به گزارش رصد روز، کانال تلگرامی روزنامه فرهیختگان (ارگان مطبوعاتی دانشگاه آزاد و نزدیک به اصولگرایان) با انتشار تصویری از ناهید کیانی و وزیر ورزش، دلنوشتهای را با عنوان “دختر به مام وطن برگرد” خطاب به کیمیا علیزاده منتشر کرد.
در این متن این پیام آمده:
با این چند ثانیه ویدئو هم خندیدیم و هم گریستیم، خوشحال از پیروزی بزرگ ناهید کیانی دختر ایران که مورد تشویق مقامات ورزشی کشور قرار گرفته است و خشمگین از وضعیت خودساختهی کیمیاعلیزاده که هیچ کس نیست تا در پاریس در غم شکستش شریک باشد، بی وطنی درد بزرگی است دختر.
اما چرا رفتی؟ تو اینجا خط شکن بودی و احترام داشتی، برنز گرفتی و جایزه طلا به تو دادنت، وقتی مصدوم شدی vip درمان شدی، در سطح رییس جمهور و بالاتر جویای احوالت بودند و…اما…بگذریم.
دخترجان، این وطن پاینده و جاودان میماند، میتوان اعتراض داشت و همینجا ماند، مثل همین ناهید کیانی، کسی رخت چرک هایش را در حیاط همسایه نمیشورد، کیمیا، ماهی را هر وقت از آب بگیری تازه است!
کیمیا علیزاده زنوزی (زادهٔ ۱۹ تیر ۱۳۷۷ در ایران) تکواندوکار ایرانی تیم بلغارستان است. او در المپیک ۲۰۱۶ ریودوژانیرو با کسب مدال برنز در وزن ۵۷ کیلوگرم، تبدیل به نخستین زن ایرانی شد که در تاریخ ورزش ایران در بازیهای المپیک، برنده مدال شدهاست ؛ او هم اکنون یکی از دو زن تاریخ ورزش ایران در بازیهای المپیک. او با ۱۸ سال سن، جوانترین مدالآور تاریخ ایران و تاریخ کشورهای خاورمیانه در دورههای المپیک است. پیش از او ناصر گیوهچی در بازیهای المپیک تابستانی ۱۹۵۲ هلسینکی کمسنترین مدالآور ایران و نعیم سلیماناوغلو در بازیهای المپیک تابستانی ۱۹۸۸ سئول کم سن ترین مدال آور یک کشور خاورمیانه ای (ترکیه) بود.
علیزاده در تیر ۱۳۹۷ به عنوان پرچمدار کاروان ایران در بازیهای آسیایی ۲۰۱۸ انتخاب شد. اما به دلیل مصدومیت از حضور در بازیها کنارهگیری کرد. پس از این اتفاق، الهه احمدی تیرانداز ایرانی به عنوان پرچمدار کاروان ایران، جایگزین کیمیا علیزاده شد.
در ۱۸ دی ۱۳۹۸ برخی خبرگزاریها از بازنگشتن وی از سفر به کشور هلند خبر داده و اعلام کردند که وی در بازیهای المپیک تابستانی ۲۰۲۰ توکیو با پرچم کشور هلند بر روی شیاپ چانگ خواهد رفت. بنابر گزارش خبرگزاری رویترز، کیمیا علیزاده تابستان ۲۰۲۱ زیر پرچم سفید و بهعنوان یکی از اعضای تیم پناهندگان المپیک ۲۰۲۰ در این مسابقات شرکت میکند. علیزاده سرانجام در سال ۲۰۲۴ تابعیت و گذرنامه کشور بلغارستان را دریافت کرد و از این پس برای بلغارستان رقابت خواهد کرد.
در مهر ۱۳۹۸ بیبیسی، علیزاده را بهعنوان یکی از ۱۰۰ زن الهامبخش و تأثیرگذار سال ۲۰۱۹ برگزید. او در نخستین واکنش به وضعیت خود در ایران در پیامی اینستاگرامی نوشت: «من یکی از میلیونها زن سرکوب شده در ایرانم که سالهاست هر طور خواستند بازیام دادند.»
زندگی شخصی
کیمیا علیزاده زنوزی در ۱۹ تیر ۱۳۷۷ در کرج و در خانوادهای آذربایجانی زاده شد. مادرش اهل استان اردبیل و پدرش نیز اهل شهر زنوز شهرستان مرند است. کیمیا فرزند بزرگ خانواده است و یک برادر کوچکتر از خود دارد.
کیمیا علیزاده در ۳۱ مرداد ۱۳۹۷ با حامد معدنچی، والیبالیست پیشین، ازدواج کرد.
کیمیا علیزاده در اواخر تیر ۱۴۰۱ در یک پست اینستاگرامی خبر از طلاق خود و حامد معدنچی داد.
زندگی حرفهای
بازیهای آسیایی ۲۰۱۴
کیمیا علیزاده در سن نوجوانی به نام «پدیدهٔ تکواندو» شناخته میشد و مربیان تیم ملی ایران روی مدالآوری او در بازیهای آسیایی ۲۰۱۴ حساب کرده بودند. از علیزاده که آن موقع در وزن منهای ۶۲ کیلوگرم رقابت میکرد به عنوان یکی از طلاییهای کاروان ورزشی ایران یاد میشد. او برای حضور در بازیهای آسیایی ۲۰۱۴ به کرهجنوبی سفر کرد اما به دلیل سن کم و نداشتن کمینه سن قانونی برای حضور در بازیها که ۱۷ سال بود از حضور در بازیها محروم شد. فدراسیون تکواندو نسبت به این موضوع شکایت کرد اما مسئولان برگزاری مسابقات نپذیرفتند تا تغییرات در قوانین تکواندو علیزاده را از حضور در رقابتهای اینچئون ۲۰۱۴ بازدارد.