هشدار درباره توقف تولید خودروسازان

منوچهر منطقی در نامه خود به مهدی ضیغمی نسبت به توقف قریب الوقوع خطوط تولید خودروسازان هشدار داد. به گزارش رصد روز، خودروسازان این روزها با چالش تامین ارز مورد نیاز روبرو هستند. سازمان توسعه تجارت برنامه ریزی جدیدی را برای تخصیص ارز در دست...

منوچهر منطقی در نامه خود به مهدی ضیغمی نسبت به توقف قریب الوقوع خطوط تولید خودروسازان هشدار داد.

به گزارش رصد روز، خودروسازان این روزها با چالش تامین ارز مورد نیاز روبرو هستند. سازمان توسعه تجارت برنامه ریزی جدیدی را برای تخصیص ارز در دستور کار قرار داده است و همین مساله به نوعی تبدیل به پاشنه آشیل شرکت های خودروساز برای تولید شده است. معاون حمل و نقل وزیر صمت برای حل کردن مشکل ارزی خودروسازان به رییس کل سازمان توسعه تجارت نامه نوشت.

معاون حمل و نقل وزیر صمت در نامه ای به رییس کل سازمان توسعه تجارت خواستار لغو محدودیت سیستمی تخصیص ارز برای صنعت خودرو شد.

منوچهر منطقی در نامه خود به مهدی ضیغمی نسبت به توقف قریب الوقوع خطوط تولید خودروسازان هشدار داد.

معاون حمل و نقل وزیر صمت در نامه خود نوشته با توجه به اجرای مصوبه اخیر کارگروه هماهنگی سیاستهای ارزی و تجاری مبنی بر اعمال محدودیت سیستمی سقف و سابقه واردات برای تمامی مجموعه‌های تولیدی و بازرگانی (حالت ثبت‌سفارشهای هیچ‌کدام، نیاز تولید خود، مواد اولیه و ماشین‌آلات خط تولید) همچنین با توجه به اجرای یک‌باره و آنی افزودن ۲۳۸ ردیف تعرفه مشمول جدید به فهرست پیشین برای الزام استعلام ضوابط پرونده‌های ثبت سفارش به‌منظور کنترل سیستمی سقف و سابقه واردات در سامانه جامع تجارت که بدون هماهنگی با دفتر تخصصی و هرگونه نظرخواهی و بررسی کارشناسی صورت پذیرفته است.

منطقی تاکید کرده این امر به ایجاد بحران قریب‌الوقوع توقف خطوط تولیدی، کاهش تولید خودرو و خدمات پس از فروش، برهم زدن تعادل عرضه و تقاضا، ایجاد اختلال در بازار، افزایش قیمتها و رشد تورم دامن می زند. معاون وزیر صمت این مساله را با هدف‌گذاری سال جدید برای رشد تولید و مهار تورم مغایر دانسته است.

با توجه به نامه ای که منطقی نوشته به نظر می رسد بحران توقف تولید خودروسازان به دلیل سیاست جدید تخصیص ارز می تواند بازار خودرو را تحت تاثیر قرار دهد.

پارامتر تولید و عرضه خودرو یکی از عوامل اثر گذار بر قیمت بازاری خودرو محسوب می شود. هر گاه خودروسازان چالشی در تولید و عرضه محصولات خود به بازار داشته اند این مساله به سرعت خود را روی قیمت بازاری محصولات تولیدی آن نشان داده و شاهد افزایش قیمت آنها بوده ایم.

چنانچه نامه منطقی به سازمان توسعه تجارت اثر بخشی لازم را نداشته باشد این مساله می تواند خطوط تولید شرکت های خودروساز را خلوت کند و روی قیمت خودروها در بازار اثر منفی بگذارد و شاهد افزایش قیمت خودرو باشیم.

بررسی بازار خودرو نشان می دهد قیمت ها از اواسط اردیبهشت امسال روند نزولی به خود گرفته اند اما انتشار اخباری از جنس نامه ای که معاون حمل و نقل وزارت صمت به رییس کل سازمان توسعه تجارت نوشته می تواند روند بازار خودرو را تغییر داده و بر دیگر شاهد قد کشیدن قیمت ها در بازار باشیم.

 

 

برای عضویت در کانال رصد روز کلیک کنید

مطالب مرتبط

آخرین اخبار