افزایش اجاره بها به دنبال اعطای وام‌های ودیعه به مستأجران/ وام‌های ودیعه؛ راهگشا یا مشکل آفرین؟

به گزارش رصد روز، یک کارشناس حوزه مسکن معتقد است که اعطای وام‌های ودیعه به مستأجران نه تنها موجب رفع مشکلات نمی شود، بلکه به دلیل برخورداری مستاجران از وام، افزایش نرخ اجاره را شاهد خواهیم بود. باوجود دو سال انتظار در حوزه مسکن ممکن است ب...

به گزارش رصد روز، یک کارشناس حوزه مسکن معتقد است که اعطای وام‌های ودیعه به مستأجران نه تنها موجب رفع مشکلات نمی شود، بلکه به دلیل برخورداری مستاجران از وام، افزایش نرخ اجاره را شاهد خواهیم بود.

باوجود دو سال انتظار در حوزه مسکن ممکن است با اتمام صبر معامله‌گران معاملات دوباره در بخش‌های مختلف این اقتصاد جریان بگیرد؟ یکی از کارشناسان بازار مسکن می گوید: بازار از حوزه رکود نسبی خارج می‌شود و در ماه‌های پیش رو بازاری متناسب با نیاز واقعی مصرف‌کننده در حوزه اقتصاد مسکن را داریم.

اکنون نزدیک به دوسال است که وضع نابه سامان قیمت‌ها در قسمت‌های مختلف اقتصاد مسکن و انتظارها برای مشاهده یک نتیجه قطعی از مذاکرات وین باعث شده این بازار در حالت تعلیق قرار بگیرد.

اما حالا باتوجه به اینکه پس از مدت‌ها خبر قطعی درمورد برجام وجود ندارد ممکن است صبر معامله‌گران رو به اتمام باشد و معاملات دوباره به جریان بیفتد؟

منصور غیبی، کارشناس حوزه مسکن طی گفتگویی بیان کرد: انتظار می‌رود حوزه اقتصاد مسکن در سال چدید به یک رونق نسبی برسد، زیرا تقاضای انباشت‌شده در این حوزه در حالت انتظار قرار دارد.

او ادامه داد: بخشی عمده‌ای از این انتظار به نگاه مردم به مذاکرات وین برای انجام معاملات مربوظ می‌شود، اما این دوسال تعلیق و انتظار دیگر به حالت غیرطبیعی درآمده است و بازار مصرف‌کننده واقعی می‌طلبد.

غیبی گفت: امیدوارم با مدیریت دولت و احیای برجام راهکار اصلی برای مواجهه با حجم بالای تقاضا در بازار به کار گرفته شود تا باعث سوداگری و افزایش کاذب قیمت در این حوزه نشود.

این کارشناس درمورد وام‌های ودیعه توضیح داد: وام ودیعه کمکی به مستاجر نمی‌کند، زیرا انتظار برخورداری مستاجرین از وام باعث افرایش قیمت اجاره مسکن می‌شود.

او ادامه داد: با مراجعه به آمار بانک مرکزی و گزارش‌های مربوط به این حوزه از اقتصاد مسکن ارقام اجاره و رهن بالاتر از حد عادی است و یکی از دلالیل آن می‌تواند وام‌هایی باشد که دولت تا ۴۰ هزار میلیارد تومان برای مستاجرین تصویب کرده است.

غیبی دراین مورد بیان کرد: به‌نظر بنده اگر این مبالغ که مقدار کمی هم نیست در توسعه زیرساخت‌ها و تحویل به موقع آپارتمان‌ها در حوره اجاره‌داری هزینه می‌شد، خیلی بهتر از این بود که مستقیم به دست مستاجر داده شود.

او درمورد پیش‌بینی خود از بازار گفت: بازار از حوزه رکود نسبی خارج می‌شود و در ماه‌های پیش رو بازاری متناسب با نیاز واقعی مصرف‌کننده در حوزه اقتصاد مسکن را داریم.

منبع: تجارت نیوز

برای عضویت در کانال رصد روز کلیک کنید

مطالب مرتبط

آخرین اخبار