بنا به گفته عضو کمیسیون تلفیق مجلس شورای اسلامی از سال آینده ماهیانه ۵ میلیون تومان به حساب معلولان واجد شرایط واریز خواهد شد.
به گزارش رصد روز،واریزی جدید دولتی اینبار شامل خانوادههای تحت پوشش امداد امام خمینی شده است. واریزی جدید قرار است به صورت ماهانه پرداخت شود. واریزی جدید با توجه به افراد تحت پوشش مبلغ متفاوتی دارد. در ادامه جزییات بیشتری از واریزی جدید را بخوانید.
عضو کمیسیون تلفیق بودجه ۱۴۰۲، از تصویب پیشنهاد پرداخت ماهانه ۵ میلیون تومان به معلولان شدید و خیلی شدید فاقد شغل و درآمد در بودجه ۱۴۰۲ خبر داد.
عبدالناصر درخشان عضو کمیسیون تلفیق بودجه ۱۴۰۲ در تشریح جزئیات تصویب پیشنهاد پرداخت ماهانه ۵ میلیون تومان به معلولان شدید و خیلی شدید، اطهار داشت: از آنجایی که حوزه انتخابیه ام دارای بیشترین آمار معلولان است از بدو ورود به مجلس پیوسته پیگیر مطالبات این قشر بوده ام و در این راستا سوالات و تذکراتی را نیز مطرح کرده و مکاتبات فراوانی با مسئولان مربوطه داشتم.
وی ادامه داد: در این مدت مسئولان مربوطه نبود اعتبارات لازم را عامل عدم اجرای قانون جامع حمایت از افراد دارای معلولیت عنوان می کردند. البته در سالهای ۹۸ تا ۱۴۰۱ تنها اعتبارات محدودی در بودجه های سنواتی برای اجرای قانون فوق الذکر تعیین شده بود اما متاسفانه در لایحه بودجه ۱۴۰۲ اعتبار مربوط به ماده ۲۷ قانون جامع حمایت از افراد دارای معلولیت پیرامون بحث معیشت این عزیزان حذف شد.
عضو کمیسیون تلفیق بودجه ۱۴۰۲، گفت: در نهایت در کمیسیون تلفیق با پیگیری هایی که انجام دادم و با تلاش اعضای کمیسیون اجتماعی با اصلاح بند(ب) تبصره ۱۲ لایحه بودجه ۱۴۰۲ مقرر شد که سازمان بهزیستی کشور مکلف شود در راستای اجرای ماده ۲۷ قانون جامع حمایت از افراد دارای معلولیت ماهانه مبلغ ۵۰۰۰۰۰۰۰ ریال به عنوان کمک معیشت به معلولان شدید و خیلی شدید فاقد شغل و درآمد پرداخت کند.
اظهارات فعالان و حامیان حقوق افراد دارای معلولیت حکایت از حذف ردیف بودجه قانون حمایت از حقوق معلولان در لایحه بودجه سال ۱۴۰۲ را دارد. قانون مذکور با ۳۴ ماده و ۲۹ تبصره که در اردیبهشت ماه سال ۹۷ در راستای بهبود شرایط اجتماعی و اقتصادی افراد دارای معلولیت توسط رئیس مجلس شورای اسلامی برای اجرا به رئیس جمهوری ابلاغ شد و حتی برای تحقق مفاد قانون آن و با هدف نهایی اعمال نظارت عالیه بر حسن اجرای کلیه قوانین معطوف به افراد دارای معلولیت یا اثرگذار بر زندگی آنان، کمیته هماهنگی و نظارت بر اجرای آن نیز راهاندازی شد.
حتی در ماده ۳۰ قانون حمایت از حقوق افراد دارای معلولیت به ایجاد ردیف اعتباری ذیل فصل رفاه اجتماعی متناسب با عناوین فصول این قانون در لوایح بودجه سنواتی تاکید شده و اینطور آمده که «به منظور شفافسازی منابع مالی اختصاص یافته برای اجرای این قانون و حمایت از افراد دارای معلولیت، سازمان برنامه و بودجه مکلف است نسبت به ایجاد ردیف اعتباری ذیل فصل رفاه اجتماعی متناسب با عناوین فصول این قانون در لوایح بودجه سنواتی اقدام کند».
معاون توسعه مدیریت و منابع سازمان بهزیستی چندی پیش در این باره گفته بود: از آنجایی که در لایحه بودجه تقدیمی دولت به مجلس ارقام به صورت کلی آماده است و با توجه به آنکه بودجه سازمان از ۱۲ هزار و ۳۰۰ میلیارد تومان به ۱۶ هزار و ۶۰۰ میلیارد تومان در لایحه بودجه سال آتی رسیده، بنابراین میتوان گفت که اعتبار قانون حمایت از حقوق افراد دارای معلولیت حذف نشده و سر جمع اعتبارات سال ۱۴۰۱ لحاظ و لایحه بودجه سال ۱۴۰۲ پیشبینی شده است.
این درحالیست که علیهمت محمودنژاد سخنگوی شبکه ملی تشکلهای معولان جسمی و حرکتی، این اقدام را نقض قانون حقوق افراد دارای معلولیت میداند و میگوید: ممکن است این امر مخاطراتی را برای اجرای قانون حمایت از حقوق افراد دارای معلولیت به همراه داشته باشد.
بر اساس این گزارش در صورتیکه ردیف بودجه اجرای قانون حمایت از معلولان به لایحه بودجه ۱۴۰۲ بازنگردد، شاید با تبعات جدی برای اجرای آن در سال آینده روبهرو باشیم چراکه به نظر شفافیت لازم در تخصیص و هزینه کرد اعتبارات قانون وجود نخواهد داشت. همچنین سهم معلولان در اعتبارات آینده بهزیستی مشخص نخواهد بود و این سازمان میتواند به صورت سلیقهای نظر خود را درباره سهم تخصیصی قانون معلولان مشخص کند.