پیش بینی وضع هوا فردا شنبه ۸ مرداد ۱۴۰۱ / هشدار باران های سیل‌ آسا در ۲۶ استان/ پیش‌بینی سیل و توفان در ۲ روز آینده

پیش بینی وضع هوا فردا شنبه 8 مرداد 1401، سازمان هواشناسی از تداوم و گسترش بارش‌های موسمی در کشور خبر داد و در خصوص بارش‌های سیل‌آسا در ۲۶ استان هشدار صادر کرد.

به گزارش رصد روز، پیش بینی وضع هوا فردا شنبه ۸ مرداد ۱۴۰۱، سازمان هواشناسی از تداوم و گسترش بارش‌های موسمی در کشور خبر داد و در خصوص بارش‌های سیل‌آسا در ۲۶ استان هشدار صادر کرد.

پیش بینی وضع هوا فردا شنبه ۸ مرداد ۱۴۰۱

رئیس مرکز ملی پیش‌بینی و مدیریت بحران مخاطرات وضع هوا از ادامه فعالیت سامانه موسمی «مانسون» در نیمه‌جنوبی کشور طی چهار روز آینده خبر داد.

صادق ضیاییان درباره شرایط جوی کشور اظهار کرد: طی چهار  روز آینده در نوار شمالی کشور گذر متناوب امواج و همچنین فعالیت سامانه موسمی در نیمه‌جنوبی کشور سبب بارش باران گاهی رعدوبرق و وزش باد می‌شود.

وی افزود: فعالیت سامانه موسمی روزجمعه ۷ مردادماه در گیلان، مازندران، گلستان ،خراسان شمالی، شمال خراسان رضوی، استان‌های واقع در دامنه‌های جنوبی البرز و برخی نقاط واقع در شمال غرب کشور رگبار باران گاهی رعد و برق و وزش باد شدید رخ می‌دهد. همچنین در جنوب سیستان و بلوچستان، هرمزگان، فارس، نیمه‌غربی کرمان و یزد، بوشهر، نیمه‌شرقی خوزستان، کهکیلویه و بویر احمد، چهارمحال وبختیاری، نیمه‌غربی اصفهان، شرق لرستان ،مرکزی ،همدان و قم رگبار و رعدوبرق و وزش باد شدید گاهی همراه با خیزش گرد و خاک پیش‌بینی می‌شود. در ارتفاعات البرز واقع در شرق تهران، جنوب سیستان وبلوچستان، شمال غرب کرمان، غرب یزد، فارس، کهگیلویه وبویر احمد ،چهارمحال وبختیاری، جنوب بوشهر، شرق خوزستان و غرب اصفهان بارش شدت خواهد داشت.

رئیس مرکز ملی پیش‌بینی و مدیریت بحران مخاطرات وضع هوا درباره فعالیت این سامانه طی روز شنبه (۸ مردادماه) گفت: شنبه این وضعیت در مناطق مذکور ادامه خواهد داشت. در ارتفاعات البرز واقع در شرق تهران، نیمه جنوبی کهگیلویه وبویراحمد، نیمه شمالی فارس، جنوب اصفهان و کرمان بارش شدت خواهد داشته، یکشنبه (۹ مردادماه) در آذربایجان شرقی، اردبیل، گیلان، مازندران و دامنه‌های جنوبی البرز واقع در زنجان ،قزوین، البرز و تهران بارش گاهی رعدوبرق و وزش باد شدید رخ می‌دهد. در جنوب شرق و جنوب بارش کاهش می‌یابد و در دامنه‌های زاگرس واقع در غرب فارس، کهگیلویه وبویر احمد، چهارمحال وبختیاری، شرق خوزستان ، غرب اصفهان و شرق لرستان رگبار و رعدوبرق پراکنده پیش‌بینی می‌شود، در این روز بارش در ارتفاعات البرز مرکزی و ارتفاعات جنوب کرمان شدت خواهد داشت.

وی افزود: دوشنبه (۱۰ مرداد ماه) بارش در نوار شمالی کاهش می‌یابد و فقط در مازندران قابل توجه است. در سیستان وبلوچستان، کرمان، هرمزگان، فارس و دامنه‌های زاگرس واقع در کهگیلویه وبویر احمد چهارمحال وبختیاری و شرق خوزستان بارش ادامه خواهد داشت که در برخی مناطق فارس و جنوب کرمان شدت خواهد داشت. سه‌شنبه (۱۱ مرداد ماه) در این مناطق بارش خفیف ادامه خواهد داشت و بتدریج در روز چهارشنبه (۱۲ مردادماه) جوی به نسبت پایدار در کشور حاکم می‌شود، طی پنج روز آینده در نوار شرقی کشور به‌ویژه منطقه زابل وزش باد شدید، خیزش گردوخاک و کاهش کیفیت هوا پیش‌بینی می‌شود. جمعه و شنبه دریای خزر، دریای عمان خلیج فارس و تنگه هرمز مواج است.

رئیس مرکز ملی پیش‌بینی و مدیریت بحران مخاطرات وضع هوا درباره وضعیت جوی تهران طی دو روز آینده اظهارکرد: آسمان تهران فردا (۸ مردادماه) صاف تا قسمتی ابری و گاهی بارش پراکنده و به تدریج افزایش ابر و در شب رگبار و رعد و برق با حداقل دمای ۲۴ و حداکثر دمای ۳۶ درجه سانتیگراد و طی ‌یک‌شنبه (۹ مرداد ماه) نیمه‌ ابری تا ابری و در بعضی ساعت‌ها رگبار و رعدو برق و وزش باد با حداقل دمای۲۴ و حداکثر دمای ۳۵ درجه سانتیگراد پیش‌بینی می‌شود.

ضیاییان در پایان گفت: طی امروز و فردا (۷ و ۸ مردادماه) اهواز با دمای ۴۲ و ۴۱ درجه سانتیگراد گرم‌ترین و اردبیل با  دمای ۱۴ و ۱۳ درجه سانتیگراد سردترین مراکز استان‌ کشور هستند.

توفان، رعد و برق، بارش‌های بسیار نادر موسمی و سیل تابستانی در چندین کشور حوزه خلیج فارس طی یک هفته اخیر، ساکنان این منطقه را که معمولا در این فصل از سال بی‌اعتنا به شرایط آب و هوا بوده و نهایتا موج گرما را پشت سر می‌گذاشتند، حیرت زده و نگران کرده است.

هشدار باران های سیل‌ آسا در ۲۶ استان

 برای ماه‌های تابستان معمولا پیش‌بینی قطعی‌تر شرایط آب و هوایی برای بیشتر شبه‌جزیره عربستان هوای گرم، خشک و غبارآلود است و باران‌های موسمی نیز زمانی که از هند بیرون می‌آیند برخی مناطق را تحت تأثیر قرار می‌دهند به ویژه عمان و یمن که دارای رعد و برق معمول و مکرر در تابستان هستند.

اما تابستان امسال، شرایط جوی غیرمعمول و استثنایی در تعدادی از کشورهای این منطقه گزارش شده از جمله در قطر و امارات که طی هفته اخیر با توفان و بارش‌های موسمی نامتعارف و بارندگی و سیل‌ سنگین در برخی مناطق کشور مواجه شده‌اند.

امارات متحده عربی روز چهارشنبه تحت تاثیر باران شدید و جاری شدن سیل قرار گرفت که تا روز پنجشنبه ادامه داشت.

برخی از مردم در خانه‌های خود در شارجه و فجیره گیر افتاده بودند و نیازمند امدادرسانی شدند. همچنین سرپناه های موقت در هتل ها برای کسانی که در سیلاب سرگردان و آواره شدند فراهم شده است.

در عین حال اداره راهداری و حمل و نقل جاده ای شارجه در روز پنجشنبه به دلیل بارش شدید باران، خدمات حمل و نقل مسافران به مناطق شرقی را به حالت تعلیق درآورد.

به گزارش الجزیره، در دوحه، پایتخت قطر نیز شرایط جوی مشابه گزارش شده و کارشناسان پیش بینی کرده‌اند که هوا همچنان ابری همراه با احتمال بارش‌های پراکنده به ویژه در نواحی ساحلی و دریا، گاهی همراه با رگبار و رعد و برق طی دو روز آینده خواهد بود.

 بررسی نقشه‌های همدیدی و آینده نگری سازمان هواشناسی حاکی از آن است که طی ۴ روز آینده در نوار شمالی کشور گذر متناوب امواج و همچنین فعالیت سامانه موسمی در نیمه جنوبی کشور باعث بارش باران، گاهی رعدوبرق و وزش باد می‌شود.

بر این اساس امروز در استان‌های گیلان، مازندران، گلستان، خراسان شمالی، شمال خراسان رضوی، استان‌های واقع در دامنه‌های جنوبی البرز و برخی مناطق واقع در شمال غرب کشور رگبار باران گاهی رعدوبرق و وزش باد شدید روی می‌دهد.

در سیستان و بلوچستان، هرمزگان، فارس، نیمه غربی کرمان، یزد، بوشهر، نیمه شرقی خوزستان، کهگیلویه و بویراحمد، چهارمحال و بختیاری، نیمه غربی اصفهان، شرق اصفهان، شرق لرستان، مرکزی، همدان و قم رگبار، رعدوبرق و وزش باد شدید گاهی همراه با خیزش گردوخاک پیش‌بینی شده است. همچنین در ارتفاعات البرز واقع در شرق تهران، جنوب سیستان و بلوچستان، شمال غرب کرمان، غرب یزد، فارس، کهگیلویه و بویراحمد، چهارمحال و بختیاری، نیمه شمالی فارس، جنوب اصفهان و کرمان بارش‌ها شدت خواهد داشت.

یکشنبه آینده در استان‌های آذربایجان شرقی، اردبیل، گیلان، مازندران، دامنه‌های جنوبی البرز در استان‌های زنجان، قزوین، البرز و تهران بارش گاهی همراه با رعدوبرق و وزش باد شدید روی می‌دهد.

در جنوب شرق و جنوب بارش‌ها کاهش می‌یابد و در دامنه‌های زاگرس واقع در غرب فارس، کهگیلویه و بویراحمد، چهارمحال و بختیاری، شرق خوزستان، غرب اصفهان و شرق لرستان رگبار و رعدوبرق پیش‌بینی می‌شود.

در این روز بارش‌ها در ارتفاعات البرز مرکزی و ارتفاعات کرمان شدت خواهد داشت. دوشنبه آینده بارش در نوار شمالی کاهش یافته و تنها در استان مازندران قابل توجه است.

سه‌شنبه هفته آینده بارش‌ها در این مناطق به‌صورت خفیف ادامه دارد و به‌تدریج از روز چهارشنبه جو نسبتا پایداری در کشور حاکم خواهد شد.

پیش بینی وضع هوای تهران فردا شنبه ۸ مرداد ۱۴۰۱

معاون اداره کل هواشناسی استان تهران،با ارائه گزارش میزان بارندگی طی ۲۴ ساعت گذشته از تداوم فعالیت سامانه بارشی طی سه روز آینده و کاهش محسوس دمای هوا خبر داد.

مازیار غلامی درباره مقادیر بارش ایستگاه‌های هواشناسی استان طی ۲۴ ساعت گذشته، گفت: بیشترین میزان بارندگی در شبانه‌روز گذشته در «ایستگاه آلودگی» فیروزکوه به میزان ۱۹.۱ میلی‌متر ثبت شده است.

وی افزود: در دماوند ۱۷ میلی‌متر، آبعلی ۱۵.۲ میلی‌متر، فیروزکوه  ۱۱.۴ میلی‌متر، ورامین ۱۱ میلی‌متر، ایستگاه ژئوفیزیک ۴.۸ میلی‌متر، لواسان  ۳.۹ میلی‌متر، مهرآباد  ۱.۶ میلی‌متر، شمیرانات ۰.۹ میلی‌متر و شهریار  ۰.۷ میلی‌متر ثبت شده است.

پیش بینی وضع هوا فردا 8 مرداد 1401

معاون اداره کل هواشناسی استان تهران همچنین درباره پیش‌بینی بارندگی‌ در هفته پیش‌رو، گفت: بر اساس تجزیه و تحلیل جدیدترین داده‌ها و نقشه‌های هواشناسی، وضعیت جوی استان تهران تا سه روز آینده با تداوم فعالیت سامانه بارشی همراه است. در نیمه‌شمالی استان و نواحی کوهستانی غالبا آسمان نیمه‌ابری تا ابری همراه با رگبار و رعدوبرق و در مناطق مستعد احتمال بارش تگرگ وجود دارد. همچنین گاهی وزش باد شدید پیش‌بینی می‌شود و در غرب و نیمه‌جنوبی می‌تواند با خیزش موقت گرد و خاک، کاهش دید و کیفیت هوا همراه باشد.

وی افزود: با توجه به ماهیت بارش‌های رگباری که کوتاه مدت و شدید هستند، آبگرفتگی معابر و جاری شدن روان آب‌ها در مسیل‌ها و بالا آمدن آب رودخانه‌ها به‌ویژه در نواحی کوهستانی مورد انتظار است.

به گفته غلامی، از روز دوشنبه(۱۰ مردادماه) وضعیت جوی استان به‌تدریج بهبود خواهد یافت و آسمانی صاف تا قسمتی ابری، در ارتفاعات نیمه‌ابری گاهی همراه با رگبار پراکنده پیش‌بینی می‌شود. ورامین با بیشینه دمای ۴۳ درجه سانتیگراد گرمترین نقطه استان تهران در ۲۴ ساعت گذشته گزارش شده است.

معاون اداره کل هواشناسی استان تهران این را هم گفت که امروز(۷ مردادماه) کاهش محسوس دما خواهیم داشت و در روزهای آتی نوسان دمایی چندانی مورد انتظار نیست. آسمان تهران فردا ( ۸مردادماه) قسمتی ابری و گاهی افزایش ابر و رگبار و رعد وبرق همراه با وزش باد با حداقل دمای ۲۵ و حداکثر دمای ۳۴ درجه سانتیگراد و در روز ‌یکشنبه (۹ مردادماه) کمی ابری و گاهی نیمه‌ابری همراه با وزش باد و احتمال رگبار و رعد و برق با حداقل دمای ۲۴ و حداکثر دمای۳۴ درجه سانتیگراد پیش‌بینی می‌شود.

*توصیف سامانه: تداوم و گسترش رگبارهای موسمی و فعالیت سامانه بارشی

نوع مخاطره: رگبار و رعدوبرق، وزش باد شدید و در نواحی مستعد تگرگ، خیزش گردو خاک در مناطق مستعد

منطقه اثر:

جمعه ۱۴۰۱/۰۵/۰۷: سیستان و بلوچستان، مرکز و غرب کرمان، هرمزگان، بوشهر، شرق خوزستان، چهارمحال و بختیاری، کهگیلویه و بویراحمد، اصفهان، یزد، مرکزی، قزوین، قم، البرز، تهران، سمنان، خراسان شمالی، زنجان، گلستان، مازندران، گیلان، شمال و شرق کردستان، شرق لرستان.

شنبه ۱۴۰۱/۰۵/۰۸: کرمان، فارس، کهگیلویه و بویراحمد، چهارمحال و بختیاری، خوزستان، بوشهر، غرب یزد، غرب و جنوب اصفهان، لرستان، زنجان، همدان، مرکزی، قزوین، خراسان شمالی، شمال خراسان رضوی، مازندران، ارتفاعات و دامنه در گلستان، جنوب آذربایجان شرقی، غرب کردستان، تهران، البرز، ارتفاعات سمنان.

یکشنبه ۱۴۰۱/۰۵/۰۹: اردبیل، گیلان، مازندران، فارس، کهگیلویه و بویراحمد، چهارمحال و بختیاری، کرمان، نیمه شرقی لرستان، شرق و جنوب خوزستان، مرکزی، قم، البرز، تهران، زنجان، قزوین، شرق و شمال آذربایجان شرقی، بوشهر، نیمه جنوبی سیستان و بلوچستان، غرب یزد، نیمه غربی اصفهان.

اثر مخاطره: جاری شدن روان‌آب و آب‌گرفتگی معابر، سیلابی شدن رودخانه‌های فصلی، صاعقه، خسارت در اثر باد شدید لحظه‌ای همراه با خیزش گردوخاک موقت و کاهش شعاع دید و اختلال در ناوگان حمل و نقل

توصیه: اجتناب از تردد و اسکان در حاشیه و بستر رودخانه‌های فصلی، عدم جابجایی عشایر کوچ‌رو، عدم صعود به ارتفاعات، عدم اتراق در بستر رودخانه‌ها، عدم قرار گرفتن در مسیل‌ها، عدم پارک خودرو‌ها در کنار درختان فرسوده، عدم پرواز با هواپیماهای سبک و بالگرد، آمادگی دستگاه‌های اجرایی مانند نیروهای امدادی، راهداری، شهرداری، وزارت نیرو و غیره جهت مقابله با بحران.

هشدار رگبار و رعد و برق

 

برای عضویت در کانال رصد روز کلیک کنید

مطالب مرتبط

آخرین اخبار