با توجه به سطح تنشها میان ایران و غرب و فضای بلاتکلیف مذاکرات برجام و… احتمال افزایش قیمت ارز وجود دارد.
به گزارش رصد روز،عملکرد بازار ارز در هفته گذشته از افزایش ۲۳۹ تومانی قیمت دلار حکایت دارد. هر دلار آمریکا در ابتدای هفته گذشته ۳۴ هزار و ۸۱۶ تومان بود و این رقم با رشد ۰.۶ درصدی، به ۳۴ هزار و ۹۹۰ تومان در پایان معاملات هفته رسید.
اما در حالی بازار دلار روی لبه ۳۵ هزار تومان در حرکت است که در میانه هفته گذشته در روز یکشنبه و دوشنبه این کانال را لمس کرده بود. در روز دوشنبه هفته گذشته هر دلار آمریکا ۳۵ هزار و ۲۰۰ تومان قیمت داشت و پس از آن، روندی نزولی را طی کرد.
در حال حاضر برخی از فعالان بازار ارز اعتقاد دارند که نرخ دلار به نوعی زندانی شده و در یک محدوده خاص در نوسان است.
به باور آنها، با توجه به سطح تنشها میان ایران و غرب و فضای بلاتکلیف مذاکرات برجام و… احتمال افزایش قیمت ارز وجود دارد، اما با این وجود، ترس از عرضه سنگین از سوی بازارساز، باعث شده معاملهگران نسبت یه حرکت در بازار محتاط باشند.
آنطور که در گزارشهای میدانی مشاهده میشود، هماکنون معاملهگران تمایل زیادی به خرید و فروش دلار در بازار ندارند و ترجیح میدهند.
بر همین اساس، روند بازار ارز کاهش حجم خرید و فروش حکایت دارد و همین مساله هم عامل کاهش سطح نوسان نرخ دلار بوده است.
البته برخی تحلیلگران ارزی عنوان میکنند که کاهش تمایل به فروش ارز میتواند به مرور دلار را در مسیر صعودی قرار دهد.
در این میان البته بانک مرکزی در ابتدای هفته گذشته با انتشار اوراق ارزی، در جهت کنترل بازار ارز قدم برداشت.
طبق اعلام بانک مرکزی، اشخاص حقیقی بالای ۱۸ سال از روز شنبه ۲۸ آبان ۱۴۰۱ میتوانستند با مراجعه به شعب ارزی بانک ملی، این اوراق را بخرند. با این اوراق که سه ماهه و با سررسید ۲۵ بهمن ۱۴۰۱ است، می پتوان معادل ریالی حداقل ۱۰۰۰ و حداکثر ۴۰۰۰ دلار را خریداری کرد.
بانک مرکزی مبنای محاسبه برای تعیین مبلغ ریالی این اوراق در زمان انتشار، بازخرید و سررسید اوراق را «نرخ پایانی روز قبل نماد دلار توافقی اسکناس بازار متشکل معاملات ارزی» اعلام کرده بود.
به باور فعالان بازار، این اقدام بازارساز تا حدی توانست تب هیجان نرخ دلار را کاهش دهد.
برای عضویت در کانال رصد روز کلیک کنید