نمی‌شود، تأمین اجتماعی به همه جا بدهکار می‌شود؛ از داروخانه گرفته تا بیمارستان خصوصی همه از تامین اجتماعی طلب دارند و برای همین به کارگر و بازنشسته خدمات ارائه نمی‌دهند.

این فعال کارگری گفت: وزیر کار به دولت فشار بیاورد تا این طلب پرداخت شود. از طرفی مدیرعامل تامین اجتماعی به جای تعطیل کردن و برداشتنِ یک سری از خدمات، مشکلات را حل کند و بدهی را بگیرد.

کریمی تصریح کرد: ما اجازه نمی‌دهیم داروخانه‌های شبانه‌روزی تعطیل شوند. تامین اجتماعی نیز هر چه زودتر به فکر تامین نیروی فنی باشد تا سهمیه‌ی دارو قطع نشود.

تصمیم مجلس درباره وجوه سوابق بیمه قابل انتقال بین صندوق‌های بازنشستگی مشخص شد.

نمایندگان مجلس شورای اسلامی در جلسه علنی، گزارش شور دوم کمیسیون اجتماعی در مورد طرح نقل‌وانتقال سوابق بیمه یا بازنشستگی بین صندوق‌های بازنشستگی را که در جلسات قبلی به کمیسیون ارجاع شده بود بررسی کرده و ماده ۴ این طرح را به تصویب رساندند.

بر اساس ماده ۴ این طرح؛ صندوق مبداء مکلف است وجوه حق بیمه یا کسور بازنشستگی سال‌های قابل انتقال به صندوق مقصد را براساس آخرین نرخ سود اوراق مشارکت یک ساله اعلامی از سوی بانک مرکزی در زمان درخواست، محاسبه و به روزرسانی ‌نموده و به صندوق مقصد پرداخت نماید.

 

 

برای عضویت در کانال رصد روز کلیک کنید

مطالب مرتبط

آخرین اخبار