قالیباف: فرایند تخصیص بودجه سامانه محور شود

رییس مجلس با انتقاد از فرایند کنونی بودجه ریزی کشور که براساس قانون برنامه و بودجه ۵۰ ساله انجام می شود، بر لزوم اصلاح سریع این فرایند تاکید کرد و گفت: فرایند تدوین و تخصیص بودجه باید سامانه محور شود.

به گزارش رصد روز، محمدباقر قالیباف رییس مجلس شورای اسلامی امروز (دوشنبه، ۱۰ آبان ) در نشست شورای هماهنگی مجلس شورای اسلامی با حضور رؤسای کمیسیون‌ها، با تاکید بر این که بررسی و اصلاح احکام مهم لایحه بودجه باید در دستورکار تمامی کمیسیون‌ها قرار بگیرد، گفت: با هماهنگی دیوان محاسبات مهم ترین احکام بودجه در حوزه‌های مختلف استخراج شوند. تعداد این احکام مهم به ۲۰ مورد نمی رسد که باید ظرف هفته جاری احصاء و به کمیسیون های تخصصی ارجاع داده شوند.

قالیباف با بیان اینکه اگر احکام بودجه و سیاست های آن رعایت نشوند هر ساله با مشکل مواجه می شویم، تصریح کرد: باید در مدت کوتاهی  احکام مهم بودجه احصاء و وظایف کمیسیون‌های تخصصی مشخص شود تا در حوزه نظارت  متمرکز شویم.

رییس قوه مقننه با بیان این که طرح اصلاح موادی از قانون آئین نامه داخلی مجلس که بخشی از آن به نحوه تهیه و بررسی لایحه بودجه اشاره دارد را مطالعه کرده ام گفت: اولین موضوع سامانه محور شدن بودجه است تا دخالت افراد به حداقل برسد و مثلا این طور نباشد که در یک بخش مانند مالیات، به جای سامانه محوری، ممیزمحور باشیم و یک فرد به جای تمامی ساختار اقتصادی کشور تصمیم گیری کند.

قالیباف تاکید کرد: با سامانه محور شدن فرایند بودجه ریزی در کشور هم عملکرد این بخش ارتقاء می یابد و هم مشکلات اقتصادی و معیشتی ناشی از فرایندهای غلط بودجه‌ریزی و تحمیل فشار به مردم برطرف می‌شود.

وی با بیان اینکه اگر فرآیندها بر الگوریتم های مشخص منطبق شوند، روال‌ها به صورت قانونی انجام می‌شود، به فرایند بررسی بودجه درمجلس اشاره کرد و با ابراز تاسف از این که کماکان براساس قانون برنامه و بودجه سال ۱۳۵۳ عمل می شود، افزود: وی هماهنگی های اولیه در زمینه ارائه بودجه براساس اصلاحات طرح اصلاح موادی از قانون آیین‌نامه داخلی مجلس ایجاد شده است و امیدواریم این طرح به زودی نهایی شود تا بخشی از مشکلات حوزه بودجه ریزی کشور رفع شود.

رییس مجلس شورای اسلامی همچنین با اشاره به اینکه هفته گذشته در نشستی با حضور مسئولین قوه قضائیه و اژه‌ای مقرر شد تا آیین‌نامه ای در حوزه مباحث نظارتی و همکاری های بین دو قوه مقننه و قضائیه تهیه شود، افزود: با همکاری بخش های نظارتی، قوانین و کمیسیون قضائی و حقوقی مجلس آئین نامه مذکور تنظیم شود تا موضوعات نظارتی کمیسیون اصل ۹۰ و براساس ماده ۲۳۴ آئین نامه داخلی بایگانی نشوند و براساس زمانبندی پیگیری گردند.

 

برای عضویت در کانال رصد روز کلیک کنید 

مطالب مرتبط

آخرین اخبار