بورس دست به عصا شد!

شاخص کل بورس در هفته اول بهمن با افت قابل توجه ۱۰.۵ درصدی مواجه شد و کانال چهار میلیون واحدی را از دست داد.

به گزارش رصد روز، بازار سهام که حدودا از ابتدای مهرماه روند صعودی خود را آغاز کرده بود، در هفته نخست بهمن ماه ۱۴۰۴ تحت تاثیر مجموعه‌ای از ریسک‌های سیستماتیک، ابهام‌های سیاسی و نگرانی‌های اقتصادی، مسیر متفاوتی نسبت به هفته‌های قبل در پیش گرفت.

فضایی که تا پیش از این نشانه‌هایی از بهبود و بازگشت تدریجی اعتماد را بروز می‌داد، در این هفته بار دیگر با موجی از احتیاط و ترس جایگزین شد. خروج سنگین پول حقیقی از بازار، به روشنی نشان داد که بخش قابل توجهی از سرمایه گذاران ترجیح داده‌اند در برابر نااطمینانی‌های موجود، از بازار سهام فاصله بگیرند و در موضع انتظار یا خروج قرار بگیرند.

توقف روند صعودی و غلبه فشار فروش

بازار سهام در هفته‌ای که گذشت عملا وارد فاز اصلاحی شد و فشار فروش در اغلب گروه‌ها افزایش یافت. اخبار منفی و نبود محرک‌های حمایتی موثر باعث شد سمت عرضه در بیشتر روز‌های معاملاتی دست بالا را داشته باشد. همین شرایط موجب شد ترس از سرمایه گذاری در سهام و بخش تولید بار دیگر تقویت شود و جریان معاملات بیش از آنکه با هدف خرید و سرمایه گذاری شکل بگیرد، به سمت کاهش ریسک و خروج سرمایه متمایل شود.

این وضعیت می‌تواند نشانه‌ای از توقف روند صعودی اخیر بازار تا زمان بازگشت اخبار امیدوارکننده و کاهش نااطمینانی‌ها تلقی شود.

افت سنگین شاخص کل و بازگشت به زیر کانال چهار میلیون

شاخص کل بورس در هفته اول بهمن با افت قابل توجه ۱۰.۵ درصدی مواجه شد و کانال چهار میلیون واحدی را از دست داد. در پایان هفته، شاخص کل در سطح ۳ میلیون و ۹۸۱ هزار واحد قرار گرفت که نشان دهنده شدت فشار فروش در نماد‌های بزرگ و شاخص ساز است.

سهم‌هایی که در هفته‌های گذشته نقش پیشران رشد بازار را ایفا کرده بودند، در این مقطع به کانون اصلی عرضه تبدیل شدند و بخش مهمی از افت شاخص را رقم زدند.

افت همزمان شاخص هم وزن و تضعیف بدنه بازار

شاخص هم وزن نیز همسو با شاخص کل در مسیر نزولی حرکت کرد و با کاهش ۹.۵ درصدی به سطح یک میلیون و ۲۵ هزار واحد رسید. افت همزمان این دو شاخص بیانگر آن است که ریزش بازار محدود به چند نماد بزرگ نبوده و بدنه بازار نیز به طور گسترده تحت تاثیر فشار فروش قرار گرفته است.

کاهش قیمت‌ها در طیف وسیعی از نماد‌های کوچک و متوسط نشان می‌دهد که فضای منفی به صورت فراگیر بر معاملات حاکم بوده است.

در این هفته در ۵ روز معاملاتی ۶۱ نماد بازدهی تا ۵ درصد داشتند. ۱۸ نماد بین ۵ الی ۱۰ درصد رشد کردند و ۱۳ نماد هم بیش از ۱۰ درصد به سرمایه گذاران خود سود دادند. همچنین ۱۳۲ نماد افت تا ۵ درصد داشتند، ۲۴۶ نماد بین ۵ تا ۱۰ درصد افت کردند و ۴۷۷ نماد بین ۱۰ الی ۱۵ درصد کاهش قیمت را ثبت کردند. ۲۲ نماد هم بیش از ۱۵ درصد افت کردند.

کاهش محسوس حجم و ارزش معاملات

میانگین حجم معاملات در هفته اول بهمن کاهش قابل توجهی داشت. در برخی روزها، قفل شدن تعداد زیادی از نماد‌ها در صف فروش، امکان انجام معاملات موثر را محدود کرد و باعث افت دادوستد‌های واقعی شد.

خروج سنگین پول حقیقی

مهم‌ترین اتفاق هفته اول بهمن، خروج حدود ۱۹ همت پول حقیقی از بازار سهام بود. این میزان خروج سرمایه، پیام روشنی از بی اعتمادی و نگرانی سرمایه گذاران نسبت به شرایط فعلی بازار مخابره می‌کند. تداوم چنین روندی می‌تواند عمق معاملات را کاهش دهد و بازگشت بازار به مسیر صعودی را با چالش جدی مواجه کند.

در شرایط کنونی، به نظر می‌رسد تا زمانی که ریسک‌های کلان کاهش نیابد و نشانه‌های روشنی از بهبود فضای اقتصادی و سیاسی نمایان نشود، بازار سهام همچنان با احتیاط بالا و نوسانات منفی همراه خواهد بود.

برای عضویت در کانال رصد روز کلیک کنید

مطالب مرتبط

آخرین اخبار