بازگشت یانگوم به تلویزیون+ عکس

مجموعه تلویزیونی «سایمدانگ» که سریالی تاریخی است، هرشب از تلویزیون پخش می شود.

به گزارش رصد روز، مجموعه تلویزیونی «سایمدانگ» که سریالی تاریخی است، هرشب از تلویزیون پخش می شود.

به نقل از روابط‌عمومی شبکه تهران، مجموعه تلویزیونی «سایمدانگ» به کارگردانی یون سانگ هو و تهیه‌کنندگی لی یونگ سوک هر شب ساعت ۲۳ از شبکه تهران پخش می‌شود.

 

این مجموعه تلویزیونی در ژانر تاریخی محصول ۲۰۱۷ کره جنوبی است که دو زمان حال و گذشته را با هم به نمایش درمی‌آورد. سریال «سایمدانگ» به مدیریت دوبلاژ زهره شکوفنده و حضور گویندگانی همچون مینو غزنوی (دوبلور یانگوم در جواهری در قصر) و منوچهر والی زاده (دوبلور افسر مین جانگو در جواهری در قصر) در دو نقش اصلی این سریال یعنی بانو سایمدانگ و لی گیوم دوبله شده است.

این سریال با حضور لی یونگ آئه که بینندگان با ایفای نقش یانگوم در سریال «جواهری در قصر» وی را به خاطر دارند در دو زمان حال و گذشته جریان دارد و لی یونگ آئه در دو شخصیت ایفای نقش می‌کند. داستان به این شکل آغاز می‌شود که پروفسور هنر، سو جی یون که دفترچه خاطرات سایمدانگ را در ایتالیا پیدا می‌کند، با خاطرات دفترچه همراه می‌شود و به دل تاریخ می‌رود.

«سونگ سئون هون»، «پارک‌های سو»، «یانگ سه جونگ» و «چویی جونگ هان» دیگر بازیگران سریال «سایمدانگ…» هستند.

مجموعه تلویزیونی «سایمدانگ» هر شب ساعت ۲۳ به مدت ۴۵ دقیقه از شبکه تهران پخش و تکرار آن ساعت ۱۱ و ۱۹ خوهد بود.

7 55

سو یانگوم (کره‌ای: 장금، هانجا: 長今، تلفظ: یانگ گئوم) با نام اصلی ته جانگ گئوم نخستین پزشک زن سلطنتی در تاریخ کره است. نام این شخصیت که در قرن شانزدهم میلادی زندگی می‌کرده، در ده بند از اسناد پادشاهی چوسان و مجله پزشکی خاندان یی که منابعی تاریخی و موثق هستند، آمده‌است. آن‌طور که از این نوشته‌های پراکنده بر می‌آید او با دانش پزشکی خود پادشاه چونگ‌جونگ را مبهوت ساخته و پزشک ویژه پادشاه و خانواده‌اش شده بود. یانگوم سومین مقام برتر دربار کره را به دست آورده و به لقب «یانگوم بزرگ» (خط هانگول: 대، هانجا: 大) مفتخر گشته بود.

سریالی در مورد این پزشک با نام جواهری در قصر با بازی لی یونگ ئه ساخته شده است.

شواهد تاریخی
طبق مدارک و شواهد به‌دست آمده از تاریخچه سلسله چوسان و نیز مدارک پزشکی آن زمان، فردی به اسم یانگ‌گوم واقعاً در تاریخ وجود داشته‌است.

هر قدر هم که توصیفات کم و مراجع اکثراً مختصر بوده‌اند. بسیاری معتقدند و به اثبات رسانده‌اند که یانگ‌گوم اولین پزشک زن دربار بوده که در طول تاریخ کشور کره از آن پس تا به امروز به‌عنوان پزشک امپراتور به کار گرفته شده‌است. با این وجود عده‌ای هم به باور یانگ‌گوم به عنوان یک تجسم افسانه‌ای ادامه داده‌اند.

پژوهشگران هنوز بر سر این مسئله که یانگ‌گوم یک شخصیت حقیقی است یا تجسمی افسانه‌ای از زنان بزرگی که در رشد مقام اجتماعی زنان نقشی ایفا کرده‌اند و نامشان برای همیشه به فراموشی سپرده شده‌است، به توافق نرسیده‌اند. اگرچه منابع موثقی وجود دارد که ثابت می‌کند یانگ‌گوم یک شخصیت حقیقی بوده:

نام یانگوم (جانگ گئوم) که در قرن شانزدهم میلادی زندگی می‌کرده، در ده بند از اسناد پادشاهی چوسان و مجله پزشکی سلسله یی که منابعی تاریخی و موثق هستند آمده‌است. آن‌طور که از این نوشته‌های پراکنده بر می‌آید او با دانش پزشکی خود پادشاه جونگ‌جونگ را مبهوت ساخته و پزشک ویژه پادشاه و خانواده‌اش شده بود. یانگوم سومین مقام برتر دربار کره را به دست آورده و به لقب دائه جانگ گئوم «یانگوم بزرگ» (خط هانگول: 대، هانجا: 大) مفتخر گشته بود.

علاوه بر نام برده شدن از یانگوم در نوشته‌های روزانهٔ سال‌های فرمانروایی پادشاه جونگ جونگ، متن زیر مربوط به منشأ و دستاوردهای جانگ گئوم (یانگوم) است که در مجله پزشکی سلسله یی ثبت شده‌است: «بانوی پزشک جانگ گئوم، که ریشه‌هایش قابل ردیابی نیست، بر اساس فرمانی که یازدهمین پادشاه کره، چونگ‌جونگ، در هجدهمین سال سلطنتش [۱۵۲۴-۱۵۲۵] صادر کرد، حق نامیده شدن «دائه جانگ‌گئوم= یانگوم بزرگ» را دریافت کرد. در آن زمان سابقه نداشت که یک پزشک زن پادشاهی را معالجه کند، اما شاه به روش جانگ گئوم برای درمان بیماری با غذا اعتماد کرد. جانگ گئوم با اعطای حق استفاده از «دائه» (بزرگ) به نامش، یقیناً بانویی حماسی است که نامش در کتب تاریخ ثبت خواهد شد.»

رسالۀ پزشکی خاندان یی

کتاب تاریخی دیگری که نام یانگوم را ذکر کرده است، رساله‌ای مربوط به «خاندان یی» است که در آن دربارۀ یانگوم اینطور نوشته شده:

«بانوی پزشک جانگ‌گئوم، که سرآغاز ماجرایش روشن نیست، بر اساس فرمانی که یازدهمین پادشاه کره، جونگ‌یونگ، در هجدهمین سال سلطنت صادر کرد، حق نامیده شدن به عنوان «دائه جانگ‌گئوم» را دریافت کرد. در آن زمان هیچ سابقه نداشت که یک زن پزشک یک پادشاه را معالجه کند، اما شاه به روش جانگ گئوم برای درما ن بیماری با غذا اعتماد داشت»

برای عضویت در کانال رصد روز کلیک کنید

مطالب مرتبط