سهامداران انتظار افزایش سود را داشته باشند؟

به گزارش رصد روز، همزمان با آغاز سال ۱۴۰۱ بورس روند صعودی را تجربه کرد و تحلیل کارشناسان اینگونه است که سرمایه‌گذاری در بازار سرمایه سودآور خواهد بود. شروع سال ۱۴۰۱ به نفع بورس بود و بازار سرمایه توانست جهش خوبی را پشت سر بگذارد. اغلب پرت...

به گزارش رصد روز، همزمان با آغاز سال ۱۴۰۱ بورس روند صعودی را تجربه کرد و تحلیل کارشناسان اینگونه است که سرمایه‌گذاری در بازار سرمایه سودآور خواهد بود.

شروع سال ۱۴۰۱ به نفع بورس بود و بازار سرمایه توانست جهش خوبی را پشت سر بگذارد. اغلب پرتفوی‌های بورسی توانستند حتی در ۱۰ الی ۲۰ درصد زیان‌های اخیر خود را جبران کنند و حتی نوسان‌گیران نیز ادعا می‌کنند که در این مدت سود بیش از ۵۰ درصدی کسب کردند. بررسی آمارها نشان می‌دهد که بورس تا پایان سال می‌تواند سود ۵۰ درصدی به سرمایه‌گذاران خود بدهد و این یعنی رونق بیشتر بورس.

محمد مهدی مومن زاده، کارشناس بازار سرمایه می‌گوید:  ارزش بازار سهام در اولین ماه امسال ۱۲٫۳ درصد افزایش یافت و به این ترتیب بعد از گذشت هشت ماه، ارزش این بازار به محدوده بالاتر از شش هزار میلیارد تومان رسید. بر همین اساس بالاترین سطح ارزش بازار از شهریورماه ۱۳۹۹ تاکنون ثبت شده است.

وی توضیح می‌دهد: در کنار رشد قیمتی، وضعیت معاملاتی بورس نیز در فروردین‌ماه رونق محسوسی داشت، میانگین ارزش معاملات معمول روزانه نسبت به ماه قبل تقریبا دو برابر شد و به رقم ۴۱۰۰ میلیارد تومان رسیده است که این رقم، بالاترین میزان معاملات در هشت ماه اخیر است.

این کارشناس بازار سرمایه ادامه می‌دهد: نکته مهم معاملات فروردین ماه، اندازه معاملات است. متوسط ارزش معاملات (ارزش معاملات تقسیم بر تعداد دفعات معاملات) در فروردین ماه به بالاترین سطح خود رسیده و رکورد جدیدی را ثبت کرده است. این موضوع به معنای آن است که سهامداران حقوقی و سهامداران عمده عملکرد فعالی در این ماه داشته اند و حمایت های خوبی برای حضور سهامداران خرد صورت گرفته است.

مومن‌زاده درخصوص وضعیت بنیادی بازار می‌گوید: رشدهای اخیر  بهای جهانی انرژی و انواع کالاها، سهم عمده‌ای در بهبود شرایط بازار داشته است و نسبت ارزش بازار سرمایه به شاخص بهای جهانی کالاها، در سطوحی کاملا جذاب و منطقی قرار دارد. البته مساله محدودیت‌های کرونایی در شانگهای (بزرگترین بندر جهان) و برنامه اتخاذ سیاست‌های انقباضی توسط فدرال رزرو، دو چالش مهم برای بازارهای جهانی در ماه‌های پیش رو محسوب می‌شوند.

وی به سودآوری شرکت‌های بورسی اشاره کرده و اظهار می‌کند: با توجه به شرایط فعلی بازارهای جهانی و قیمت‌ها، در برآورد اولیه انتظار می‌رود که تا پایان امسال میزان سود مجمع شرکت‌ها (حاصل عملکرد سال قبل) به حدود ۱۰۰۰ هزار میلیارد تومان می‌رسد که این رقم معادل مجموع سودآوری پنج سال اخیر شرکت‌هاست. البته با توجه به روندهای فعلی، برای سال بعد انتظار ارقامی به مراتب بالاتر وجود دارد.

مومن‌زاده در نهایت می‌گوید: نکته‌ای که باید در مورد روندهای جهانی مورد نظر قرار گیرد، مساله رشد چشمگیر قیمت‌ جهانی کالاهای خوراکی و محصولات کشاورزی است به شکلی که در ماه مارس، رشد ماهانه این شاخص برای نخستین بار طی سی سال اخیر در محدوده بالاتر از ۱۰ درصد قرار گرفته است. مجموع رشد شاخص قیمت خوراکی‌ها در دو ماه اخیر بیش از ۱۷ درصد بوده است. با توجه به تداوم جنگ اوکراین و کاهش میزان محصولات در سال زراعی پیش رو، انتظار تداوم این روند در ماه‌های آینده وجود دارد.

منبع: تجارت‌ نیوز

برای عضویت در کانال رصد روز کلیک کنید

مطالب مرتبط

آخرین اخبار