به گزارش رصد روز، شاخص کل بورس در ۲۷ آذرماه ۱۴۰۳ ؛ افت ۱۲ هزار واحدی را تجربه کرد و طرف دیگر خروج پول سنگین از سهام را شاهد بودیم.
در بازار دیروز، ارزش صفوف خرید ۵۹ درصد کاهش یافت و در مقابل ارزش صف های فروش ۱۷۰ درصد افزایش را تجربه کرد.
در پایان بازار، خبری مبنی بر تغییر اعضای هیات مدیره سازمان بورس در جلسه شورای عالی بورس روز سه شنبه ، ۲۷ آذرماه مخابره شد که باید دید چه تاثیری در بازارسرمایه خواهد گذاشت.
سهیلا نقی پور – کارشناس بازارسرمایه در خصوص روند بازار سهام گفت: شاخص کل بورس اوراق بهادار تهران در جریان معاملات روز جاری با ۱۲۳۶۸ واحد کاهش در ارتفاع ۲ میلیون و ۶۷۳ هزار واحد ایستاد و نسبت به روز معاملاتی قبل مقداری عقب نشینی کرد؛ همچنین مدت اخیر لیدر قدیمی بازارسرمایه، یعنی گروه خودروی با عرضه و عدم رشد قیمتی مواجه شد و نمادهای مهم این گروه؛ یعنی خودرو و خساپا با صف فروش مواجه شدند.
وی در ادامه افزود: دیگر نمادهای بزرگ و تاثیرگذار بر شاخص کل هم از جمله فولاد فملی و به ملت شستا فارس و امید هم با فروش سنگین حقیقی و حقوقیها روبرو بودند که باعث شد صفهای فروشی تشکیل شود؛ همچنین باقی نمادهای بازار هم به تبعیت از نمادهای بزرگ در محدودههای منفی و با عرضههای همراه شدند .
این فعال بازارسرمایه تصریح کرد: ارزش معاملات هم در طی چند روز اخیر و همچنین روز جاری در بازار بورس اوراق بهادار رکوردهای جدیدی به ثبت رسانده، طی این مدت ارزش معاملات در محدودههای بین ۱۸۰۰۰ میلیارد تا ۲۰ هزار میلیارد تومان بوده که این اعداد پس از اردیبهشت ماه ۱۴۰۲ بیسابقه بوده است.
به گفته نقی پور؛ بیشترین ارزش معاملات هم متعلق به گروه بانکی و نماد بانک ملت بوده و پس از آن شبندر فولاد شپنا حفارس و فملی در جایگاههای بعدی از نظر ارزش معاملات قرار گرفتند .
وی اظهار داشت: این روزها خبرهای زیاد و موثری پیرامون بازارسرمایه بین اهالی و فعالان بازار عنوان شد، اما مهمترین خبر طی مدت اخیر حذف دلار نیما و راهاندازی بازار توافقی ارز بود؛ اتفاقی که باعث کاهش شکاف ارزی میشود و اختلاف میان اسکناس دلار آزاد و دلار رسمی را تا حدود زیادی کم میکند .
این کارشناس بازارسرمایه خاطرنشان کرد: شرکتها و صنایع صادرات محور میتوانند به نرخ بالاتری ارز حاصل صادرات خود را به فروش برسانند و دیگر مثل گذشته با یک نرخ کم و غیر منطقی نسبت به دلار بازار آزاد ، دلارهای خود را حراج نمیکنند و این میتواند تاثیر بسزایی در سودآوری این شرکتها در بلندمدت و میان مدت داشته باشد؛ همچنین صحبتهایی از سوی وزیر اقتصاد بانک مرکزی برای رئیس سازمان بورس به گوش میرسد مبنی بر کاهش موثر نرخ بهره و نرخ اوراق دولتی که در صورت تصویب و اجرایی شدن آن یک نیروی محرک خوب دیگری برای بازارسرمایه تا پایان سال ایجاد خواهد شد.
وی بیان داشت: اگر بخواهیم یک پیشبینی از بازار سرمایه طی روز معاملاتی چهارشنبه ۲۸ آذرماه داشته باشیم؛ باتوجه به این که طی این مدت رشدهای خوبی در بسیاری از نمادهای بازار صورت گرفته؛ بعضی از معاملهگران اقدام به فروش سهام و به اصطلاح سیو سود کرده اند و همین دلیل عرضههای این چند روز و همچنین محتملا روز چهارشنبه خواهد بود، اما باید توجه داشت که شاخص کل بورس از سقف تاریخی اردیبهشت ماه ۱۴۰۲ عبور کرده و آن را شکسته است.
این فعال بازارسرمایه در نهایت گفت: با توجه به چنین رخدادی میتوان گفت که این منفی ها به نوعی پولبک یا بازگشت قیمتی به سطوح مهم شکسته شده باشد و محتملا بازار دوباره با تقاضا همراه خواهد شد.
مهدی رادان – فعال بازارسرمایه عنوان کرد: بازارسرمایه روز سه شنبه، ۲۷ آذرماه را با تلاطمات بسیار پشت سر گذاشت؛ اگر چه در ابتدای بازار موج خریدی شکل گرفت و سعی شد روند اصلاحی که از نیمه دوم معاملات روز گذشته شکل گرفته بود، تغییر کند و بیش از ۵ هزار واحد رشد شاخص کل در نیمه اول معاملات اتفاق افتاد ،اما در نهایت فشار فروش حرف اول را زد تا در نهایت شاخص کل با بیش از ۱۲ هزار واحد کاهش به کار خود پایان دهد.
وی در ادامه افزود: این کاهش همراه با خروج بیش از ۲ همت سرمایه سهامداران حقیقی از بازار همراه بود؛ با اینحال ارزش بالای معاملات خرد که از رقم ۱۶ هزار میلیارد تومان فراتر رفت این نوید را می دهد که هنوز اشتیاق خرید در بازار وجود دارد و در صورتی که ریسک سیستماتیک و امنیتی جدیدی را شاهد نباشیم، دامنه اصلاح بازار عمیق نباشد.
به گفته این تحلیلگر بازارسرمایه؛ در حال حاضر گلوگاه بنیادین پیش روی بازار ناترازی توأمان برق و گاز است که منجر به توقف تولید در واحدهای کوچک و بزرگ صنعتی می شود؛ اگر چه روند افزایش نرخ فروش ارز توسط صادرکنندگان در سامانه جدید معاملات توافقی و رویکردهای اقتصادی دولت جدید در حرکت به سمت آزادسازی اقتصاد و کاهش قیمت گذاری های دستوری نوید بهبود شرایط را می دهد، اما این موضوع نمی تواند باعث نادیده انگاشتن تأثیر ناترازی ها باشد.
رادان اظهار داشت: انتظار می رود روز آینده بازار با توجه به تعطیلات آخر هفته در خرید محتاط باشد و در نتیجه با ادامه اصلاح، تعیین تکلیف مسیر پیش روی بازار را به هفته آینده موکول کند؛ در همین حال به تدریج باید انتظار داشت که گروه ها و سهم های مختلف مسیر متفاوتی را در پیش بگیرند و از بازار یک دست سبز یا قرمز فاصله بگیریم؛ در این شرایط اهمیت تحلیل بیش از پیش می شود. همچنین در زمان حاضر شرکت ها و صنایع صادرات محور که از روند افزایشی نرخ ارز بهره می برند، همچنان می توانند گزینه های صعود باشند.
وی در ادامه افزود: گروه های بانکی و خودرویی نیز همچنان متأثر از اخباری نظیر تجدید ارزیابی و تسعیر نرخ ارز فرصت رشد خواهند داشت.
رادان در نهایت گفت: در مجموع همچنان اگر ریسک سیاسی و امنیتی بر بازار حاکم نشود، می توان انتظار داشت سرمایه گذاران ماه های خوبی را پیش رو داشته باشند.
برای عضویت در کانال رصد روز کلیک کنید