رسوب ۶۰ درصد از مانده وام‌ها و ۵۷ درصد از سپرده‌ها در تهران

بر اساس گزارش بانک مرکزی، مانده تسهیلات و سپرده های بانکی در پایان مهرماه امسال، به‌ترتیب 36.6 درصد و 35.8 درصد در مقایسه با مهرماه گذشته افزایش پیدا کردند و استان تهران، همچنان بخش قابل توجهی از آنها را به خود اختصاص داده است.

به گزارش رصد روز، بانک مرکزی در جدیدترین گزارش آماری خود از ارقام مانده تسهیلات و سپرده های بانکی، داده‌های این بخش را به تفکیک استان‌های کشور و تا پایان مهرماه ۱۴۰۳ به‌روزرسانی کرد. داده‌های این گزارشی حاکی از آن است که استان تهران همچنان با اختلافی چشمگیر در مقایسه با دیگر استان‌ها، دارای بیشترین رقم مانده تسهیلات و سپرده‌ در بانک‌های دولتی، خصوصی و همچنین موسسات اعتباری غیربانکی دارای مجوز از بانک مرکزی است.

در این گزارش ذکر شده که استقرار دفاتر بسیاری از شرکت‌ها و بنگاه‌های تولیدی سایر استان‌ها در استان تهران دلیل این اتفاق است؛ طوری که عمده فعالیت‌های بانکی این شرکت‌ها، اعم از سپرده‌گذاری در بانک و دریافت تسهیلات بانکی، از طریق دفاتر استان تهران آنها انجام می‌شود و همین باعث اختلاف شدید بانک‌های تهران و باقی شهرستان‌ها در اعطای وام و جذب سپرده شده است.

مانده تسهیلات و سپرده های بانکی

رشد ۳۶.۶ درصدی مانده وام‌های بانکی در مقایسه با مهرماه ۱۴۰۲

با استناد به داده‌های بانک مرکزی، رقم مانده وام‌های بانکی کشور در پایان مهرماه سال جاری به هشت هزار و ۶۷۰ هزار میلیارد تومان رسیده که مقایسه این رقم با مهرماه سال گذشته، حاکی از رشد ۳۶.۶ درصدی آن در این بازه زمانی ۱۲ ماهه است.

بررسی عملکرد بانک‌های هر استان در زمینه مانده وام نیز نشان می‌دهد در پایان مهرماه، استان تهران با رقم پنج هزار و ۲۱۲ هزار میلیارد تومانی، بیش از ۶۰ درصد از کل مانده تسهیلات شبکه بانکی را به خود اختصاص داد. در رده‌های بعد نیز استان‌های اصفهان، خرسان رضوی و خوزستان قرار گرفتند که مانده تسهیلات به‌ترتیب ۳۴۸ هزار میلیارد تومان، ۲۸۶ هزار میلیارد تومان و ۲۳۴ هزار میلیارد تومانی را ثبت کردند.

از سوی دیگر اما بانک‌های استان‌های کهگیلویه و بویراحمد با ۳۵ هزار میلیارد تومان و ایلام با ۳۷ هزار میلیارد تومان، دارای کمترین رقم مانده تسهیلات در میان استان‌های کشور بودند.

رسوب ۵۷ درصد از سپرده های بانکی در استان تهران

بخش دیگری از گزارش بانک مرکزی به رقم مانده سپرده‌ها در بانک‌ها اختصاص یافته که این سپرده‌ها شامل سپرده‌های ریالی و ارزی هستند. بر این اساس، در پایان مهرماه ۱۴۰۳ مانده سپرده‌ها در بانک‌های کشور، سه هزار میلیارد تومان، معادل ۳۵.۸ درصد، نسبت به دوره مشابه سال گذشته صعود کرد و معادل ۱۱ هزار و ۳۷۹ هزار میلیارد تومان رقم خورد.

بانک‌های استان تهران با جذب ۶ هزار و ۵۱۱ هزار میلیارد تومان سپرده، معادل ۵۷.۲ درصد از کل سپرده های بانکی، در این زمینه نیز پیشتاز بودند. همچنین استان اصفهان با ۵۱۵ هزار میلیارد تومان، خراسان رضوی با ۴۵۳ هزار میلیارد تومان و مازندران با ۲۸۳ هزار میلیارد تومان سپرده در بانک‌های خود، در رده‌های بعدی قرار گرفتند.

این در حالی است که کمترین سپرده‌گذاری در استان کهگیلویه و بویراحمد انجام شد و مانده سپرده های بانکی در این استان معادل ۳۰۸ هزار میلیارد تومان به ثبت رسید. خراسان شمالی و ایلام با ارقام ۳۶۵ هزار میلیارد تومان و ۳۶۶ هزار میلیارد تومانی نیز دیگر استان‌هایی بودند که کمترین سپرده را در بانک‌‌های خود جای دادند.

 

برای عضویت در کانال رصد روز کلیک کنید

مطالب مرتبط