بد قولی دوباره ایران‌خودرو برای تولید آمبولانس

با وجود وعده مدیرعامل گروه صنعتی ایران‌خودرو برای تولید دو هزار دستگاه ون آمبولانس، برخی کارشناسان می‌گویند بعید است که ایران‌خودرو دیزل بتواند این تعداد آمبولانس را تولید کند. به گزارش رصد روز، مدیرعامل گروه صنعتی ایران‌خودرو در تاریخ دو...

با وجود وعده مدیرعامل گروه صنعتی ایران‌خودرو برای تولید دو هزار دستگاه ون آمبولانس، برخی کارشناسان می‌گویند بعید است که ایران‌خودرو دیزل بتواند این تعداد آمبولانس را تولید کند.

به گزارش رصد روز، مدیرعامل گروه صنعتی ایران‌خودرو در تاریخ دوم شهریور گفته بود «از سال ۱۳۸۰ تاکنون سه هزار و ۹۳۰ دستگاه آمبولانس توسط ایران‌خودرو دیزل عرضه شده که نشان‌دهنده سهم ۶۰ درصدی این مجموعه در آمبولانس‌های کشور است».

بر اساس اعلام ایکوپرس، مهدی خطیبی می‌گوید ایران خودرو دیزل آمادگی دارد سالانه نسبت به تامین و تولید دو هزار دستگاه ون آمبولانس و بیش از ۱۰۰ دستگاه اتوبوس‌ آمبولانس اقدام کند.

با وجود این اظهارات، جعفر میعادفر – رئیس سازمان اورژانس کشور – روز شنبه (۳۰ آبان) در گفت «طی چهار سال گذشته حتی یک آمبولانس هم خریداری نشده و عمر آمبولانس‌هایی که در ایران وجود دارند، حداقل پنج سال است.»

میعادفر گفته بود که دست‌کم سه هزار آمبولانس، عمر بیش از ۱۵ سال دارند که باید جایگزین شوند تا بتوان نسبت به از رده خارج کردن آمبولانس‌های فرسوده اقدام کرد.

ایران‌خودرو توان ساخت ۲ هزار دستگاه آمبولانس را دارد؟

در این میان سوالی که مطرح می‌شود این است که آیا ایران‌خودرو توانایی لازم برای ساخت آمبولانس مورد نیاز شبکه درمانی کشور را دارد؟

کارشناسان یادآوری می‌کنند که آمبولانس، صرفا یک خودرو نیست و ویژگی‌های خاصی همراه با نقلیه مناسب دارد. اینگونه نیست که بر روی یک وانت اتاقک قرار دهند و آن را تبدیل به آمبولانس کنند. اتاق آمبولانس و سیستم تعلیق آن باید مناسب حال بیمار باشد تا به او لطمه نزند. تجهیزات داخل آمبولانس نیز بسیار مهم است و فقط یک اتاق نیست.

طبق نظر کارشناسان، از طرفی با تعداد ناچیز تولید آمبولانس در داخل کشور، کمبود آن رفع نمی‌شود. تولید آمبولانس باید تیراژ منطقی داشته باشد تا بتوان آن را داخلی‌سازی کرد.

کارشناسان: بعید است ایران‌خودرو ۲ هزار دستگاه تولید کند

با وجود وعده مدیرعامل گروه صنعتی ایران‌خودرو برای تولید دو هزار دستگاه ون آمبولانس، برخی کارشناسان می‌گویند بعید است که ایران‌خودرو دیزل بتواند این تعداد آمبولانس را تولید کند.

طبق اظهارات این کارشناسان، خودروسازان باید اول اثبات کنند که می‌توانند این کار را انجام دهند و مشخصات استاندارد آمبولانس را رعایت کنند و بیمار، همراه او و تجهیزات مورد نیاز آمبولانس را در نظر بگیرند. از تولیدات خودروسازی‌های داخلی می‌توان تولید آمبولانس توسط این شرکت‌ها را مقایسه کرد. در واقع اگر سواریِ تولید داخل با خودروی سواری شرکت‌های برتر خودروسازی قابل مقایسه و رقابت باشد، منطقی است که بتوانند آمبولانس نیز تولید کنند. وقتی خودروی سواری استاندارد تولید نمی‌شود، طبیعی است که تولید آمبولانس استاندارد نیز ممکن نباشد.

مقایسه قیمت آمبولانس در ایران و جهان

جدا از مساله توان تولید، مساله قیمت نیز موضوعی مهم است و به همین خاطر، قیمت آمبولانس را از طریق سایت‌های فروش خودرو بررسی کردیم. بر این اساس، آمبولانس جدید «وانا» مدل ۱۴۰۱ با حجم موتور ۲۷۰۰ سی‌سی یک میلیارد و ۵۵۰ میلیون تومان قیمت خورده که با در نظر گرفتن دلار ۳۵ هزار تومانی، بیش از ۴۴ هزار دلار است. حال قیمت جهانی آمبولانس مدل ۲۰۲۲ چند برند از خودروسازی‌های جهان را بررسی می‌کنیم.

آمبولانس‌های تولیدی شرکت چینی خودروسای «دانگ فنگ» با تجهیزات کامل از ۱۳ هزار و ۵۰۰ تا ۲۳ هزار دلار قیمت دارند.

آمبولانس‌های مدل «هایس» متعلق به شرکت ژاپنی تویوتا که جزو مدل‌های وارداتی به ایران نیز به شمار می‌رود، قیمتی بین ۳۶ هزار و ۴۰۰ دلار تا ۵۵ هزار دلار دارند. قیمت آمبولانس مدل ۲۰۲۳ این برند نیز از ۴۴ هزار و ۸۰۰ تا ۵۴ هزار و ۸۰۰ دلار اعلام شده است.

قیمت آمبولانس «تویوتا لندکروز» نیز که به ایران وارد می‌شود، بین ۵۱ هزار تا ۵۴ هزار و ۶۰۰ دلار است.

آمبولانس خودروسازی «سیتروئن» نیز ۳۶ هزار و ۳۰۰ دلار قیمت خورده است.

همچنین، آمبولانس «مرسدس بنز» بدون پرداخت مالیات در اروپا با ماهیانه ۷۳۰ یورو به صورت اقساط فروخته می‌شود.

حال با توجه به قیمت و تکنولوژی ساخت آمبولانس در برندهای مطرح جهان باید ببینیم آیا خودروساز داخلی، اولا توانایی تولید این  تعدادِ ادعایی را دارد و ثانیا همان میزان هم که ممکن است تولید کند، با قیمت‌های جهانی و استانداردها و کیفیت روزِ جهان قابل رقابت خواهد بود یا خیر؟

 

 

 

برای عضویت در کانال رصد روز کلیک کنید

مطالب مرتبط